reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny na kiedy macie terminy ze już torby pakujecie do szpitala? Ja mam na 17 sierpień wstępnie i mam w planie dopiero w połowie Lipca się pakować. Nic nie mam gotowego 😝 pokój nie tknięty, robi za składzik narazie. Ja to mam wrażenie, ze jeszcze tyle czasu zostało, ze nie jestem psychicznie gotowa i daleko mi do wicia gniazda 😬
Ooo to może nasze dzieciaki w podobnym czasie wyjdą na świat :) bo ja w tym tygodniu będę pewnie mieć planowana cesarkę 🥴 datę dopiero będę ustalać z lekarz, ale wiem, ze ten tydzień 😊 i tez jeszcze z niczym nie jestem gotowa. Nic nie wyprane, jeden wielki składzik 😬 Już nawet nie wiem co mam 🙈
Czy wy tak jak ja nie możecie się już doczekać? 🤩 to moja pierwsza ciąża wiec emocje górą! 🔥

No to parę dni i mam 34tc 😀
Też mam jakieś schizy najczęściej wieczorami że szybciej urodze i się cykam 😀
Też mnie wieczorami dopadają takie schizy 😆 Ale robię sobie autoterapie że wszystko jest w porząsiu i ogarnij się babo! No ale tak to jest chyba przy pierwszej ciąży że strach jest większy bo nie wiemy za bardzo jak to na prawdę będzie. Ja w przyszłym tygodniu mam spotkanie z moją prywatna położna żeby podpisać umowę to wypytam się o wszystko i to mnie pewnie trochę uspokoi :)

Ooo to może nasze dzieciaki w podobnym czasie wyjdą na świat :) bo ja w tym tygodniu będę pewnie mieć planowana cesarkę 🥴 datę dopiero będę ustalać z lekarz, ale wiem, ze ten tydzień 😊 i tez jeszcze z niczym nie jestem gotowa. Nic nie wyprane, jeden wielki składzik 😬 Już nawet nie wiem co mam 🙈
Czy wy tak jak ja nie możecie się już doczekać? 🤩 to moja pierwsza ciąża wiec emocje górą! 🔥
Możliwe ze ja również będę miała cesarkę se względu na przodujące łożysko i mięśniaka w okolicy ujścia szyjki. Lekarz ciagle liczy ze się jednak łożysko jeszcze podniesie, ale jak narazie od 20tc jest w tym samym miejscu.

szczerze powiem, ze owszem czekam na tego małego człowieka, ale jestem niegotowa psychicznie 🙈 niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku 💕

Ja mam stracha większego w 2 ciąży 😀 ja już w 20 tc marudziłam mężowi że nic nie mamy! 😀
Pierwsza ciaza niewiadoma A druga już wiemy więcej i w moim przypadku przynosi to większy stres/strach. 😀
Drugie pranie schnie. Jeszcze tylko jedno i ubranka gotowe do prasowania😀.

Ja mam stracha większego w 2 ciąży 😀 ja już w 20 tc marudziłam mężowi że nic nie mamy! 😀
Pierwsza ciaza niewiadoma A druga już wiemy więcej i w moim przypadku przynosi to większy stres/strach. 😀
Drugie pranie schnie. Jeszcze tylko jedno i ubranka gotowe do prasowania😀.
Moja trzecia ciąża, ale czuje się jak pierworódka!
Ostatnio rodziłam 12 lat temu. Nic nie pamietam, co potrzebne a i jak obsługiwać chłopca - mam dwie córki 🙈 także jest strach

Moja też trzecia! I też po dłuższej przerwie-7 latach. I jak już się dowiedziałam że w niej jestem, to prawie od razu wpadłam w amok 😂 Czyli po przetrawieniu zaczęłam przeszukiwać listy wyprawkowe i przypominać sobie co tak naprawdę może się przydać. I podzieliłam listę na raty. Wszystko idzie zgodnie z planem- już tylko jakieś niedobitki nam zostały.

O sobie trochę zapominam jak to zwykle bywa... Ale też już uzupełniam listę. Bo w sumie poza pidżamą i koszulą męża do porodu to nie mam co sobie spakować 🙈😂 położna mówiła żeby koniecznie skarpety zabrać: jedne cienkie i jedne ciepłe. Zimne stopy spowalniają akcję porodową. To skarpety też już można wpakować 😂 btw... Nie wiem jak się ma to do mojego życzeniowego porodu w wodzie 🤔

A już można porody rodzinne? Cieplejsze woda zastąpi skarpety 😃
Ja mam dla siebie piżamy, staniki do karmienia, krem na bolace cycuszki, wkładki laktacyjne i ta cała reszta higienicznych rzeczy. Muszę kupić sobie jakieś majteczki bo kiedyś mąż wszystkie te zwykle ( jak on to zwie -babcine) mi wywalil😃

Dziewczyny wczoraj byłam na usg trzeciego trymestru 😁 wszystko jest dobrze z moim małym urwisem 😁 jednak uparty to jest po tacie bo nie chciał się pokazać żeby zrobić mu ładne ujęcia 3D 🤷🏻‍♀️ Szkoda bo tak chciałam go zobaczyć :(
Już 1750 g wazy 😁 wszystko wskazuje na to, ze jednak ten termin z usg pierwszego trymestru czyli 20 sierpnia jest najbardziej prawdopodobny niż 27 z miesiączki... tez mam to samo co wy! Że co będzie jak nagle zacznę wcześniej rodzic ! A tu jeszcze tyle do zrobienia 🙀 przeraża mnie to !
Spotkanie z prywatna położna mam 3 lipca :p zobaczymy co powie 🤷🏻‍♀️😅

reklama
Do góry