reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Cześć, na prenatalnych wyszła mi za duża beta, przez to zwiększyło się ryzyko. Ktoś z was tez miał za duzą bete ? Widzialam ogromne rozbieżności w ryzyku przy podobnych wynikach a wręcz czasem absurdalne.
U mnie crl 55.4 mm wiek 12 +1,nt = 1.01
Beta hcg 186 tys. Co dało 4.4 Mom
PAPA A 2700 Co dało 0.801 Mom
Ryzyko po usg 1 :3800 a po wynikach z krwi 1:467
Nie rozumiem tego przeliczenia na mommy, robi to program statystyczny.
Widzialam wyniki podobne do mnie u dziewczyny starszej i tez z wysoka betą tez 4.0 mom mimo ze miała stezenie beta większe ode mnie bo ponad 200 tys j. Stezenie PAPA miała 1300 j Co przeliczyło jej na 1.9 mom . Dzięki temu ma ryzyko 1 na 7000.
U mnie stezenie papa wyższe dwa razy i niskie w momach. Wątpię w wiarygodność tych testów.

Cześć, na prenatalnych wyszła mi za duża beta, przez to zwiększyło się ryzyko. Ktoś z was tez miał za duzą bete ? Widzialam ogromne rozbieżności w ryzyku przy podobnych wynikach a wręcz czasem absurdalne.
U mnie crl 55.4 mm wiek 12 +1,nt = 1.01
Beta hcg 186 tys. Co dało 4.4 Mom
PAPA A 2700 Co dało 0.801 Mom
Ryzyko po usg 1 :3800 a po wynikach z krwi 1:467
Nie rozumiem tego przeliczenia na mommy, robi to program statystyczny.
Widzialam wyniki podobne do mnie u dziewczyny starszej i tez z wysoka betą tez 4.0 mom mimo ze miała stezenie beta większe ode mnie bo ponad 200 tys j. Stezenie PAPA miała 1300 j Co przeliczyło jej na 1.9 mom . Dzięki temu ma ryzyko 1 na 7000.
U mnie stezenie papa wyższe dwa razy i niskie w momach. Wątpię w wiarygodność tych testów.

Zadaj to pytanie również w wątku prywatnym, do którego masz dostęp :)

reklama
Do góry