reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Wizyte mam dopiero za tydzien ale jakos sie martwie o wielkosc macicy. Na 19 tydzien powinna byc nieco wyzej a dziecko caly czas czuje z 3,4 palce ponizej pepka. Ale juz mój narzeczony od kilku dni czuje mini kopaniaczki i jak widze ten jego szczesliwy wyraz twarzy to sie wzruszam♥️jestem juz na prywatnym ale ciężko mi cokolwiek tam napisać bo musiałabym sie cofnac troche i poczytac😁a nie mam zbytnio czasu. A sluchajcie!!!! W pracy kaza nam dezynfekowac od jutra wszystkie biurka, klamki itd 3 razy dziennie. I nie wiem co to bedzie za specyfik ale troche sie martwie to wdychac tyle czasu....:(

reklama
Ja jeszcze się nie spotkałam z taką znieczulicą [emoji44]. Nawet kobietom nie będącym w ciąży mężczyźni ustępują miejsca w publicznych miejscach.
Ale jak czytam o takich przypadkach, to nóż w kieszeni się otwiera i ciśnienie rośnie od razu [emoji16]. Będąc na Twoim miejscu, trochę bym zawstydziła i Panów i te Panie. Co za brak kultury.

Ja też nisko czuję maleństwa, na badaniach USG również nisko jeżdżą tą gałą ale nic nie mówią na ten temat.
Ja przez ostatnie kilka dni mam przestój i nie czuję ruchów, a tak wyczekuje na mocniejsze kopniaki, żeby i mąż się cieszył bo nie może się doczekać [emoji21]. W sumie to już pora na coś mocniejszego niż bulgotki [emoji20]
Wizyte mam dopiero za tydzien ale jakos sie martwie o wielkosc macicy. Na 19 tydzien powinna byc nieco wyzej a dziecko caly czas czuje z 3,4 palce ponizej pepka. Ale juz mój narzeczony od kilku dni czuje mini kopaniaczki i jak widze ten jego szczesliwy wyraz twarzy to sie wzruszam[emoji3531]jestem juz na prywatnym ale ciężko mi cokolwiek tam napisać bo musiałabym sie cofnac troche i poczytac[emoji16]a nie mam zbytnio czasu. A sluchajcie!!!! W pracy kaza nam dezynfekowac od jutra wszystkie biurka, klamki itd 3 razy dziennie. I nie wiem co to bedzie za specyfik ale troche sie martwie to wdychac tyle czasu....:(

Niestety znieczulica panuje straszna :( ja już po wizycie i wszystko ok, widziałam przez chwilkę akrobacje :) ale mój lekarz na każdej wizycie robi bardzo krótkie USG, tylko żeby posłuchać serca i koniec. Także na szczegóły muszę poczekać do przyszłego czwartku na połówkowe.
Tez zaczęłam czuć ruchy, głównie z prawej strony i też wydaje mi się że dość nisko.

Niestety znieczulica panuje straszna :( ja już po wizycie i wszystko ok, widziałam przez chwilkę akrobacje :) ale mój lekarz na każdej wizycie robi bardzo krótkie USG, tylko żeby posłuchać serca i koniec. Także na szczegóły muszę poczekać do przyszłego czwartku na połówkowe.
Tez zaczęłam czuć ruchy, głównie z prawej strony i też wydaje mi się że dość nisko.
Oj to u mnie na wizycie usg trwa i trwa ❤. Gin czeka, aż dziecko zmieni pozycję żeby cyknąć kilka roznych zdjęć. Uwielbiam wizyty.

Z innej beczki. Powiem wam jaka jest kultura osób w stosunku do ciężarnych.
Byłam w Poznaniu na Polnej ( kto z poznania to wie 🤪) na tym szkoleniu odnośnie diety cukrzycowej. Wchodzę na sale ( bardzo małą sale ) oczywiście na moje szczęście a raczej jego brak wszystkie miejsca zajęte . Rozglądam się po sali , po mału zdejmuje kurtkę i patrzę , że oprócz kobiet w ciąży są z niektórymi ich partnerzy ( na moje oko z 15 ciężarnych które tam siedziało było z 7 mężczyzn ) w tym ja stojąca . No i przebieram z nogi na nogę w oczekiwaniu aż jakiś prawdziwy mężczyzna z kultura osobista ustąpił mi swoje krzesło żebym mogłam usiąść. Dodam ze brzuszek już mam i nie wyglądałam jak osoba przypadkowa . Czekam czekam czekam i nic . W końcu usiadłam na ziemie ( aż taką damulką nie jestem wiec mi to nie przeszkadzało ) a że były otwarte drzwi to po 5 minutach ( jeszcze przed rozpoczęciem szkolenia ) ktoś z oddziału ( bo to szpital ) mnie zauważył jak tak sobie siedziałam na tej ziemi i przyniósł mi krzesło. Po prostu znieczulica totalna .
Kobietki ale tak na chłopski rozum ja rozumiem ze faceci maja czasem zawieche ale aż taką. A co najlepsze to jak ja bym poszła tam z mężem i widziałabym ze kobieta w ciąży stoi to bym go szturchała i powiedział ze ma ustąpić ( chociaż wiem ze mój mąż by tak zrobił od razu ) . Czyli wynika z tego ze kobiety są czasem gorsze od chłopa . Mi by było wstyd za takiego partnera . Po drugie co oni w ogóle tam robili skoro to szkolenie dla ciężarnych. Zajmowali tylko miejsca i wykazali się brakiem kultury - chyba tylko tak można sobie odpowiedzieć na te pytanie.
Te dziewczyny pewnie dumnie jak paw były ze swoich mężów ,że z nimi przyszlu ale tak naprawdę to żal mi ich ze maja takich partnerów.

