reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja tylko dźwiga główkę ładnie ale nie przewraca się jeszcze. Za rzadko ja układam na brzuchu tak mi się wydaje :/ dzisiaj USG bioderek o 16 i też się boje bo to już 12 tydzień :/
Moja ma 2mies więc jeszcze ma czas ale obawy mam. My byliśmy na usg bioder ale nie jestem zadowolona bo tak na szybkiego zrobił i bez tych wałków.

reklama
No ja też tak mam i chyba bym oszalała jak bym nie mogła wyjść na dłuższy spacer.

Nie oszalalabys;) kwestia przyzwyczajenia moja je co 2 a 2.5 godziny i jak jesteśmy na spacerze to się karmimy w parku albo w kawiarni, mała ma mleko a ja kawę :) mam taka osłonkę do karmienia, już się przyzwyczaiłam do karmienia w miejscach publicznych.

Dzwonili do mnie z Ośrodka Wczesnej Interwencji, że zwolnili się miejsce na dziś na 11.30:) (termin wizyty mamy na 04.01) także super. Od razu z przychodni jadę do domu, nakarmię Izę i jedziemy bo to z drugiej strony Gdańska więc że 35-40 min będziemy jechały. Ciekawe co mi tam powiedzą. Nie wiem nawet dokładnie czym taki ośrodek się zajmuje.
Miłego dnia dziewczyny:)

Nie oszalalabys;) kwestia przyzwyczajenia moja je co 2 a 2.5 godziny i jak jesteśmy na spacerze to się karmimy w parku albo w kawiarni, mała ma mleko a ja kawę :) mam taka osłonkę do karmienia, już się przyzwyczaiłam do karmienia w miejscach publicznych.
No pewnie bym robiła tak jak ty :) byleby tylko wychodzić z domu.

Moja tylko dźwiga główkę ładnie ale nie przewraca się jeszcze. Za rzadko ja układam na brzuchu tak mi się wydaje :/ dzisiaj USG bioderek o 16 i też się boje bo to już 12 tydzień :/
Moja też jeszcze sama się nie przewraca , ale jakoś się nie przejmuje :) jeszcze przyjdzie na to czas , a każde dziecko rozwija się swoim tempem , np jedno dziecko będzie chodzić w wieku 10 msc a drugie 14 msc wcześniej czy później ale i tak to nastąpi :) nie przejmuj się :*

Jak tak czytam, że wasze dzieci tak ładnie działają główki i przywracają się z brzuszka na plecy to zaczynam się martwić. Normalnie bym się nie martwiła, bo wiem że każde dziecko rozwija się własnym tempem ale Iza jest po przejściach i każde jej opóźnienie w postępach będę z2strachans czy to nie przez chorobę.
Kasia nie martw się :) mój główkę podnosi ładnie dopiero od niedawna, ale jeszcze nie na długo. A przewracać jeszcze nawet nie próbuje :)

Też mam taką osłonkę i gdyby któraś szukała, to będę ją sprzedawać. Bo wiadomo u nas kp się skończyło. Użyłam jej 2 razy tylko. Szara w białe groszki z firmy mamabear :)

Będzie dobrze :) moja jeśli jest na brzuszku to często się przewróci na plecki, ale to przez przypadek i dlatego, ze jej główka np przekrzywi się na jedna stronę i jest ciężka i całe ciało nagle tez w jednym kierunku i dlatego tak jej się fuksem udaje. Ja mam jutro na 13;30 usg bioderek. My mamy jutro 10 tydzień 4 dzień i tez niby późno, ale do 12 tygodnia jest ok :)

Podobnie mi spacery wyglądają. Dzisiaj wyszlysmy z krzykiem. Pół bloku nas słyszało. Ale o dziwo zaraz usnęła a ja idę parę spraw załatwić. Pochwal się mieszkaniem jak skończycie :) ja myślę za tydzień zamawiać szafę i meble do kuchni ale mebli do kuchni trochę się obawiam przez internet , wychodzą grosze , na zdjęciu śliczne ale ciekawe jak na żywo

Ja mam wiele mebli z internetu z Allegro za grosze i jestem zadowolona. I tak za 3-4 lata jak kupimy jakiś domek niewielki to możliwe, ze weźmiemy te meble jeśli wytrzymają a jeśli nie to wtedy mi nie będzie aż tak szkoda skoro za narożnik 700 zł i za resztę tez grosze w porównaniu z kosmicznymi cenami w sklepach. Komoda i regał u małej w pokoiku, u nas komoda za 199 zł i ten regał na książki na niej za 80 zł. Szafa nasza to akurat ze sklepu, ale tez jakoś z 800 zł także opłacało się.
IMG_2029.JPG
IMG_2029.JPG
IMG_2029.JPG

Załączniki

• IMG_2029.JPG
    IMG_2029.JPG
    494,3 KB · Wyświetleń: 417
  • IMG_2029.JPG
    IMG_2029.JPG
    488,3 KB · Wyświetleń: 417
  • IMG_2029.JPG
    IMG_2029.JPG