reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja mieszkam na wsi pod Warszawą [emoji4] byłam dziś na usg, tak sobie poszłam bo już nie mogłam wytrzymać [emoji14] Dzidzia ma się wspaniale... Wygląda na zupełnie zdrową i... "uwidoczniono żeńskie narządy płciowe"! Ryczę jak bóbr. Wymarzyłam córcię i jest! [emoji173]️

Gratuluje ja tez noszę moja wymarzona córcię [emoji4]. Dzięki dziewczyny za odpowiedz o lekach na pęcherz , dzisiaj będę u lekarza to spytam co mogę .

Ostatnia edycja:
reklama
Matko to Wy już wiecie gdzie chcecie rodzić? Ja jeszcze nie mam zielonego pojęcia. U nas we Wrocławiu jest kilka szpitali i każdy ma tak naprawdę skrajne opinie. Może któraś z Was też jest z Wrocławia i już też wybrała szpital?
A po co chodzisz to położnej?
Wiesz co, chodzę sobie na takie rozmowy o porodzie, żeby wiedzieć co i jak w tamtym szpitalu.

A myślicie już nad zakupem wózka? Kiedy wg Was jest najlepszy czas na jego kupienie?
Najlepszy czas w polowie ciazy zrobienie czegokolwiek bo wtedy najlepsze samopoczucie przyszlej mamy, pozniej juz z duzym brzuchem nie bedzie ci sie chcialo chodzic po sklepach i macac rzeczy dla dziecka ;) , pozniej juz sie tylko marudzi :D , 20-30 tydz to najlepszy czas [emoji23]

Wykorzystaj jak mowi Miciur-ka drugi trymestr. Pochodź po sklepach. Pomacaj co chcesz. Porozmawiaj z użytkownikami. Na fb pełno jest grup poświęconych jakimś markom wozkow. Tylko poszukac.

reklama
Ja do zakupów podchodzę z dużą rezerwą, zakupy typu wózek, ubranka i w ogóle wyprawka to tak na 7 miesiąc zostawiamy - wtedy nawet gdyby coś się stało dziecko ma realne szanse na przeżycie...

Wiem, że to mało optymistyczne, jednak przekonałam się, że nie można zbyt wiele planować..
Życie niestety zna takie przypadki, a wtedy widok tych całych przygotowań bardzo boli...
A na początku 7 miesiąca czy pod koniec 6tego zostaje jeszcze dużo czasu żeby móc wszystko kupić, a i do tego czasu się pieniążków trochę odłoży :-)

Do góry