reklama
MegBor
Fanka BB :)
Ooo to może nasze dzieciaki w podobnym czasie wyjdą na świat bo ja w tym tygodniu będę pewnie mieć planowana cesarkę datę dopiero będę ustalać z lekarz, ale wiem, ze ten tydzień i tez jeszcze z niczym nie jestem gotowa. Nic nie wyprane, jeden wielki składzik Już nawet nie wiem co mamDziewczyny na kiedy macie terminy ze już torby pakujecie do szpitala? Ja mam na 17 sierpień wstępnie i mam w planie dopiero w połowie Lipca się pakować. Nic nie mam gotowego pokój nie tknięty, robi za składzik narazie. Ja to mam wrażenie, ze jeszcze tyle czasu zostało, ze nie jestem psychicznie gotowa i daleko mi do wicia gniazda
Czy wy tak jak ja nie możecie się już doczekać? to moja pierwsza ciąża wiec emocje górą!
Adunia91
Też mnie wieczorami dopadają takie schizy Ale robię sobie autoterapie że wszystko jest w porząsiu i ogarnij się babo! No ale tak to jest chyba przy pierwszej ciąży że strach jest większy bo nie wiemy za bardzo jak to na prawdę będzie. Ja w przyszłym tygodniu mam spotkanie z moją prywatna położna żeby podpisać umowę to wypytam się o wszystko i to mnie pewnie trochę uspokoiNo to parę dni i mam 34tc
Też mam jakieś schizy najczęściej wieczorami że szybciej urodze i się cykam
Joanulka
Możliwe ze ja również będę miała cesarkę se względu na przodujące łożysko i mięśniaka w okolicy ujścia szyjki. Lekarz ciagle liczy ze się jednak łożysko jeszcze podniesie, ale jak narazie od 20tc jest w tym samym miejscu.Ooo to może nasze dzieciaki w podobnym czasie wyjdą na świat bo ja w tym tygodniu będę pewnie mieć planowana cesarkę datę dopiero będę ustalać z lekarz, ale wiem, ze ten tydzień i tez jeszcze z niczym nie jestem gotowa. Nic nie wyprane, jeden wielki składzik Już nawet nie wiem co mam
Czy wy tak jak ja nie możecie się już doczekać? to moja pierwsza ciąża wiec emocje górą!
szczerze powiem, ze owszem czekam na tego małego człowieka, ale jestem niegotowa psychicznie niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku
Lipka
Ja mam stracha większego w 2 ciąży ja już w 20 tc marudziłam mężowi że nic nie mamy!
Pierwsza ciaza niewiadoma A druga już wiemy więcej i w moim przypadku przynosi to większy stres/strach.
Drugie pranie schnie. Jeszcze tylko jedno i ubranka gotowe do prasowania.
Pierwsza ciaza niewiadoma A druga już wiemy więcej i w moim przypadku przynosi to większy stres/strach.
Joanulka
Moja trzecia ciąża, ale czuje się jak pierworódka!Ja mam stracha większego w 2 ciąży ja już w 20 tc marudziłam mężowi że nic nie mamy!
Ostatnio rodziłam 12 lat temu. Nic nie pamietam, co potrzebne a i jak obsługiwać chłopca - mam dwie córki także jest strach
Mdła
Moja też trzecia! I też po dłuższej przerwie-7 latach. I jak już się dowiedziałam że w niej jestem, to prawie od razu wpadłam w amok Czyli po przetrawieniu zaczęłam przeszukiwać listy wyprawkowe i przypominać sobie co tak naprawdę może się przydać. I podzieliłam listę na raty. Wszystko idzie zgodnie z planem- już tylko jakieś niedobitki nam zostały.
O sobie trochę zapominam jak to zwykle bywa... Ale też już uzupełniam listę. Bo w sumie poza pidżamą i koszulą męża do porodu to nie mam co sobie spakować położna mówiła żeby koniecznie skarpety zabrać: jedne cienkie i jedne ciepłe. Zimne stopy spowalniają akcję porodową. To skarpety też już można wpakować btw... Nie wiem jak się ma to do mojego życzeniowego porodu w wodzie
O sobie trochę zapominam jak to zwykle bywa... Ale też już uzupełniam listę. Bo w sumie poza pidżamą i koszulą męża do porodu to nie mam co sobie spakować położna mówiła żeby koniecznie skarpety zabrać: jedne cienkie i jedne ciepłe. Zimne stopy spowalniają akcję porodową. To skarpety też już można wpakować btw... Nie wiem jak się ma to do mojego życzeniowego porodu w wodzie
Lipka
A już można porody rodzinne? Cieplejsze woda zastąpi skarpety
Ja mam dla siebie piżamy, staniki do karmienia, krem na bolace cycuszki, wkładki laktacyjne i ta cała reszta higienicznych rzeczy. Muszę kupić sobie jakieś majteczki bo kiedyś mąż wszystkie te zwykle ( jak on to zwie -babcine) mi wywalil
Ja mam dla siebie piżamy, staniki do karmienia, krem na bolace cycuszki, wkładki laktacyjne i ta cała reszta higienicznych rzeczy. Muszę kupić sobie jakieś majteczki bo kiedyś mąż wszystkie te zwykle ( jak on to zwie -babcine) mi wywalil
Suzie_suzanna
Dziewczyny wczoraj byłam na usg trzeciego trymestru wszystko jest dobrze z moim małym urwisem jednak uparty to jest po tacie bo nie chciał się pokazać żeby zrobić mu ładne ujęcia 3D Szkoda bo tak chciałam go zobaczyć
Już 1750 g wazy wszystko wskazuje na to, ze jednak ten termin z usg pierwszego trymestru czyli 20 sierpnia jest najbardziej prawdopodobny niż 27 z miesiączki... tez mam to samo co wy! Że co będzie jak nagle zacznę wcześniej rodzic ! A tu jeszcze tyle do zrobienia przeraża mnie to !
Spotkanie z prywatna położna mam 3 lipca zobaczymy co powie
Już 1750 g wazy wszystko wskazuje na to, ze jednak ten termin z usg pierwszego trymestru czyli 20 sierpnia jest najbardziej prawdopodobny niż 27 z miesiączki... tez mam to samo co wy! Że co będzie jak nagle zacznę wcześniej rodzic ! A tu jeszcze tyle do zrobienia przeraża mnie to !
Spotkanie z prywatna położna mam 3 lipca zobaczymy co powie
reklama
Lipka
@Suzie_suzanna to super że wszystko u dzidzi dobrze. Ja jutro się zobaczę na badaniu z córeczka.
Dziś mam gorszy dzień. Zgaga męczy, upał, burze co chwilę, ulewy. Jakoś takoś bylejakoś
Dziś mam gorszy dzień. Zgaga męczy, upał, burze co chwilę, ulewy. Jakoś takoś bylejakoś