reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

już do domku, super.
Dziewczyny czy któraś brała z was gynazol, niestety wyszło mi na tym ostatnim posiewie -grzybek, gjno dał mi ten gynazol ale czytam na www, że to nieprzebadane na kobitkach w 3cim trym i że w 1szym zabronione. zmartwiłam się, bo do tej pory miałam wszystko

reklama
Joanulka super że już do domu 🤩 Po CC standardowo wypuszczają na następny dzień czy na życzenie? 🤔 Co kraj to obyczaj 😂 dlatego pytam. Jakby się u mnie skończyło CC to chyba dopiero po 48 miałabym zielone światło...😉

Suzie im bliżej tym bardziej uciążliwie 🤷🏼‍♀️ Ja śpię całkiem nieźle. Miednica boli-wiadomo. Ale nie dziwię się jej 😂 w końcu już kilka miesięcy jak nie na jednym to na drugim boku! A jeszcze siła grawitacji wraz z rosnącą wagą też jej nie rozpieszczają 😉 Zmęczenie materiału 😉🤪😉

Marcelek nie pomogę w tej kwestii. Zadzwoniłabym do gina i porozmawiała o wątpliwościach. Przecież coś nim musiało kierować!

Dziewczyny u mnie noc pełna wrażeń 🙈 Nocna wizyta na porodówce na wyraźne zalecenia położnej. Rozkręcająca się na maksa akcja porodowa. Ostatnie bóle już tak silne że nie mogłam ich ustać...i cisza 😂😂😂
Powiem Wam, że po 18 godzinach skurczowych (mniej lub bardziej regularnych ale ostatnie godziny co 3-5-7 minut) byłam tak wykończona, że nawet nie czułam rozczarowania 🙈 Tylko ulgę, że przynajmniej wiem na czym stoję. I że mogę do domu,do łóżka 🤩🤷🏼‍♀️

No więc właśnie ja też liczyłam na szybką akcję! 😂 Poprzednio też od pierwszych skurczów do przywitania Młodej było tylko 3 godziny 😂 i te ćwiczebne też męczyły wcześniej.... ale takiej akcji jak wczoraj to ja się nie spodziewałam 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😳
Dzisiaj się regeneruję i ani mi się śni rodzić 😂 jestem wykończona. Z aktywności tylko wizyta 😉

Joanulka super że już do domu 🤩 Po CC standardowo wypuszczają na następny dzień czy na życzenie? 🤔 Co kraj to obyczaj 😂 dlatego pytam. Jakby się u mnie skończyło CC to chyba dopiero po 48 miałabym zielone światło...😉

Suzie im bliżej tym bardziej uciążliwie 🤷🏼‍♀️ Ja śpię całkiem nieźle. Miednica boli-wiadomo. Ale nie dziwię się jej 😂 w końcu już kilka miesięcy jak nie na jednym to na drugim boku! A jeszcze siła grawitacji wraz z rosnącą wagą też jej nie rozpieszczają 😉 Zmęczenie materiału 😉🤪😉

Marcelek nie pomogę w tej kwestii. Zadzwoniłabym do gina i porozmawiała o wątpliwościach. Przecież coś nim musiało kierować!

Dziewczyny u mnie noc pełna wrażeń 🙈 Nocna wizyta na porodówce na wyraźne zalecenia położnej. Rozkręcająca się na maksa akcja porodowa. Ostatnie bóle już tak silne że nie mogłam ich ustać...i cisza 😂😂😂
Powiem Wam, że po 18 godzinach skurczowych (mniej lub bardziej regularnych ale ostatnie godziny co 3-5-7 minut) byłam tak wykończona, że nawet nie czułam rozczarowania 🙈 Tylko ulgę, że przynajmniej wiem na czym stoję. I że mogę do domu,do łóżka 🤩🤷🏼‍♀️
Ja Cię podziwiam 💪 U mnie skurcze były mega nieregularne i jak w sumie wymusiłam na położnej czy już mogę jechać do szpitala bo mam raz co 7 a raz co 5 minut skurcze i dała mi zielone światło to tak się w sobie zaparlam że mnie już że szpitala nie wykurzą 😜 na szczęście 2 faza porodu to tylko u mnie 42 minuty i już był Franio 😉 Trzymaj się dziewczyno i niech moc będzie z Wami wszystkimi 🥰

@marcelek1234567 zaufaj lekarzowi , wie lepiej niż Internet co może Ci przepisać . Lepiej sobie i dziecku pomóc niż się teraz zamartwiac , a grzybek w tym czasie dokucza...
@Mdła podziwiam, ale co przeszłaś, co pobolało, to może musiało i teraz już będzie bolało mniej ✊ twarda babka z Ciebie 😤 A żadne Rozwarcie się nie robilo? Patrzcie jak to wszystko potrafi zaskoczyć 🤔 ale lepiej że wypuścili, nie trzymali

Ja Cię podziwiam 💪 U mnie skurcze były mega nieregularne i jak w sumie wymusiłam na położnej czy już mogę jechać do szpitala bo mam raz co 7 a raz co 5 minut skurcze i dała mi zielone światło to tak się w sobie zaparlam że mnie już że szpitala nie wykurzą 😜 na szczęście 2 faza porodu to tylko u mnie 42 minuty i już był Franio 😉 Trzymaj się dziewczyno i niech moc będzie z Wami wszystkimi 🥰
42min to tylko ? 🤭 ja podziwiam że wytrzymałas aż tyle.
Brrr na sama myśl mam dreszcze. Ja przez te 5 min z 10 razy mówiłam położnej ze nie dam rady.

Hej,hej! I po wizycie kontrolnej 🤗 na KTG wychodzą skurcze, których nie czuję 😳 Coś się tam wczoraj ruszyło... ale bez szału 😉 Główka się już fest wstawiła i 1,5cm rozwarcia.
Malizna szacowana jest na 3300g. Ma się dobrze. Przepływy ok.I woda też. I dać znać jak urodzę przed terminem.

42min to tylko ? 🤭 ja podziwiam że wytrzymałas aż tyle.
Brrr na sama myśl mam dreszcze. Ja przez te 5 min z 10 razy mówiłam położnej ze nie dam rady.
Dla mnie druga faza porodu to już ulga była! Parte aktywowały mnie do działania podczas gdy bóle w pierwszej fazie trzeba było "tylko" przetrwać 😉

reklama
Mdła to mieliście noc, odpocznij chwilkę coś myślę, że zaraz jak Lipka na parte pojedziesz, narazie odpocznij,
tak jutro zadzwonię do gina,
dziewczynki już z maluszkami nie szalejcie w domu po porodzie, należy się wam solidne odpoczywanie, niech facet wszystko robi, a wy się regenerujcie, zero sprzątania😘

Do góry