Ja pierdziele! W głowie mi się to nie mieści!
Mój mąż ustąpiłby miejsca każdej kobiecie, nie tylko ciężarnej!

Tak, moja pierwsza kanapke zjadam o 6.30 i az skore mam naprezona :p

[emoji85] mogę przybić piątkę z tym brzuchem [emoji1373]

Wizyte mam dopiero za tydzien ale jakos sie martwie o wielkosc macicy. Na 19 tydzien powinna byc nieco wyzej a dziecko caly czas czuje z 3,4 palce ponizej pepka. Ale juz mój narzeczony od kilku dni czuje mini kopaniaczki i jak widze ten jego szczesliwy wyraz twarzy to sie wzruszam♥jestem juz na prywatnym ale ciężko mi cokolwiek tam napisać bo musiałabym sie cofnac troche i poczytac😁a nie mam zbytnio czasu. A sluchajcie!!!! W pracy kaza nam dezynfekowac od jutra wszystkie biurka, klamki itd 3 razy dziennie. I nie wiem co to bedzie za specyfik ale troche sie martwie to wdychac tyle czasu....:(

Spokojnie, patrząc na mnie mój maluch bryka raz u góry raz na dole, macicę czuję na wysokości pępka, zwłaszcza z rana czy jak mnie skurcz łapie.. ważne że się wierci 🙂 to zawsze super uczucie.
Wczoraj pierwszy raz poczułam boleśniejszy skurcz, miewam je ale nie tak mocne jak wczoraj, poczekam do wizyty... Też odczuwacie takie skurcze? U mnie wyjątkowo szybko od 15 tyg, niby teraz biorąc magnez chyba jest ich mniej ale jednak mnie stresuja, w poprzednich ciążąch tak wcześnie nie występowały.
Ostatni poród 2 tygodnie przed terminem aż mnie ciekawi jak będzie teraz.

Spokojnie, patrząc na mnie mój maluch bryka raz u góry raz na dole, macicę czuję na wysokości pępka, zwłaszcza z rana czy jak mnie skurcz łapie.. ważne że się wierci 🙂 to zawsze super uczucie.
Wczoraj pierwszy raz poczułam boleśniejszy skurcz, miewam je ale nie tak mocne jak wczoraj, poczekam do wizyty... Też odczuwacie takie skurcze? U mnie wyjątkowo szybko od 15 tyg, niby teraz biorąc magnez chyba jest ich mniej ale jednak mnie stresuja, w poprzednich ciążąch tak wcześnie nie występowały.
Ostatni poród 2 tygodnie przed terminem aż mnie ciekawi jak będzie teraz.
Hmm ja chyba nie mialam takich skurczy nagłych. Czasem przechodza mnie prady i wtedy koniec, na niczym innym sie nie skupiam☹️ a nie bierzesz prenatal duo?

reklama
Hmm ja chyba nie mialam takich skurczy nagłych. Czasem przechodza mnie prady i wtedy koniec, na niczym innym sie nie skupiam☹ a nie bierzesz prenatal duo?
Biorę magnez 3x1 i Wit pregna plus i dha. Niby po tym magnezie trochę się wyciszyły te skurcze ale i tak że wczesnie się zaczęły, a ten jeden boleśniejszy to pewnie ten skurcz braxtona, u mnie w ogóle wszystko szybciej w tej ciąży, mały się wierci jak najęty aż to na brzuchu zaczyna być widać (ruchy akurat super mile) ale jak on już tak bryka a jutro 19 tydzień dopiero to mi do końca ciąży dziurę zrobi 😉

Pisałaś o dezynfekcji u siebie w pracy, u nas był to Mikrozid, nie jakiś drażniący ale może powiedz w pracy że ze względu na ciążę nie chcesz biegać i czyścić wszystkiego.

Do góry