Biedroneczka10
Fanka BB :)
I co wtedy trzeba zrobić?A może masz zapchany kanalik.. miałam tak w dwóch piersiach
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I co wtedy trzeba zrobić?A może masz zapchany kanalik.. miałam tak w dwóch piersiach
Nie ma plesniawek, zreszta wtedy to chyba wg by nie chciała jesc niczego. U nas żadne z opisanych Twoich sposobów nie działają, noszenie jest okej i się uspokoja, Nawet leży spokojnie dopoki nie chce jej dać tego cycka wtedy zaczyna wrzeszczeć dosłownie i odpychać się ode mnie, po tym wnioskuje ze to nie kolki, bo wtedy by cały czas płakała. Smoczka ciagnie i zaraz jak podkładam piers to jest standardowo wrzask. Głodna tez powinna być np po 5 godzinnym śnie. Przebrana jest, to już brakuje mi pomysłów poprostu. U niej jest tak, ze jak juz złapie to je nawet jak puści to chwyta bez problemu od razu znow, wiec nie wiem co ja blokuje na początku, ze tak bardzo nie chce... Tez obawiam sie o jej wage, bo nie dość ze ma te problemy z chwytaniem to jeszcze ulewa dosyc sporo, już się to jej jako tako unormowała i teraz znowPlesniawki? I tak szczerze moja tez tak „wydziwia” przy piersi i tez zaczęłam mieć wątpliwości czy mam pokarm, ale przyciskam na sutka i aż jej po oczach pryska z 3 takie strumienie cienkie xd zreszta nieraz jak się dossie w nocy to cycka z 20 min i widać wtedy, ze potrafi normalnie jesc jak jest wymęczona i zdeterminowana, a mleko na pewno mam. A u mnie najgorsze jest to, ze moja całkowicie zaczęła odrzucać butelkę.. no chwile pociumka, ale później się buntuje zje 20-30 ml mm i koniec jedzenia, bo to nie cyc.
Ja jak moja wydziwia przy piersi to najpierw wisodmo sprawdzam pieluchę, bo moja to księżniczka i jak mokro to od razu krzyk i jej przeszkadza. Później spróbuje dostawić do piersi, jeśli nadal nie to nosze ją z 15-20 min i chodzę po mieszkani żeby ją wymęczyć i później szybko zawijam porządnie w kocyk i odstawiam znowu i zazwyczaj załapie i je, ale tez ma fazy ze poje 5 min i puszcza i znowu kłopot z chwycenie.. nieraz daje jej smoczka na pare min do ciumkania żeby cwaniara złapała rytm jak sie ssie i wtedy szybko zabieram i postawiam cyca i je.
A nieraz po prostu dzieci nie chcą po prostu jesc bo nie są głodne tez na to wcześniej nie wpadłam. A nieraz to widać.
No ja tez się stresuje czy moja jak je z piersi to przybiera dobrze itd skoro takie ma zachowania, ale nie nakręcam się. Jakoś w przyszłym tyg położna przyjdzie to zważymy ją po miesiącu od szczepienia i zobaczymy czy przybrała normalnie.
Z nakladkami probowalas karmic? Lub przed karmieniem trochę odciągnąć? Moj tez czasem sie rzuca przy piersi, zazwyczaj chodzi o to, że jest śpiący a nie głodny. Z tego co ja czytałam powody mogą być różne- mleko leci za szybko lub za wolno, dziecko ma potrzebę ssania ale nie chce żeby mleko leciało itpHej dziewczyny,
U nas w dalszym ciągu ta sama histeria przed karmieniem. Nie wiem w dalszym ciągu o co może chodzic. Dziś w nocy z tej bezradności mąż poszedł przygotować mleko. Ja się popłakałam, bo myśle jakie mleko skoro z moich cycków aż kapie, wszystko w koło mokre. Przyniósł ta butelkę, zaczęła jesc, zabraliśmy jej i zaczęła jesc z piersi. Teraz tak samo musieliśmy zrobic. Zbankrutujemy na tych jednorazowych butelkach. Może teraz macie jakies pomysły? Bo ja przekopałam internet i nic mi nie pasuje pod masz przypadek
Ile taki skok rozwojowy może trwać? Plesniawek nie ma, jak już zacznie jesc to je aż się naje, nawet jak puści cyca to złapie znow, najgorsze jest żeby złapała za pierwszym razem.Jakiś skok może rozwojowy. Albo pleśniawka ma skoro nie chce jeść .... dużo może być powodów. Sprawdź buzie i nie poddawaj się.
Ale słodka buźkaZobacz załącznik 906065 Zobacz załącznik 906066hej Ciotki , kuzynki i kuzyni [emoji10]
Te tez nie sa jakies zle mi odpowiadaja zwlaszcza ze dlugo w nich nie pochodzi bo zaraz beda male kiedys w lidlu udalo mi sie super ciepłe kupic tez podobnie cenowo gatunkowo lepszeBede musiala przejsc sie do pepco widze ze sa tansze bo w rossmanie za 13 zl ale fajne gatunkowo
Próbowałam jeszcze na początku, jak miałam bardzo poranione brodawki. I średnio nam to szło, bo jadła tylko przez chwile a później nie chciała, ostatecznie i tak musiałam ściągnąć i dać gola piers, ale może teraz rzeczywiście to będzie jakiś sposób, spróbuje jak się obudzi, najwazniejsze żeby troche załapała to później mogę zdjąć. Mam nadzieje, ze to przyniesie zamierzone efektyZ nakladkami probowalas karmic? Lub przed karmieniem trochę odciągnąć? Moj tez czasem sie rzuca przy piersi, zazwyczaj chodzi o to, że jest śpiący a nie głodny. Z tego co ja czytałam powody mogą być różne- mleko leci za szybko lub za wolno, dziecko ma potrzebę ssania ale nie chce żeby mleko leciało itp
Mi podgrzeje , chwilę postoi i znowu podgrzeje i tak naokraglo aż nie wyłączę