reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Każdego dnia chce żeby się zaczęło ale jak przychodzi wieczór to się boję nocy 😀.
A ja jakoś myślę że się w nocy zacznie 😂 Bo jak wstaję w nocy to brzuch wiecznie na ćwiczeniach 😂
Zresztą chyba bez różnicy czy dzień czy noc 😂 jak się już zaczyna to i tak o spaniu nie ma mowy (chociaż słyszałam że niektóre mamy dają radę). A czas dostaje jakiegoś turbo-przyspieszenia. 😱 Będzie co ma być... 😉

reklama
Joanulka ja w Niemczech jestem. Dzisiaj mówiłam właśnie, że fajnie bo można różne podejście do pacjenta porównać. 😉 I z Polski i z UK i jeszcze dokładam ja i Misiaaa z Niemiec. 😁

Lipka to brzmi jak dobry plan! 👍 Trzymam kciuki żeby się jak najszybciej zaczęło. Może rzeczywiście pełnia ? 😁
A to przepraszam 😅 w każdym bądź razie, fajnie Wam, ze wiecie więcej 💕

A ja jakoś myślę że się w nocy zacznie 😂 Bo jak wstaję w nocy to brzuch wiecznie na ćwiczeniach 😂
Zresztą chyba bez różnicy czy dzień czy noc 😂 jak się już zaczyna to i tak o spaniu nie ma mowy (chociaż słyszałam że niektóre mamy dają radę). A czas dostaje jakiegoś turbo-przyspieszenia. 😱 Będzie co ma być... 😉
O tak. Ale jakoś za dnia większy spokój i luz niż obudzic się w nocy z bolami itp

U mnie dzisiaj 36+ 5 🥴 Czeka mnie kontrolna wizyta. Dowiem się ile racuch waży 😃 a to mnie interesuje teraz najmocniej, bo mam wrażenie, ze po każdej nocy jest coraz cięższy 😅 o dziwo śpi mi się nawet dobrze. Tylko ten ból bioder i tyłka.. No i sikanie 🥴
@Joanulka mnie tez lekarza nastraszyła, że termin CC wyznaczony, ale zdarzało Jej się rodzić z pacjentkami naturalnie bo już dziecko było w kanale 😱 nic to - mam nadzieje, ze nas to nie czeka :)

@marcelek1234567 - dokładnie jestem tego zdania, że lepiej spakować się w walizki na kółkach :) tak tez uczyniłam i będę to ciągnąć. W szpitalu natomiast mówią ze pomagają 🤷🏼‍♀️ Ale będąc na badaniach byłam świadkiem jak wyproszono męża (w sumie nie wiem jak się dostał do szpitala), babka ewidentnie była po CC a dziecko miała w nosidle i musiała potem pukać po drzwiach i prosić, aby przenosili Jej dzidzie..

O to dużo nas z 36 tygodniem 🥰 ja dzisiaj 36+2 , jutro wizyta u lekarza i też jestem ciekawa ile moje maleństwo waży ❤ chciałabym żeby do porodu miała chociaż 3 kg, tydzień temu na wizycie kruszynka miała 2250🤗 ja śpię też bardzo dobrze , zwłaszcza teraz jak trochę chłodniej 🥵 ale tak samo strasznie boli mnie tyłek i tylne kości ud , ciekawe czego to jest oznaką🙄🤔

Ja natomiast słyszałam od znajomej, że jak już się idzie do domu, to wszystko pakujemy i polozna zanosi torby do męża. A później przychodzi po dziecko.
Ja niestety nie mam walizki. Tzn mam ale wielka..to by była przesada 😀

reklama
W klinice w której chcę rodzić mąż może być cały czas ze mną aż do wyjścia po kilku godzinach. Także kwestia noszenia z głowy 😁 do oddziału położniczego jest winda więc w razie czego mogę też przejechać z walizką...

U mnie dziś 37+5 na liczniku 😉 i wizyta za godzinę z hakiem. Jak się meldowałam w szpitalu to akurat złagodzenie restrykcji było i mąż mógł pierwszy raz zobaczyć Maliznę na ekranie monitora 😍 💕 ale fart 😁

Do góry