reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ale szybko wychodzą waszym bobasom ząbki. Moj juz ma 4 mce i 1,5 tyg i nic.
Nawet stale jedzenie go nie ciagnie.
Glowe ladnie zadziera, na boki sie przewraca, z brzucha na plecy. Zuch chlopak❤. Spiewa, gada, rozkazuje. Zjada rece i zabawki. Slini sie ze szok.
No i wszystko byloby cudnie a tu klops. Mam przepukline☹

Pierwsze ząbki super! 😚 u mnie w rodzinie wychodziły pierwsze na roczek, A podobno uwarunkowane jest to genetycznie , więc ciekawe ☺ ja się zmagam z ciemieniuszką, miały wasze dzieciaczki?

Super was zobaczyć na instagramie , jak wygladacie i wgl ,lepiej sobie teraz można wszystko wyobrazić 😊

Ooo ja Cię! Już pierwsze zabki, ale :) i co kochane @Patrycja1995 & @Adunia91 na dziąsełka stosujecie ? Żeby ulżyć bobasom?

@Mystic87 a skąd ta przepuklinka się pojawiła? :(
@misiaaa95 u mnie pewnie tez będzie późno patrząc po rodzinie 🥴 My ciemieniuchy nie mieliśmy, ale podobno trzeba nakładać oliwkę i czapeczkę na noc.. a potem rano szczotka z twardym włosiem czesać. Przynajmniej tak nam mówili na szkole rodzenia 🤷🏼‍♀️ Ale czy działa nie wiem.
My z dolegliwości to mamy anemię.. i dokucza dalej brzuch wiec ciagle jakieś kropelki bierzemy 🙈 bo a to na brzuch, a to żelazo, a to witamina D, C..

Mały ma to po tacie. Teściowa mówi że jak miał 4 miesiące to już też wyszły i to odrazu po dwa. 😊
Mam żel bobodent, ale on działa chwilę. Może 15min. Szwagierka mi poleciła Camilia (roztwór doustny) i to trafiło w punkt. Po podaniu dziecko odrazu inne, nie marudzi i ładnie śpi.

Leoś tak wcina obiadki i deserki. Wszyscy w szoku, że tak buzię otwiera. 32

Z ciemieniucha jakieś 1,5mies temu walczyłam. Ale dziś widzę że znowu mu troszkę wyszło. Stosuje oliwkę i potem grzebykiem dla dzieci wyczesuje.

U Was też ciągle wymiana ubranek? Mój jak nosił długo rozmiar 56 tak teraz rośnie jak burza. Praktycznie odrazu na 68 wskoczył.
Co 2 tygodnie muszę robić przegląd szafy. 😲 Już mu nawet wczoraj pajace do spania i spodenki kupiłam na 74, żeby zaraz znowu nie kupować kolejnych. ❣

Moja jesczze nosi ubranka takie jak i po urodzeniu. Po urodzeniu wszystko było za luźne A teraz dopiero pasuje mega. Więc w sumie najczęściej to 62 rozm. U nas synek ząbki pierwsze miał na roczek. Ale córka trraz tak pcha wszystko do buzi z taka złością jakby było coś na rzeczy.
Też mieliśmy ciemieniuche i na szczepieniu jak byłam to pediatra przepisała nam olejek na receptę. W aptece go zrobili i odebralam. Jedno użycie i nie ma śladu.
Dałam jej posmakować pierwszy mus. I uśmiech od ucha do ucha:D

My ciemieniuchy odpukać nie mieliśmy ale też słyszałam o jakimś olejku na receptę.
Jeśli chodzi o żel na ząbki to mamy Dentinox N i działa dopóki młody znowu nie wpakuje sobie czegoś do paszczy i nie podrażni dziaselek 🤦‍♀️
Najgorsze jest to że potrafi się wybudzić z mega płaczem i od razu pakuję łapy do buzi więc o 'dolulaniu' żeby dalej spał nie ma mowy. No i mam wrażenie że trochę mniej przez to wszystko je

reklama
No i oczywiście polecamy najlepsza przyjaciółkę wszystkich ząbkujących czyli żyrafkę Sophie 🦒

Załączniki

• IMG_20201125_221008.jpg
    IMG_20201125_221008.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 81
Do góry