reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mnie dzisiaj o 3 obudził ból typowo okresowy, potem zaczęły nawalać plecy a potem to już co pół godziny skurczowo ale o 5 jakoś zasnęłam chociaż już myślałam że temat się rozbuja 😉 Za to teraz zero objawów na ewentualny poród, no może że młody jak na niego jakiś spokojny także dalej w oczekiwaniu 🤞 Ale jedziemy dzisiaj z mężem do miasta na zakupi i obiad żeby się trochę wyluzowac a nie kisić na chacie więc miłego dnia dziewczyny 😁

reklama
Jak się dzisiaj macie dziewczyny ? Ja mam teraz więcej tych gorszych niż lepszych dni 😅 po tych nocach nieprzespanych 🤷🏻‍♀️
Ja nie oglądam porodów 😅 za bardzo bym się zestresowała, chyba wole nie wiedzieć co i jak 😅

Oj tam zaraz straszny... Boli jak cholera. Ten ból jest jakiś inny niż ten, który znamy... Zaskakuje za każdym razem 😂🤷🏼‍♀️😂 Fakt niezaprzeczalny. Chociaż ja za każdym razem jednak miałam podawane jakieś specyfiki a one podobno wzmagają bóle... Ale ostatecznie prowadzi to wszystko do tej wyczekiwanej (teraz szczególnie bardzo 😂) chwili... Inaczej niż przez poród się nie da 😂🤷🏼‍♀️😂 Jak się już zacznie to będę sobie powtarzać, że za chwilę Malutka będzie z nami 😍 albo chociaż probować powtarzać 🙈😂

Swoją drogą najłatwiej znaleźć w necie opisy i filmy rodem z horrorów ! A to na pewno nie pomaga przed pierwszym porodem...

Ja tam nigdy nic nie oglądałam w internecie i nie mam zamiaru😜 Już wystarczy mi moja wyobraźnia i opowieści mamy jak my się z bratem rodziliśmy w bólach 😂 Jak sobie pomyślę o porodzie to mam na ten czas skrajne odczucia....z jednej strony termin już za 5 dni i ciężko, ciśnie i chciałabym żeby Franuś był z nami, a z drugiej jest jednak ten strach przed bólem i tym czy wszystko przebiegnie bez komplikacji 😉 Ale nastawiam się że jak już poczuje ze coś na serio się dzieje to nie wpadnę w panikę tylko raczej będę potrafiła opanować głowę 🤞

Właśnie wróciłam ze sklepu, pierwszy raz poczułam ból jak na okres 😅 No nie powiem przestraszyłam się, bo dziś dopiero 36+6... czyżby to były skurcze przepowiadające 🤔? Dawno takiego bólu nie czułam... ale cóż brzuch wysoko, czopu wypadającego nie zauważyłam, a brzuch co jakiś czas pobolewa jak na okres..

Właśnie wróciłam ze sklepu, pierwszy raz poczułam ból jak na okres 😅 No nie powiem przestraszyłam się, bo dziś dopiero 36+6... czyżby to były skurcze przepowiadające 🤔? Dawno takiego bólu nie czułam... ale cóż brzuch wysoko, czopu wypadającego nie zauważyłam, a brzuch co jakiś czas pobolewa jak na okres..
Jak boli ciągiem to nie skurcze. Skurcze zazwyczaj to ból przez 30-60 sekund i popuszcza
Przepowiadające nie bolą 💕

Ja mam od dłuższego czasu twardnienie, skurcze, bole jak na okres i tak na przemian A nic się nie dzieje. Już się nie nakręcam. Już myślałam kilka razy że to może dziś, ze już blisko i potem przechodzilo. Już jestem zmęczona psychicznie. I te ciągle wiadomości od rodziny i znajomych. " urodzilas? No kiedy urodzisz" męczy mnie to. Albo taki jakiś mam dziś dzień :( .

reklama
Ja mam od dłuższego czasu twardnienie, skurcze, bole jak na okres i tak na przemian A nic się nie dzieje. Już się nie nakręcam. Już myślałam kilka razy że to może dziś, ze już blisko i potem przechodzilo. Już jestem zmęczona psychicznie. I te ciągle wiadomości od rodziny i znajomych. " urodzilas? No kiedy urodzisz" męczy mnie to. Albo taki jakiś mam dziś dzień :( .
Wszystkie jesteśmy zmęczone już! To wyczekiwanie jest najbardziej męczące 😅 jesteśmy już tak blisko końca, ze wytrzymamy! A za chwilkę będziemy tuliły nasze maleństwa i narzekały ze np wiszą na cycku cały dzień 😅
Ja myśle ciagle o plusach tej końcówki nieszczęsnej 🙈 ze jeszcze mam ciesze i spokój i to mi daje sile 💪🏼

Do góry