reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja tez lubie sobie polezakowac w wannie. Bardzo mnie to ostatnio odpręża.

U mnie piersi tez sa ogromne, duzo zyl na nich. Rozstepy jak narazie tylko te z 1 ciazy. Brzuch wzdety. Cera okropna

reklama
Spokojnie odkąd raz ledwo co wyszłam z wanny, to mąż mi sprawdza za każdym razem temperatura wody, żeby czasem nie gorąca była, bo ja się w takich lubuje. Także max 36,6 nigdy nie cieplejsza
A co do wody, to zawsze piłam więcej niż norma, tak miałam i przed ciąża, ale nie pijam nic ponadto
No i wszystko jasne. Dla mnie taka temperatura byłaby za niska ;) W moim przypadku musi być garaca i trwać tak długo póki nie zrobi się zimna, opcjonalnie jak opuszki palców zaczną się marszczyć jak suszone śliwki :D Dlatego pierwsza kąpiel w wannie dla mnie we wrześniu. Do tego czasu uzbieram płatków róż, igliwia z lasu, koziego mleka, olejków, świeczek i jak się doczekam bedzie po królewsku :):):)
Dobrze, że dużo wody pijesz - ja piję trochę na siłę.

Swoją drogą - czego Wam najbardziej brakuje? Mi kąpieli właśnie i serów pleśniowych.

No i wszystko jasne. Dla mnie taka temperatura byłaby za niska ;) W moim przypadku musi być garaca i trwać tak długo póki nie zrobi się zimna, opcjonalnie jak opuszki palców zaczną się marszczyć jak suszone śliwki :D Dlatego pierwsza kąpiel w wannie dla mnie we wrześniu. Do tego czasu uzbieram płatków róż, igliwia z lasu, koziego mleka, olejków, świeczek i jak się doczekam bedzie po królewsku :):):)

Swoją drogą - czego Wam najbardziej brakuje? Mi kąpieli właśnie i serów pleśniowych.
Ja jem sery pleśniowe bo te w sklepach są z mleka pasteryzowanego wiec można ;)

Hej dziewczyny,
Wy serio już macie wielkie cyce? Ja się ostatnio zastanawiałam co ze mną nie tak, bo rozmiar ani drgnął a to już 10 tydz. Damn! Co prawda są obolałe, ale zwiększać się nie chcą chyba.
Co do jedzenia białka - mleko krowie bym odradzała . Czytałam i oglądałam w ostatnim roku mnóstwo materiałów na temat żywienia i powiem Wam ,że w obecnych czasach trzeba bardzo uważać na to co się je. W mleku krowim, poza tym że nie jest w większości przypadków przyswajalne przez ludzki organizm, mogą znajdować się antybiotyki i inne świństwa.
Sery robione z takiego mleka od krów chodowlanych na dużą skalę też nie są najzdrowsze. Sprawdzajcie składy serków i jogurtów, nawet tych naturalnych. Ma nie być w składzie żadnych rzeczy typu mleko w proszku itp W przyrodzie takie coś nie występuje. Sama jeszcze się uczę i poszukuje dobrych produktów i przeraża mnie ilość syfu i chemii w jedzeniu. Pewnie stąd te wszystkie nietolerancje pokarmowe...

Sushi :/ I teraz słodyczy, ale to głowa, bo przed ciążą jadłam sporadycznie, a teraz, jak nie mogę, to mi się po nocach śnią lody z bitą śmietaną, ciasta z kremami itp.

Kocham Cię za tą informację! :D Teraz dopiero doczytałam. Znaczy to nie mniej nie więcej, że mój ukochany Turek może ladowac znowu w moim brzuszku 8-) Super!
Wydaje mi się, że Turek jest z pasteryzowanego ale dawno nie kupowałam to nie wiem na 100% sprawdź na etykiecie :) wydaje mi się, że mleko niepasteryzowane używane jest tylko przez takie małe fabryki które sprzedają też surorowe mleko itd na targach np. Więc raczej wszystko co jest w supermarketach jest z mleka pasteryzowanego.

reklama
Ja wczoraj myślę a pójdę polezec w wannie a że ja zawsze w mega cieplejsze a w takiej w ciąży nie można to nalalam taka lekko ciepła to piec minut nie wytrzymalam i wyszłam hehehe bo mi za zimno było i nici z przyjemnego leżenia w wannie! :p

Ja wczoraj w tv widziałam jak się dziewczyna sushi zajadala cała noc o sushi snilam i właśnie niedługo na nie jedziemy, doktorek mówił że można to będę jeść już tak nie mogę się doczekać niam! Hehe najbardziej lubię mąki te owiniete tym zielskiem i właśnie to za mną chodzi!

Do góry