reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ale boli cały czas czy np. bardziej po karmieniu? Mnie często tak boli po karmieniu i jakby tak kłuje w piersiach ale jak posmaruje sobie całą pierś lanolina i zrobię taki jakby masaż to przechodzi 😊 Mi się wydaje że cycki przepracowane są i to dlatego 😂

reklama
Hej dziewczyny!
Czytam Was regularnie, tylko jakoś nie mam weny zeby pisać. 😊
Ja też nastawiałam się na kupno chusty w ciąży, jednak ostatecznie jej nie kupiłam do dzisiaj. Mały jest taki grzeczny, że nie muszę go nosić. Mate kupiłam z firmy KINDERKRAFT (tej samej co mamy wózek). 😁 A co do karuzeli to dostaliśmy od siostry narzeczonego, ona ma córeczkę ale kolory uniwersalne więc stwierdziłam, że nie będę kupować nowej.
W środę byliśmy na szczepieniu, kupiłam ta 6w1 żeby tyle go nie kłuć. Leoś był taki dzielny, tylko zapłakał jak się wkuła a tak była cisza. W tą środę miał 9tygodni i wagę 4950g.
Piersią już się prawie wcale nie karmimy. Zawsze rano jak wstanie popije z obydwóch, bo mam mało i później czasami w ciągu dnia troszkę. Ale to chyba bardziej chce się przytulić niż najeść. W nocy śpi ładnie, zaśnie 21-22 i budzi się 5-6. 🥰
Nasz też śliny to ma taki nadmiar.

Miłej niedzieli! 😙

IMG_20200925_202625.jpg

Hej,hej hej 🌻🌼🌻
Dziewczyny fajnie Was czytać! Bardzo się cieszę że wszystko u Was ok 👍
Bo wiecie... też lubię Was poczytać, dowiedzieć się co u Was albo zapytać jak mam problem. Czy też po prostu się wyżalić (o to,to,to! To najczęściej 😂)
A jak tak wszystkie tylko czytać wpadniemy to klęska będzie 😱 nikt nie będzie pisać to i nie będzie co czytać!

Mnie nie bolą piersi. Czasem jak Malizna dłużej pośpi i później płakać zaczyna za jedzeniem to czuję mrowienie 😂 wulkan się wybudza 😂 ale bólem bym tego nie nazwała...

Malizna miała w piątek przegląd robiony. Wszystko ok tylko coś mu się lewe bioderko nie do końca podobało 😔 mam ją dużo w chuście nosić co akurat odpowiada naszej sytuacji domowej 😉 i kontrola za miesiąc przed szczepieniami.

Kataru już prawie nie ma. No właśnie... prawie 😨 rano jeszcze całkiem raźno bulgocze jej w nosie. Zakrapiam jej nosek i odciagam trochę to co jej przeszkadza. I cały dzień jest później ok! A rano znowu bulgocze 😣 Niech się już skończy!

Zdrówka życzymy wszystkim mamom i malenstwom!!!! Milego tygodnia !!!!!

Wszystko z bioderkiem sie unormuje. To plastyczne cialo jest. Poloz za dlugo na jedna strone to zaraz glowa sie plaszczy, robi asymetria, nie kladz na brzuch to sflaczeja miesnie. Oj zwariowac mozna. Te nasze okruszki moglyby juz byc takie sztywniejsze. Zeby te głowiny tak nie lataly we wszystkie strony😂

Btw. Wierzycie w schyniecia??

A i jescze mam pytanie.
Jakich używacie kremow na sflaczaly brzuchol ( niestety moj jest galaretowaty)
I na bar mleczny??? ????
A nosicie jakies gorsety?
Polozna mowila ze nie wolno b o miesnie brzucha slabna Alejakby sie lekko scisnac to moze ta galareta by sie szybciej zaczela wchlaniac???
Jak myslicie mamunie???

Mystic u mnie karnet SPA "dbanie o siebie" zawiera takie zabiegi jak: mycie zębów, prysznic, dezodorant pod pachą i mycie głowy. Ewentualnie krem na twarz i golenie pachy ale to już zabiegi extra i niecodziennie stać mnie na taki luxus 😂😂😂
Ale ☝️ myślałam już o tym. I mam wprowadzić w tym tygodniu. Będę używała kremu z ciąży. Tego samego który wtedy odpowiadał za elastyczność. Masaż+witaminy z kremu. No i czekam na zielone światło od ginki na ćwiczenia...i wtedy będę musiała jeszcze zorganizować dodatkowy czas na tą aktywność 😂

Mystic u mnie karnet SPA "dbanie o siebie" zawiera takie zabiegi jak: mycie zębów, prysznic, dezodorant pod pachą i mycie głowy. Ewentualnie krem na twarz i golenie pachy ale to już zabiegi extra i niecodziennie stać mnie na taki luxus 😂😂😂
Ale ☝ myślałam już o tym. I mam wprowadzić w tym tygodniu. Będę używała kremu z ciąży. Tego samego który wtedy odpowiadał za elastyczność. Masaż+witaminy z kremu. No i czekam na zielone światło od ginki na ćwiczenia...i wtedy będę musiała jeszcze zorganizować dodatkowy czas na tą aktywność 😂
Wlasnie ja tez chodze taka umyta ale nie zawsze dogolona hehe dobrze ze sie schlodzilo to nog nie widac pod spodniami😂
A co za krem masz?? Ja wlasnie w ciazy smarowalam sie tylko zwykla oliwka i o dziwo nowych wielkich rozstepow nie mam ale coz skora to skora rozciagnela sie. Nie ma tragedii ale moze byc lepiej . U gina jescze nie bylam a to już za 10 dni 3 miesiace minie 😱
Prosze Cie odp szybko bo zaraz jade na zakupy to sobie zakupie 😂

Oo ile nowych wiadomości :D
Ja Nie używam kremów na brzuch bo nie ma potrzeby. Lepiej wolę poćwiczyć żeby twardy się brzuch zrobił. Ale jakos nie mogę się za to zabrać. 😃😃. U mnie golenie się to na bieżąco :D . Codziennie bym mogła nawet w wannie poleżeć ale jakoś nie chce mi się. I od jakiegoś tygodnia mam taki problem, że nie mam apetytu.. wszystko co jem to tak bez radochy bo mi maz gada na głowę. I nie wiem czemu to tak.. wcale nie czuje głodu. Zjem obiad A później już nic dopiero następny dzień śniadanie albo i nawet obiad.. w sobotę to pierwszy posiłek miałam O 16.

My na bioderka dopiero 22.10 jedziemy.
Za tydzień jedziemy na uro teścia. Na następny weekend kolejne uro.
A na koniec miesiąca idziemy na wesele 🙈

Ostatnia edycja:
reklama
A jeszcze co do tych kremów i balsamow to słyszałam że dobre są kosmetyki z tołpa. Ja miałam krem do twarzy i był mega.

Tu znalazłam jakieś na brzuch itp
Screenshot_20201005-100609_Rossmann.jpg

Do góry