Trzymamy kciuki! Jak duży miałaś pęcherzyk tydzień temu? Ja 5+2 miałam 10,6 mm i widziałam w środku białą kropkę, lekarz nic nie mówił czy to pęcherzyk żółtkowy, więc trochę panikuję, choć jak patrzę na te USG wciąż i wciąż to ewidentnie widzę, że pęcherzyk nie jest pusty. Jutro umówiłam się na wizytę do innej lekarki, żeby porównać lekarzy. Myślicie, że w 6+1 po tygodniu od tamtego USG będzie już widać zarodek i serduszko?Cieszę się waszym szczęściem dziewczyny, ja niestety panikara i po mału tracę nadzieje, ze dołączę do waszego sierpniowego grona. Obecnie gdzieś jestem koło 6 tygodnia. Przybliżony termin bo tydzień temu pęcherzyk wyglądał na 5 tydzień ale z ciałem żółtym chociaż powinien być 6 tydzień. Kolejna wizyta w sobotę to dla mnie jak wieczność . Coraz częściej mam plamienia a dzisiaj pojawił się jakby śluz bardziej brązowy ni wcześniej. Jak wspominałam wcześniej jestem po 2 poronieniami i strasznie się boje.
reklama
Bierzesz jakieś leki podtrzymujące ciążę??Cieszę się waszym szczęściem dziewczyny, ja niestety panikara i po mału tracę nadzieje, ze dołączę do waszego sierpniowego grona. Obecnie gdzieś jestem koło 6 tygodnia. Przybliżony termin bo tydzień temu pęcherzyk wyglądał na 5 tydzień ale z ciałem żółtym chociaż powinien być 6 tydzień. Kolejna wizyta w sobotę to dla mnie jak wieczność . Coraz częściej mam plamienia a dzisiaj pojawił się jakby śluz bardziej brązowy ni wcześniej. Jak wspominałam wcześniej jestem po 2 poronieniami i strasznie się boje.
Odpoczywaj, lezakuj dużo, to ważne przy plamieniach.
Margerita91
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona
Tak na szybko cos o sobie. Mam 30 lat, to moja druga ciąża niestety pierwsza zakończona poronieniem zatrzymanym w 15 tc.. Staram się myśleć pozytywnie. Uwielbiam gotować z wyjątkiem tych momentów gdy mdłości nie dają.
Termin z USG na 17 sierpień. Zdecydowałam się teraz ujawnić gdyż na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Na ostatniej wizycie maluch już miał prawie 1 cm i serduszko biło. Następna wizyta 26 styczeń i mniej więcej wtedy też zamierzam zrobić nifty oraz pappa.
Pozdrawiam Was cieplutko życząc zdrowia dla Was i dla maluszków oraz samych nudnych ciąż
Tak na szybko cos o sobie. Mam 30 lat, to moja druga ciąża niestety pierwsza zakończona poronieniem zatrzymanym w 15 tc.. Staram się myśleć pozytywnie. Uwielbiam gotować z wyjątkiem tych momentów gdy mdłości nie dają.
Termin z USG na 17 sierpień. Zdecydowałam się teraz ujawnić gdyż na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Na ostatniej wizycie maluch już miał prawie 1 cm i serduszko biło. Następna wizyta 26 styczeń i mniej więcej wtedy też zamierzam zrobić nifty oraz pappa.
Pozdrawiam Was cieplutko życząc zdrowia dla Was i dla maluszków oraz samych nudnych ciąż
Jeszcze z ciekawości, dziewczyny, które wiedzą, że będą miały cc, jak daleko od Was znajduje się szpital, w którym chcecie rodzić? Znalazłam blisko siebie lekarkę z bardzo dobrymi opiniami i przyjmuje w szpitalu, ale... 40 km od mojego miasta, myślicie, że to realne?
NattaliaKrk
U mnie było widaćTrzymamy kciuki! Jak duży miałaś pęcherzyk tydzień temu? Ja 5+2 miałam 10,6 mm i widziałam w środku białą kropkę, lekarz nic nie mówił czy to pęcherzyk żółtkowy, więc trochę panikuję, choć jak patrzę na te USG wciąż i wciąż to ewidentnie widzę, że pęcherzyk nie jest pusty. Jutro umówiłam się na wizytę do innej lekarki, żeby porównać lekarzy. Myślicie, że w 6+1 po tygodniu od tamtego USG będzie już widać zarodek i serduszko?
NattaliaKrk
Mam zamiar prowadzić ciążę na NFZ, a jeśli będą jakieś nagłe sytuację to wtedy kontrolować prywatnie.
Dzisiaj jest 8+2A który tydzień u Ciebie?
Bilala88
Tak. 3x2 dufaston, no spa oraz mam 2 zastrzyki z hormonem przypisane. Staram się leżeć chociaż z 3 letnia córka to czasem trudno bywa. Stres strasznie mnie zjada a i od jutra do pracy w wprawdzie na komputerze i z domku ale to zawsze stres.Bierzesz jakieś leki podtrzymujące ciążę??
Odpoczywaj, lezakuj dużo, to ważne przy plamieniach.
Bilala88
Ja miałam usg 29.12.2020 i było to 10.4mmTrzymamy kciuki! Jak duży miałaś pęcherzyk tydzień temu? Ja 5+2 miałam 10,6 mm i widziałam w środku białą kropkę, lekarz nic nie mówił czy to pęcherzyk żółtkowy, więc trochę panikuję, choć jak patrzę na te USG wciąż i wciąż to ewidentnie widzę, że pęcherzyk nie jest pusty. Jutro umówiłam się na wizytę do innej lekarki, żeby porównać lekarzy. Myślicie, że w 6+1 po tygodniu od tamtego USG będzie już widać zarodek i serduszko?
reklama
Ja miałam 35 km do szpitala. Jak wszystko będzie ok też tam planuje rodzicJeszcze z ciekawości, dziewczyny, które wiedzą, że będą miały cc, jak daleko od Was znajduje się szpital, w którym chcecie rodzić? Znalazłam blisko siebie lekarkę z bardzo dobrymi opiniami i przyjmuje w szpitalu, ale... 40 km od mojego miasta, myślicie, że to realne?