reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

U nas niestety też..
Do 2 miesięcy było dobrze, a teraz też chyba za dużo wypija i zaraz po tym się za bardzo kręci i zaraz trochę odda.

Kupiłam dziś ten zagęszczacz na ulewanie z Bebilonu i zobaczymy jak będzie.

reklama
U nas niestety też..
Do 2 miesięcy było dobrze, a teraz też chyba za dużo wypija i zaraz po tym się za bardzo kręci i zaraz trochę odda.

Kupiłam dziś ten zagęszczacz na ulewanie z Bebilonu i zobaczymy jak będzie.
Daj znać. :) ja pamiętam że dla synka kupowałam kleik ryżowy.
A małej teraz syrop kupiłam ale wypluwa :D. Pierwszy raz jak jej dałam to zadziałało. A teraz już czuje że inny smak no i pluje.

U was ulewanie A u nas odparzenia, mała ma trochę faldek i w każdej możliwej robią się odparzenia , muszę dwa razy dziennie smarować, bo inaczej zaraz znowu się pojawiają. Wasze maluszki też tak mają ? Na szyjce, pod paszkami nawet w zgięciu kolanek, co dziwne ale na szczęście najmniej na dupce 🤷‍♀️teraz ma jeszcze takie bardzo suche ucho, aż schodzi skórka... Ja nie zauważyłem żadnych skoków rozwojowych, ale mam problem ,córcia nie lubi leżeć na brzuszku, i przyznam że rzadko ją tak kładę, czy przez to będzie trochę w 'tyle z podnoszeniem główki? Jak myślicie?

Załączniki

• 20201014_155831.jpg
    20201014_155831.jpg
    928,7 KB · Wyświetleń: 86
  • 20201009_155446.jpg
    20201009_155446.jpg
    961,7 KB · Wyświetleń: 84
Też występuje u nas problem z ulewaniem. Nawet któraś pisała, że cały dzień w piżamie zdarza się spędzić i zrobiłam wielkie oczy i pomyślałam: "ale jak to? Tak w tej samej przez cały dzień? "
A jak zobaczyłam zdjęcia Twoje, Patrycja, to od razu pomyślałam "o! Też tak ulewa" bo znam to obwarowanie pieluszkami 😂 pieluszka pod głowę i druga do wycierania jak się zdąży. Mam ten sam system 😂😂😂
Malizna gardziła smokiem a potrzebę ssania zaspokajała na cyckach. I wściekła że mleko leci 🤦🏼‍♀️ Ale znalazłam już "jej model smoczka" i teraz jest lepiej. 💁🏼‍♀️ Karmię i jak puszcza to "odbijam" małą i jak znów chce to smoka podaję. Na razie wyniki są pozytywne ✌️
A tak z ciekawości: ile macie pieluch tetrowych/flanelowych? Ja mam 10 dużych i (!) 20 mniejszych flanelowych 😱 i mam wrażenie że muszę je bez przerwy prać 🙈

My poskakałyśmy i już po skoku. Znów można trochę pospać. Chociaż oczywiście są pobudki na jedzenie ale to różnica jak między niebem a ziemią.✌️ Jestem Happy ✌️ chociaż według kalendarza to tylko oddech na 2 tygodnie 😂 ale zawsze coś. Trzeba ładować baterie i liczyć na to że teraz będzie harmonijnie i stopniowo 😁✌️

Dziewczyny co planujecie położyć maluchom pod choinkę? Wiem że temat jeszcze dość odległy ale sezon na "co mogłoby się przydać/z czego by się ucieszyła" mogę uznać za otwarty. I nie mam bladego pojęcia co odpowiadać. Ba! Nie mam pomysłu co sama mogę nabyć drogą kopna 🤷🏼‍♀️ a zaczęło mi się kołatać to pytanie po głowie kiedy ktoś już je postawił 🙈

@misiaaa95 ooo odparzenia- wiem coś o tym. Moja tak samo ma. Najbardziej szyja.. ale mamy krem specjalnie robiony w aptece i też smarujemy i jest poprawa. Moja na brzuchu też za bardzo nie lubi. Ale jak leży sobie, ale nie aż tak płasko (ze względu na ulewanie) to podnosi głowę i tak trzyma w powietrzu. * dodaje zdjęcie. :D spieszy się tym dzieciaczkom. He
20201005_140203.jpg

@Mdła O święta tuż tuż. I jak patrząc na to jak ten czas leci to będą lada dzień :D
Nie mam pojęcia jeszcze do młodej kupić. Więc chętnie poczytam wasze pomysły. Za to dla starszaka w tym roku mi latwiej. Bo wiem że chce "warsztat " widziałam mega na necie drewniany.
Ucieszy się też z jakieś gry na Xbox ( lubi grać w lego).

