reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Masaż wydaje się niemalże erotyczny jak się o nim słucha. Wcześniej się śmiałam nawet że może mąż niech robi. Ale uwierzcie że nie ma nic wspólnego z erotyzmem 😂 Jak dla mnie nie ma w tym nic przyjemnego. Ale zorientowana jestem na cel. 😂 Jak popękam to będę bluzgać przez tydzień chyba 😂😂😂

Brzusio się stawia kilka razy dziennie już od kilku tygodni. Czop odchodzi malutkimi kawałkami, śle dziś było tego więcej. Obym dotrwała do 12stego

Ja mam dwa psy i kota ale jakoś totalnie nie martwię się o ich reakcje bo mam duża rodzinę i za każdym razem kiedy ktoś przychodził z maleństwem to psy pilnowały i cieszyły Cię na małego człowieka 😉 jedynie zastanawia mnie kot który jest czasami nieprzewidywalny i choć wiem że krzywdy nie zrobi to nie wiem czy nie będzie się chciał pakować do łóżeczka 🤔 słyszałam że dobrze jest kiedy się wchodzi do domu z dzieckiem po powrocie że szpitala w ten sposób żeby mama przywitała się najpierw że zwierzakami a tatuś wnosił dziecko. Wtedy zwierzęta nie czują się odepchnięte i poznają nowy zapach

Dobrze wiedzieć :D bo my mamy psa ze schroniska, jest kochany ale wszystkiego się boi 🤷🏻‍♀️ ZastNawiamy się jak zareaguje na nowego członka rodziny. Jak kuzynka przyniosła małe dzieciątko do nas to z daleka się przyglądał i wąchał ale widać było, ze nie wie co to w ogóle jest 😅
Teraz jak jestem w ciąży to bardzo mnie pilnuje i opiekuje się mną.
Ja tez miałam tragiczna noc... Prawie nie spałam:/ mój brzuch już taki napiety, ze jak mały za bardzo wariuje to aż boli 🤦🏻‍♀️ Szczególnie pod biustem bo tam najbardziej lubi kopać...
mnie tez czas strasznie wolno idzie.. bo nie mogę się doczekać już końca 😅

Też się nie mogę doczekać. Ale np wieczorem jak już zaczynają boleć te skurcze albo coś innego to mam zaraz taki stres że aż ręce mam mokre. Chce bardzo żeby się zaczęło ale jak już coś zaczyna dolegac to nagle panika.

Dzisiaj się naoglądałam filmików o cesarce i trochę się zaczynam bać 😓 tak źle i tak niedobrze 🤦🏻‍♀️
kącik dla młodego, powoli jest gotowy. Mam nadzieje ze jutro już się będę mogła pochwalić ✊🏼✊🏼 I spać spokojnie do 12stego

Joanulka nie oglądaj takich strasznych filmów 😱 Już nie będę pisać że każdy poród jest inny. I horrorów z porodów sn też nie brakuje! Moja przyjaciółka rodziła 2 razy przez CC i super szybko wróciła do formy. O takich jak ona pewnie filmów nie kręcą bo kto by to oglądał 😂🤷🏼‍♀️😂 także głowa do góry. Bez stresu. I Wicie gniazda 😉✌️😁

Lipka ja tak podświadomie cały czas czekam na wiadomość od ciebie że się ruszyło 🙈 Wyobrażam sobie jaki rollercoaster emocjonalny Ci teraz towarzyszy 🙈

Mnie to kopanie w żebra aż tak bardzo nie boli... Za to jak Malizna próbuje sobie staranować głową drogę do wyjścia 😂 To bywa naprawdę dokuczliwe. No i te pojawiającego się mdłości 🤢 też nie są wesołe. Poza tym jednak większość czasu jestem "fit" niż zdechlakiem ✌️😁✌️ dzisiaj opcja 🤢 i zombie...

Dzięki dziewczyny za wszystkie wasze opinie i info o zwierzakach :) Nasza jakby nie patrzeć 10lat była jedynaczką 😅 wiec mimo, ze jest łagodnym pieskiem różnie może być 🤷🏼‍♀️ Dlatego wolę się przygotować zgodnie ze sztuką, aby też jakoś Jej pomoc to przeżyć na pozytywnie :) 🤞🏻🐶

@misiaaa95 dokładnie tak jak dziewczyny piszą Magnez niczego nie zatrzyma i tak jak coś :) a pomaga rozluźnić trochę brzuch i na skurcze. Mi ginekolog nie kazała odstawiać 👍🏻😬

@Joanulka a co Ty oglądasz filmiki o cesarce - szalona :) Lepiej nie widzieć i nie przezywać :) Pamietajmy, ze filmiki z porodów SN tez potrafią przerazić :) wiec nie ma co! Będzie dobrze ✊🏻
Ja już wyczekuje mojej daty 👶🏻 Druga noc mam bóle jak na miesiączkę, wiec może tez coś się zaczyna 🙈

reklama
Dziewczyny ja wiem, że magnez nie zatrzyma akcji porodowej , bo tego nic nie zatrzyma 😅
Ale wierzę , w wykształcenie mojego lekarza , miałam skurcze i rozchodzila mi się szyjka , wtedy przepisał mi magnez 3x2 i szyjka się zatrzymała, więc wierzę mu teraz kiedy mówi że może ją trochę magnez " trzymać "

Do góry