reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
No właśnie nie wiem jak to jest przy umowach na stałe chyba nie muszę czekać do 3 miesiąca bo jak podpisze 18.12 na stałe umowę to raczej nie mają prawa już mnie zwolnić .

Dziewczyny poradzicie co robić umowę mam do 18.12 tego roku mam podpisać teraz kolejna już na stałe . Prace mam ciężka bo pracuje jako opiekunka w domu pomocy społecznej muszę dźwigać i wogole . Nie wiem czy zawiadomić dyrekcję o ciąży bo boje się że mi nie przedłuży umowy . Kompletnie nie wiem jak to wszystko rozwiązać nie wiem co robić .

Madzia, pytanie jaka masz teraz umowę I czy idziesz od razu na L4, bo prace masz ciezka fizycznie.
Chyba nawet jeśli byłabyś na próbnej trzymiesięcznej umowie o pracę to jeśli przedstawisz L4 od lekarza i będziesz na niej do końca porodu, to umowa z pracodawcą automatycznie przesluza się do dnia porodu. A potem roczny zasiłek macierzyński wypłaca już ZUS.

Ja też mam pierwszą wizytę 12 grudnia hehe ale fajnie się złożyło:) ja mam na 8.15 a Wy? :)

Co do ciężkiej pracy to ja chyba też bym wytrzymała do 18 grudnia podpisała umowę i od stycznia na zwolnienie. Ja jeśli będzie wszystko dobrze to też od stycznia może pójdę na zwolnienie u mnie stoi się 8 godz przy komputerze w międzyczasie dźwiga i też nie chce zaszkodzić maleństwu :( półtorej tygodnia temu odebralismy mieszkanko od dewelopera i jak teraz mam urlop to pomagam dla męża i np wczoraj za dużo chyba miałam ręce w górze bo bolało mnie podbrzusze i teraz już nie będę tak przeginac a tak się dobrze czułam:/ dlatego kurcze jak potem w pracy miałabym zasowac a nie móc usiąść odpocząć to ja nie chcę :/:/

Madzia, pytanie jaka masz teraz umowę I czy idziesz od razu na L4, bo prace masz ciezka fizycznie.
Chyba nawet jeśli byłabyś na próbnej trzymiesięcznej umowie o pracę to jeśli przedstawisz L4 od lekarza i będziesz na niej do końca porodu, to umowa z pracodawcą automatycznie przesluza się do dnia porodu. A potem roczny zasiłek macierzyński wypłaca już ZUS.
Ja mam umowe teraz roczna która się kończy jest to druga umowa także muszą mi dać na stałe teraz . Muszę wytrzymac i dać radę będę po prostu uważać . A w styczniu idę odrazu na L4

Hej dziewczyny chciałabym dolaczyc z racji iz poniedzialkowa beta byla 122 a dzis juz 329 to bede sierpniowa mama :-) :) 14 grudnia mam wizyte i licze ze zobacze nasze maleństwo:-) :)

reklama
Biedronka a leczycie się ? Nam się udało po 18 miesiącach a też już traciłam nadzieję że się uda. Do lekarza chodziliśmy od maja który zalamywal ręce i mówił mi że wszystko jest w porządku on nie umie mi pomóc nie wie czemu nie zachodze w ciąże i żebym się zapisała na inseminacje. Powiedziałam że chce jakieś tabletki a nie odrazu inseminacja bez żadnych prób tabletkowych przepisał mi clostypegyt na podrosniecie pęcherzyków i kazał się zapisać na kontrolne usg w 13dniu cyklu miał być codziennie a się okazało że go nie było zapisali mnie do innego lekarza i on nam pomógł przepisał mi zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków może właśnie z tym miałam problem kazał się kochać trzy dni pod rząd i się udało! Także nie poddawaj się!

Do góry