Pięknie trzyma tą główkę, moja córcia ma 6 tyg , też już tak powinna ? 😍
Jeśli chodzi o prezenty to nie mam pojęcia, ale my od siebie będziemy musieli pomyśleć o leżaczku, teraz jeszcze za wcześnie a myślę że na święta będzie w sam raz 😊 ja ogólnie mam zawsze problem z tymi prezentami 🤔🙄

Pięknie trzyma tą główkę, moja córcia ma 6 tyg , też już tak powinna ? 😍
Jeśli chodzi o prezenty to nie mam pojęcia, ale my od siebie będziemy musieli pomyśleć o leżaczku, teraz jeszcze za wcześnie a myślę że na święta będzie w sam raz 😊 ja ogólnie mam zawsze problem z tymi prezentami 🤔🙄
Chyba nie ma czegoś takiego że powinna :). Kiedyś ktoś mi mówił że każde dziecko inne i każde wszystko "osiągnie" w swoim czasie :). Mój mąż zaczął chodzić jak miał 10 msc. A jego siostra jak miała 14msc. Więc nie ma co porównywać. :). Jedne szybko zaczynają mówić inne później. Synkowi wyszedl pierwszy ząb jak miał rok. A od znajomej jak miała 4msc. :D

Ja już mam pomysł na prezent 😁 Jak zobaczyłam w Smyku lamę z Fisher Price to oszalałam i tylko czekam na Black Friday żeby kupić 😁
Ja pieluch tetrowych mam tyle że już nie liczę bo to ciągle pranie mbie dobijało🤦‍♀️chociaż i tam mam wrażenie że życie teraz opiera się na karmieniu, praniu, prasowaniu no i zmienianiu pampersów 😂 Ale nie narzekam bo mam fajne dziecko ✌️🥰 A jak budzi się z takim wielkim uśmiechem to wynagradza wszystkie nie przespane noce 😉

Ten zagęszczacz daje mu tak co drugie karmienie i jak narazie od godziny 23 jest dobrze. Nic nam się nie ulało.
Nasz Leo też ładnie trzyma główkę, już jak miał 3tygodnie mega trzymał. Wiadomo że mu się tam chwiała, ale ogólnie pięknie mu się udawało. ❣️

No z tym rozwojem to faktycznie różnie. Narzeczonego siostra miała 8mies gdy chodziła a kuzynki ma już 17mies i jeszcze nie chodzi. Także każde dziecko inaczej.

A co do prezentu też nie mam pojęcia. Mate ma, bujaczek też, taki stojak z zabawkami też (ten co był na ostatnim zdj).

Oo już wiem. 😁 Takie krzesełko do karmienia, ostatnio mi się rzuciło na allegro. Fajne, ma różne opcje. A zależy mi żeby można było zrobić z tego osobno krzesełko i stolik.
Macie link: (właśnie zauważyłam że kolor dla chłopca się sprzedał)

IMG_20200820_102250_581.jpg

reklama
A ten zageszczacz mogę dac do mleka bebiko?
@Patrycja1995 ale trzyma glowke szok. Pięknie.
A te krzesełko miałam dla synka. Ale mnie wkurzalo i się znudziło dość szybko. Teraz chce samo krzesełko. Takie mi się podobają.
Screenshot_20201020-154717_Chrome.jpgScreenshot_20201020-154632_Allegro.jpgScreenshot_20201020-154623_Allegro.jpg
Mate też już ma, bujaczke też. Więc może faktycznie krzesełko. Bo się przyda prędzej czy później. Też fajne są baseny z kuleczkami albo tipi 😍😍

Do góry