reklama
Liana93
Fanka BB :)
maskara ! Tak im się chce pracować :/ ja tez myslalam żeby iść na NFZ i prywatnie ale jak dzwoniłam tydzień temu do ginekologa na NFZ, to się dowiedziałam ze termin na koniec marca Lekarka przyjmuje normalnie bez teleporady... ale termin tez dobry ;pDziewczyny nie wiem czy to chormony czy o co chodzi ale aż cała dygotam że zdenerwowania .Pisałam wam kiedyś że będę prowadzić ciąże 2 etapowo prywatnie i NFZ. Dziś miałam NFZ oczywiście nie mówiłam że byłam już prywatnie. Dzwoni do mnie lekarz bo teraz ciąże potwierdza się teleporada ! Mówię co ost miesiączka , że 30.11 było bhcg wzrastające itd . Na co lekarz BARDZO ZNUDZONYM GLOSEM "ee Ale to o niczym jeszcze nie świadczy no nie wiem , no ewentualnie proszę się umówić na nowy rok .dziękuję dowodzenia " WDF po prostu, tu już serce bije widziałam piękna ciąże A tu lekarz który odbiera telefony z wielką ląska. Swoją drogą liczyłam na usg żeby sprawdzić czy wszystko jest ok . No niestety ....
Całkowicie normalne, mam to samocześć dziewczyny, ale was tu dużo zauważyłam ostatnio, że mam sporo mlecznego śluzu. Czy to normalne? Nic poza tym się nie dzieje.
Ja chodzę prywatnie ale jak pomyślałam, o tych wszystkich badaniach to też pomyślałam o nfz, żeby tyle nie wydać, ale jak teraz tak piszecie to chyba już całkiem zostanę przy prywatnych wizytach, moja Pani ginekolog jest po prostu przekochana, dość młoda, bo ok 10 lat praktyki, ale jak zobaczyła bijące serduszko to myślałam że zaraz mnie wyściska
krecona94
Jestem za tutaj jakoś nie chce pisaćCo to znaczy jawne? Czy to jest jakoś powiązane z FB?sorry jak to oczywiste- dla mnie nie[emoji85]
Julliette
U mnie też to samoCałkowicie normalne, mam to samo
W moim przypadku to też pierwsza ciąża, niestety strasznie się denerwuję i nie spałam już którąś noc z kolei, zadzwoniłam dziś do przychodni i poprosiłam o wizytę na jutro tylko w celu potwierdzenia, że wszystko jest w porządku. Pani na szczęście miała wolne miejsce na 12:20 Oczywiście ja wiem, że na serduszko może być jeszcze za wcześnie, ale muszę zobaczyć, że wszystko jest ok bo taki stres na pewno mi nie pomoże
@Lisa_ trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, czekam na dobre wieści
@Lisa_ zaciskam kciuki za wizyte. Czekam z niecierpliwoscia .
Ja bylam na badaniach. Zrobilam tez progesferon i bete.
Nikt nie napisal pod spodem to edytuje: mam wyniki progesteron 35.53 ng/ml a beta 5880mlU/ml niewiem czy to dobrze czy nie bo to pierwszy pomiar. Tsh mi spadlo do 1.9 takze tu napewno super. oczywiscie glukoze mam 106 czyli podwyzszona znowu, czekam jeszcze na insuline bo nie bylo wyniku [emoji15]
Nikt nie napisal pod spodem to edytuje: mam wyniki progesteron 35.53 ng/ml a beta 5880mlU/ml niewiem czy to dobrze czy nie bo to pierwszy pomiar. Tsh mi spadlo do 1.9 takze tu napewno super. oczywiscie glukoze mam 106 czyli podwyzszona znowu, czekam jeszcze na insuline bo nie bylo wyniku [emoji15]
Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie.. Pęcherzyk ciążowy jest, ciałko żółtkowe czy jak to się tam zwie zarys był. Wszystko jest dobrze.. Badań rano nie zrobiłam bo nie zdążyłam taka kolejka, ale jutro sobie pójdę, bo już mam wykupione.. Za tydzień mam kolejna wizytę to już powinno być serduszko..
Ale masz proga, dziwne te twoje plamienia jak przy takiej wartości..@Lisa_ zaciskam kciuki za wizyte. Czekam z niecierpliwoscia .
Beta też dobra według tygodni..
reklama
Jestem po wizycie.. Pęcherzyk ciążowy jest, ciałko żółtkowe czy jak to się tam zwie zarys był. Wszystko jest dobrze.. Badań rano nie zrobiłam bo nie zdążyłam taka kolejka, ale jutro sobie pójdę, bo już mam wykupione.. Za tydzień mam kolejna wizytę to już powinno być serduszko..
Uffff dobre wiesci. Ciesze sie ze wszystko dobrze. Wgl om ktory masz tydzien?
Dziekuje za podpwoedz co do moich wynikow. Ale witamina d znow spadla na leb na szyje. W lato udalo mi sie podnoesc z 7 do 28 a teraz znow 20 [emoji2360]
Wiesz na poczatku moze byl slaby. A teraz co mialam to moze mam jakas infekcje czy cos i naruszylam palcem jak sie mylam ... kurcze bo niewiem od czego to moze byc
Mi w labie sie udalo bo akurat nikogo nie bylo. Za mna juz kolejka . Noi babka mi dala numerek do oddzielnej kolejki dla ciezarnych [emoji2]