reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

No to dużo zależy od dziecka. Wiadomo że jak dziecko płacze to trzeba tulić. A jak sobie leży spokojnie to można wszystko ogarnąć.
Widzę że dużo też zależy od sposobu karmienia. Moja koleżanka ( rodziła 2 dni przede mna) karmi tylko mm i też spokojne dziecko, druga znajoma tylko cyc i wiecznie dziecko na niej wisi. Także coś w tym jest. No ale coś za coś.
I powiem Wam że te dzieci to coraz bardziej są bystre. Moja już się uśmiecha jak ktoś podejdzie i zagada. I już nie wygląda to na przypadkowy uśmiech. Ja to aż się wzruszam :D.
Wczoraj się obudziła O 22 jak tata wrócił z pracy. I o 23 wszyscy poszlismy spać. To pierwszy raz wstała chwilę po 5.. Kocham takie noce. Zaraz człowiek inaczej funkcjonuje. Oby tak dalej 💪💪

reklama
No właśnie ja wczoraj musiałam Maliznę cały czas na rękach nosić. Jak tylko odkładałam to był krzyk. U taty też krzyk. Tylko mama i najlepiej bez przerwy 🙈
Spacer jest spoko 👍 teraz spacerujemy 2 razy. Około 12:00 i późnym popołudniem.
Też słabiej wczoraj było 🤦🏼‍♀️ szkoła się zaczęła, dostaliśmy listy materiałówl, które oczywiście trzeba było kupić. Buty zmienne się też skurczyły przez wakacje 😂🤷🏼‍♀️ i jeszcze krzykacz na rękach umęczony jak i matka... ale nie chciała spać 🤦🏼‍♀️ już o 22:30 myślałam że usiądę obok i będziemy wyć razem 😂🙈
A co do szkoly/przedszkola u nas to samo trzeba było wszystko nowe bo jakoś synek przez wakacje smignał w górę :D. A do tego podrozalo przedszkole O 100zł.
I u nas jest tak że opłata jest stała czy jest w przedszkolu czy go nie ma.🙈

Mystic my zawsze ustalamy wspólną linię i ogólnie każdy odpowiada za pierwszą linię frontu własnej rodziny. W razie potrzeby dołącza wsparcie. I tak w mojej rodzinie mąż uchodzi za ósmy cud świata. A ja za świętą w przekonaniu jego rodziny 🤷🏼‍♀️ 😂 a mąż Twój jak na to reaguje? Jedyne co mi przychodzi do głowy to ustalić strategię 😁 i odeprzeć atak wspólnie ✌😜

MegBor wyrywanie sutka z żarłocznej paszczy jest niebezpiecznym zadaniem 😂 żeby nie zostać pozbawioną tej części ciała najpierw wciskam mały palec między dziąsła żeby się nie zakleszczały 😜 brzmi drastycznie ale polecane przez położną i (co najważniejsze!) SKUTECZNE! To samo robiłam jak źle łapała. Za każdym razem-czasem kilka razy pod rząd! Aż szeroko otworzyła paszczę. I rach-ciach 2 tygodnie i (tfu,tfu! I w niemalowane odpukać 🙅🏼‍♀️) i jest zdecydowanie lepiej 👍
,
Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. Moj mąż to w sumie za dobry czlowiek. Wszystkim by nieba przychylil, o wszystkich dbal. O nas i o nich. Ale sie nie da więc asertywność cwiczy a jak widze ze go łamie to musze reagowac😂

Działaj moje słońce konczy 2 miesiace!!!!
Juz mamy zaliczone badanie krwi, biodra, usg brzucha i pierwsze szczepienie.
Przed nami neonatolog i za ok 2 miechy to badanie sluchu.
Poki co to wsio ok tylko musi brac żelazo bo ta krew jescze licha choc nie najgorsza. A od żelaza bywa ze brzuszeczek zaboli😢
Wlosy zgolone odrastaja, i juz rozmiar ubranek 68 choc rekawy i nogawki lekko podwiniete😂
Spi od dawna w swoim łóżku, ja laktatoruje sie caly czas. Ale wiecie co???? On co dzien sie budzi do Zabawy po 4 lub po 5!!!!
Idzie ponownie spac przed 8. Je co 2,5h.
Ja nie mam czasu spac na dniu wiec snuje sie jak zombie po świecie .

Poszukuje karuzelki do lozeczka.
Mam wymagania a nie moge znaleźć takiej, ktora to spelni.
Może wy pomozecie jak oderwiecie sie od tego cyckowania😂😂😂
Mile widziane funkcje:
- projektor gwiazd,
- troszke melodii,
- Zmiana glosnosci,
-mozliwosc wyboru albo pozytywki albo projektora lub oba na raz,
-Cichy mechanizm
A i podajnik mleka😂😂😂
Jakby ktoras cos to ja bede wdzieczna!

