reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczny. Ostatnio na niego tez patrzyłam chyba na Allegro, może to ta sama osoba albo coś. Ale tez się nad nim zastanawiałam, ale poczekam i max za 3 tyg chyba kupię dopiero coś tu na miejscu w pepco lub gdzieś z neta jak będę wiedziała jak mała stoi wymiarowo, ale chciałam właśnie minimum 68 cm kupić albo 74 cm max, najwyżej będzie miała luzu teoszke i wygodniej żeby nogami wierzga i rączkami jak ona to lubi [emoji28]
To pewnie taki sam ale ktoś inny bo ja go mam już od sierpnia ten zimowy z futerkiem a fajny jest bo można też odpiąć to futerko w środku ocieplony polarkiem :)
No lepiej zawsze większy ,teraz luz a potem akurat więc na dłużej starczy :)

reklama
To tylko moj Marcel taki grzeczny i spi praktycznie noc w noc od 22-6? ;) czasem robi podudke na jedzonko o 4 ale to rzadkosc :) ale za to w dzien nadrabia bo praktycznie jak w zegarku glodny do 2-2.5 godz :)
Potrafi ci przespać 8h bez jedzenia? [emoji4]
Nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale czytałam że dla dziecka max 6h bez jedzenia jest ok i żeby jednak potem nakarmić.

WP_20181004_004.jpg

A ja coś takiego kupiłam w 5 10 15 na ziemię w rozmiarze 68. Przejściówkę mam po starszym na 62.

Załączniki

• V__721D(2).JPG
    V__721D(2).JPG
    275,1 KB · Wyświetleń: 48
  • WP_20181004_004.jpg
    WP_20181004_004.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 356
Potrafi ci przespać 8h bez jedzenia? [emoji4]
Nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale czytałam że dla dziecka max 6h bez jedzenia jest ok i żeby jednak potem nakarmić.

Podobni wybudzanie dziecka ze snu jest jeszcze gorsze i wiadomo jakimi skutkami grozi także dziecko samo poczuje kiedy głodne i się wybudzi [emoji16]ja to bym się cieszyła gdyby mi z 3-4 h ciągiem spała w nocy, a tak to co 2-3 h karmienie, ale nie narzekam, bo i tak anioł w ciągu dnia a w nocy to wiadomo Pielucha do zmiany jak się wybudzi, bo mokro i denerwuje albo kupka i ona poje cyca z 5 min i usypia, wiec łatwiej [emoji3]

Podobni wybudzanie dziecka ze snu jest jeszcze gorsze i wiadomo jakimi skutkami grozi także dziecko samo poczuje kiedy głodne i się wybudzi [emoji16]ja to bym się cieszyła gdyby mi z 3-4 h ciągiem spała w nocy, a tak to co 2-3 h karmienie, ale nie narzekam, bo i tak anioł w ciągu dnia a w nocy to wiadomo Pielucha do zmiany jak się wybudzi, bo mokro i denerwuje albo kupka i ona poje cyca z 5 min i usypia, wiec łatwiej [emoji3]

Skąd masz takie rewelacje ? :) My byliśmy z małym już raz w szpitalu , ciągle u jakiegoś lekarza i jeszcze nikt nie mówił że wybudzanie jest złe, wręcz na odwrót [emoji39]

Gdybym nie wybudziła dziecka po 6 h to moje piersi by eksplodowały[emoji4] karmienie regularne wpływa dobrze na laktację i chyba u mnie jest ok, bo mój organizm reaguje prawidłowo [emoji16] Zresztą...dziecko ma mały żołądek i nie da się najeść na zapas. A jedzenie i to regularne wpływa na wzrost i rozwój dziecka[emoji4] Moim zdaniem taki noworodek jest za mały, żeby mu pozwolić tyle spać.
A wybudzać trzeba umiejętnie i to logiczne[emoji4]

reklama
Maść o ile trzeba i ktoś używa, bo odparzenia czy coś, tak to ja jeśli ma odparzenia daje bepanthen czy jak to się pisze, ale nie po każdej zmianie pieluchy, bo lepiej żeby taka skora tez chwile poodychsls bez pampersa niż ciagle smarować wartstwa są wartstwa i zatykac skore bardziej i to gorsze dla niej niż niczym nie smarować w niektórych wypadkach :D ja mówię no mam blisko przewijak i wstaje juz [emoji28]

Ja nie smaruje młodego. Smarowałam pierwsze dni żeby smółkę łatwiej usunąć. Potem już nie. I ma zdrowsza pupę niż córki co smarowałam za każdym razem.

Do góry