A jak dziś Wasze samopoczucie?
reklama
B
bibiU
Gość
U mnie no ok [emoji7] trochę mi nie dobrze [emoji12]A jak dziś Wasze samopoczucie?
A TY?
Dziewczyny poradzicie co robić umowę mam do 18.12 tego roku mam podpisać teraz kolejna już na stałe . Prace mam ciężka bo pracuje jako opiekunka w domu pomocy społecznej muszę dźwigać i wogole . Nie wiem czy zawiadomić dyrekcję o ciąży bo boje się że mi nie przedłuży umowy . Kompletnie nie wiem jak to wszystko rozwiązać nie wiem co robić .
Madzia, pytanie jaka masz teraz umowę I czy idziesz od razu na L4, bo prace masz ciezka fizycznie.
Chyba nawet jeśli byłabyś na próbnej trzymiesięcznej umowie o pracę to jeśli przedstawisz L4 od lekarza i będziesz na niej do końca porodu, to umowa z pracodawcą automatycznie przesluza się do dnia porodu. A potem roczny zasiłek macierzyński wypłaca już ZUS.
Limonkaaa88
Fanka BB :)
Ja też mam pierwszą wizytę 12 grudnia hehe ale fajnie się złożyło ja mam na 8.15 a Wy?
Co do ciężkiej pracy to ja chyba też bym wytrzymała do 18 grudnia podpisała umowę i od stycznia na zwolnienie. Ja jeśli będzie wszystko dobrze to też od stycznia może pójdę na zwolnienie u mnie stoi się 8 godz przy komputerze w międzyczasie dźwiga i też nie chce zaszkodzić maleństwu półtorej tygodnia temu odebralismy mieszkanko od dewelopera i jak teraz mam urlop to pomagam dla męża i np wczoraj za dużo chyba miałam ręce w górze bo bolało mnie podbrzusze i teraz już nie będę tak przeginac a tak się dobrze czułam:/ dlatego kurcze jak potem w pracy miałabym zasowac a nie móc usiąść odpocząć to ja nie chcę :/:/
Co do ciężkiej pracy to ja chyba też bym wytrzymała do 18 grudnia podpisała umowę i od stycznia na zwolnienie. Ja jeśli będzie wszystko dobrze to też od stycznia może pójdę na zwolnienie u mnie stoi się 8 godz przy komputerze w międzyczasie dźwiga i też nie chce zaszkodzić maleństwu półtorej tygodnia temu odebralismy mieszkanko od dewelopera i jak teraz mam urlop to pomagam dla męża i np wczoraj za dużo chyba miałam ręce w górze bo bolało mnie podbrzusze i teraz już nie będę tak przeginac a tak się dobrze czułam:/ dlatego kurcze jak potem w pracy miałabym zasowac a nie móc usiąść odpocząć to ja nie chcę :/:/
Przykro mi bardzo, ale uda się musi [emoji8] daj nam znać jak zobaczysz 2 kreseczki [emoji7]
Dzięki za otuchę
Jednak nie wydaje mi się żebym je prędko zobaczyła już 15 miesiąc nam idzie
Ja mam umowe teraz roczna która się kończy jest to druga umowa także muszą mi dać na stałe teraz . Muszę wytrzymac i dać radę będę po prostu uważać . A w styczniu idę odrazu na L4Madzia, pytanie jaka masz teraz umowę I czy idziesz od razu na L4, bo prace masz ciezka fizycznie.
Chyba nawet jeśli byłabyś na próbnej trzymiesięcznej umowie o pracę to jeśli przedstawisz L4 od lekarza i będziesz na niej do końca porodu, to umowa z pracodawcą automatycznie przesluza się do dnia porodu. A potem roczny zasiłek macierzyński wypłaca już ZUS.
madzienka031
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny chciałabym dolaczyc z racji iz poniedzialkowa beta byla 122 a dzis juz 329 to bede sierpniowa mama 14 grudnia mam wizyte i licze ze zobacze nasze maleństwo
B
bibiU
Gość
Super [emoji7] gratulacjeHej dziewczyny chciałabym dolaczyc z racji iz poniedzialkowa beta byla 122 a dzis juz 329 to bede sierpniowa mama 14 grudnia mam wizyte i licze ze zobacze nasze maleństwo
reklama
Limonkaaa88
Fanka BB :)
Biedronka a leczycie się ? Nam się udało po 18 miesiącach a też już traciłam nadzieję że się uda. Do lekarza chodziliśmy od maja który zalamywal ręce i mówił mi że wszystko jest w porządku on nie umie mi pomóc nie wie czemu nie zachodze w ciąże i żebym się zapisała na inseminacje. Powiedziałam że chce jakieś tabletki a nie odrazu inseminacja bez żadnych prób tabletkowych przepisał mi clostypegyt na podrosniecie pęcherzyków i kazał się zapisać na kontrolne usg w 13dniu cyklu miał być codziennie a się okazało że go nie było zapisali mnie do innego lekarza i on nam pomógł przepisał mi zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków może właśnie z tym miałam problem kazał się kochać trzy dni pod rząd i się udało! Także nie poddawaj się!