Pozdrawiam Was i ściskam cycowe barmanki mleczne😙🤗😙🤗🤗🤗🍼🍼🍼👶👶👶

Dzień dobry ☀️ 🌈 ☀️

U nas znowu upały 🙈 Dzisiaj ma być nawet 35°C! 2 spacery dziennie na razie utrzymujemy. Młodą muszę i tak odebrać ze szkoły 🤷🏼‍♀️ a wieczorem to już dla przyjemności 😉

Mystic ale duży już jest 🧐 2 miesiące i 68 cm…! Sto lat oczywiście 🌻 Ale przybiera!

Z badań mamy u lekarza 2 razy kontrolę z badaniami i pierwsze badanie słuchu wczoraj. Kontrola za 2 miesiące. USG bioder na następnej wizycie U3 😉 wszysto jest na razie ok. Oby tak dalej 😉

Lipka też płacę za opiekę w odpowiedniku naszej świetlicy czy z niej korzystamy czy też nie 🤷🏼‍♀️ najgorsze że normalnie trzeba się co roku od nowa zapisać ale w tym roku już zdążyli ściągnąć za wrzesień całość (a dzieci są 3 dzeń dopiero w szkole) 😠 i odwołać muszę popołudnie...w końcu w domu jestem!

Jeszcze trochę i poukładam sobie znów w rytm dnia. Na razie trochę improwizacja 😂 Cel: wrzucić na luz i dopasować się do małego człowieka. Nie denerwować się że mały człowiek nie dopasowuje się do mnie 🤩🤷🏼‍♀️
🌟🌟🌟 A wtedy osiągniemy spektakularny sukces w kategorii "harmonia". I będą różowe aniołki i inne chmurki kłębiaste.☁️🌤️☁️ A co! Te baby z reklamy mogą a my nie 😂😜😂?

A ja wczora cyk gorączka.. znowu zapalenie piersi tym razem drugiej. 🤷‍♀️. Ledwo funkcjonowałam, jak to może raz dwa człowieka zwalić z nóg.
Mała jak zasnęła O 9 to spala do 4 ❤😍 dobrze bo ja byłam nie do życia. Koszmar.

A ja wczora cyk gorączka.. znowu zapalenie piersi tym razem drugiej. 🤷‍♀️. Ledwo funkcjonowałam, jak to może raz dwa człowieka zwalić z nóg.
Mała jak zasnęła O 9 to spala do 4 ❤😍 dobrze bo ja byłam nie do życia. Koszmar.
Ale zazdroszcze śpiuszka i współczuję zapalenia piersi. Jak to leczysz? Antybiotykiem czy jak?

Zdrowiej Lipka! Ja dopiero sobie sprawę zdałam że nie musiałam sięgać tym razem po kapustę 😳 były ciężkie momenty i myślałam że pękną... Ale przystawiałam Maliznę i w końcu jest lepiej 🥳
Chyba nawet sięgnę po laktator jak się Malizna oderwie od cyca. Na razie od wczoraj wieczorem kwęka 😞 nie płacze, nie krzyczy ale kwęka właśnie. Co chwilę. Całą noc 🥴 aż ojciec w zatyczkach do uszu spał. Daję się łatwo utulić, uspokoić i znów jest zadowolona. A za chwilę znów się budzi i kwęka 😵

Mam nadzieję że wkrótce będziemy się obie wysypiać! 😂 Jeszcze piekarnik się wypiął na mnie. Może i dobrze bo przyjeżdżają goście (ale nie będą stacjonować u nas w domu 😂) i już moja mama zaczęła coś wspominać "jak ja ich chcę podjąć, jak zaprosić" i szału dostałam 😜 powiedziałam że zaproponuję im kawę a w dobrym tonie jest przynieść ze sobą jakieś ciasto ✌️😂✌️ zresztą my jesteśmy z moim kuzynem bardzo blisko i jak planował ten wyjazd to od razu jasne było że ja nic mu nie mogę zagwarantować 🤷🏼‍♀️ no... oprócz tej kawy 😉 ale mam naprawdę dobry ekspres i cappuccino jest pyszne 😜😂😜

A jak u Was drogie mamy? Aż dziw że tyle czasu od porodu a nas jeszcze nie zagościł temat kupek 😂 to jak tam u was? Ja czasem mam wrażenie że Malizna "wypycha" na lepszy sen...i wtedy muszę ją przebrać i usypianie zaczynamy od początku. Rozwiązaniem byłoby postawienie ogrodzenia wokół przewijaka bo tam akurat zasypia bez problemu 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

reklama
U nas też kwinkanie🤣 A na rękach anioł 😅 kupki co zmienia pampersa, chociaż ciężko to nazwać kupką, jej zołądeczek cały czas pracuje i co puści bączka to już wiem że pampers do zmiany🤷‍♀️

Do góry