reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
U mnie też dzisiaj 37,4tc . Czuje się super . Ale jest trochę stresu na koniec ciąży, tak jak wam wspominałam mój ginekolog ma urlop i dał mi skierowanie do szpitala na KTG , zadzwoniłam A oni mi odmówili, bo jak jest wszystko dobrze , to powinnam iść na zastępstwo ginekologa , a nie do szpitala... 🤷‍♀️

U mnie też dzisiaj 37,4tc . Czuje się super . Ale jest trochę stresu na koniec ciąży, tak jak wam wspominałam mój ginekolog ma urlop i dał mi skierowanie do szpitala na KTG , zadzwoniłam A oni mi odmówili, bo jak jest wszystko dobrze , to powinnam iść na zastępstwo ginekologa , a nie do szpitala... 🤷‍♀️
Kurde co z tą służbą zdrowia 😕 włosy się jeżą. Od któregoś momentu ciąży badanie ktg chyba powinno być standardem, a nie jak dobrze to dobrze. Po to się idzie na badanie, żeby się uspokoić.

U mnie dzisiaj 37+6 😬
Upał na maxa 🥵 poruszam się tylko między kanapa a wc i kuchnią 😅

Ja dzisiaj mialam Ktg i wizytę.😘
Zapis ok, żadnego najmniejszego skurczu.
Boli mnie dziś głowa , małe ciśnienie ☺️

Wypiłam kawkę i jest troszkę lepiej.
Dziecko waży już 3500 a szyjka nadal 3cm.
Narazie nic nie zwiastuje porodu.
A ja już brak sił, mam dużo spacerować , tylko ciekawe kiedy, w dzień za duszno a w nocy nie mam sił 😊😕

Lipka super! Bardzo się cieszę 💚

Wraca mi wiara, że pozytywna energia może góry przenosić 😁✌️😁 Więc jak się zacznie to też będę się prosić u Was o fluidowe wsparcie 😁 najlepiej już teraz bo mnie skurcze męczą od rana. Ale nieregularne niestety... Odkąd zaczęłam mierzyć (po kilku w odstępach 5-7minut) to raz co 5 , raz co 3 a za chwilę co 12 a nawet 16 minut 😫 i nie każdy boli aż tak bardzo. Więc pewnie nic z tego i występują po to żeby mnie wykończyć fizycznie i psychicznie 😂🤣😂

Misiaaa a wiesz kto ma zastępstwo za Twojego ginekologa? Powinni nagrać informacje na automatycznej sekretarce wraz z telefonem 😉 Przynajmniej u mnie tak jest u każdego lekarza (bo ja szczęściara najczęściej właśnie wtedy termin potrzebuję jak mają urlop 🤦🏼‍♀️).

Annas z tymi spacerami też mnie trafia. Wieczorem nie ma szans bo brak sił występuje. Starałam się rano. Ale dzisiaj nie dałam rady przez te skurczybyki.

U mnie dzisiaj 39+0. Zaczyna się 40 tydzień. Jutro wizyta popołudniu 😉

Ostatnia edycja:
A my od wczoraj w domku 🥰 Franio trochę płakulił w nocy ale to pewnie na nowe otoczenie a i jeszcze miał przy wypisie szczepionkę na gruźlicę a to podobno boli 🥴 Ale spaliśmy w sumie z 6 godzin i czuję nowe moce 💪 Cycki też chyba zaczęły produkcję mleczka bo jak u Pameli 😂 co prawda dalej popekane ale jak przystawiam młodego to potem śpi więc chyba coś jednak z nich leci bo wcześniej to się prężył i wył więc bez butli nie dało rady. Jestem z wami nierozpakowane mamuśki i trzymam za was kciuki 😘

Załączniki

• received_590300238346877.jpeg
    received_590300238346877.jpeg
    545,3 KB · Wyświetleń: 135
@Mdła No tak wiem , kto ma zastępstwo ale jestem zła bo mam skierowanie , cieszyłam się że będę miała wizytę w szpitalu , a tu jak zwykle pod górkę... po za tym ile tych ginekologów będzie mnie badać w tej ciąży jeszcze... Bo pewnie też będzie mnie badał, szyjkę itd . No nic , trudno 🤷‍♀️

A zmieniając temat to coś czuje, że będziesz następna 🥰 trzymam kciuki ✊

reklama
Ja tak jak @MegBor 37+6 😁
@Joanulka trzymam kciuki i dawaj znać po, jak już nabierzesz sił !
@misiaaa95 masz racje 😁 tez coś czuje, że @Mdła bedzie następna 😅

Ja dzisiejsza noc miałam tragiczna ! Mały tak mnie kopał po zebrze, że nie mogłam znaleść odpowiedniej pozycji aby nie bolało 🤷🏻‍♀️ A uparciuch nawet trochę się nie przesunął... i dzisiaj to samo, cały czas się wygina i rozciąga 😅

Do góry