reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dzień doberek :) Mam na imię Ada i jest w 28til2d ciąży z Frankiem w brzuszku. Termin mamy na 10 sierpnia. W sumie przez przypadek znalazłam to forum i fajnie będzie poplotkować z innymi mamami :) Mam pytanko, jak tam u was temat hemoroidów? Maciena nie jakieś magiczne sposoby? Pozdrawiam :)

reklama
Dzień doberek :) Mam na imię Ada i jest w 28til2d ciąży z Frankiem w brzuszku. Termin mamy na 10 sierpnia. W sumie przez przypadek znalazłam to forum i fajnie będzie poplotkować z innymi mamami :) Mam pytanko, jak tam u was temat hemoroidów? Maciena nie jakieś magiczne sposoby? Pozdrawiam :)
Przy pierwszym dziecku miałam hemoroidy, rada ginekologa unikać zaparć, co bylo dosyc trudne gdyz przyjmowałam zelazo. Po ciazy troche sie zmniejszyly, ale na calkowite pozbycie sie pomogl chirurg proktolog. Obecnie jestem w 2 ciazy- 27 tydzień i mam ogromna nadzieje że nic nie nie pojawi. Staram sie duzo pic, jabłka itp. Jednak w obecnej sytuacji jak maja byc to beda.

Witamy wśród sierpniowek 💕

Cześć dziewczyny!
Im nas więcej tym weselnej ! Witam wszystkie 🌻

Ja na razie zapobiegamy skutecznie zaparciom pomimo żelaza. Też z doświadczenia wiem że to niełatwa sztuka 🥴 ale na razie, odpukać, nic się nie przyplątało.

Niesamowite jest załatwianie teraz wszystkich spraw urzędowych. Ciągnie się jak... 🤦🏼‍♀️ Wszystko tylko telefonicznie. I zastać osobę kompetentną to jakiś bieg przez przeszkody. Ale drobnymi kroczkami udaje się powoli wyciągnąć sytuację na prostą... 💪

Jeszcze małe odświeżenie mieszkania równolegle i co ja będę robić później 😂😂😂

Witamy 😊
Cóż ja mimo braku zaparć i tak mam hemoroidy 🤷🏻‍♀️ Narazie małe bo małe ale najgorzej jest jak idę na spacer to wylatują 🤦🏻‍♀️ Muszę się dopytać mojej ginekolog cóż mogę na to używać bo do końca sierpnia jeszcze daleko, a boje się że będzie gorzej !

Na żelazo sok z buraków czerwonych, którego bardzo nie lubie, szpinak, sałata, jak do tej pory hemoglibina ponad 11. Ale i tak pewnie skonczy sie tabletkami (za pierwszym razem tez tak bylo😐).
No Ja właśnie bralam szelazo sr raz na noc a mimo to hemoglobina spadła i teraz mam to brać rano dwie tabletki i wieczorem 1 tabl Tardyferon Fol. Na razie spadła do 10.5 :/

witam nowe mamy, usg 4D jest bardzo fajnie oglądać, w ogóle chyba my wszystkie lubimy patrzeć na maleństwo w każdym usg, ja zawsze czekam z niecierpliwością, a gdy ostatnio 2msc bałam się iść na wizytę z wiadomych przyczyn, no i poszłam dostałam prześliczne 4d zcjècie niuni.

reklama
Kochane ja już po badaniach 😊 zrobiłam badanie 3 D ! Mały ma 960gram 😊 a jestem w 25+5 tc.
pani doktor powiedziała, że na hemoroidy można brać posterisan czopki lub maść bez żadnego problemu 😊

Załączniki

• A73F2426-C2B8-46AF-9510-35002F0859F0.jpeg
    A73F2426-C2B8-46AF-9510-35002F0859F0.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 96
Do góry