reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, które macie dietę ze względu na bmk , możecie napisać co jadacie na śniadanie i obiady? [emoji4]
Na obiady wszystko oprócz wołowiny, cielęciny, zup nie zabielam śmietana, sosów też nie robię śmietankowych.
Do naleśników zamiast mleka krowiego daje sojowe. I powiem szczerze mi bardziej takie smakują. Zresztą mojemu mężowi o dziwo też. Różne surówki tylko bez śmietany a z oliwa z oliwek.
Śniadania płatki kukurydziane z mlekiem sojowym, naleśniki, pancakes i też mleko krowie zastępuje roślinnym. Ciemne Pieczywo z wędlin w której składzie nie ma mleka albo serwatki. Makrela, jajka (ja ich nie odstawiłam i nic się małej nie dzieje) czyli jajecznica, omlet żniw mleko krowie zastępuje roślinnym, jajka na miękko, twardo, pastę jajeczna (Majonez można). Wbrew pozorom to tak różnorodna dieta :) że kazdy znajdzie coś dla siebie.

reklama
U nas espomisan sprawiał, że co Maluch zjadł mleko to wszystko, ale to wszystko zwrócił. Teraz podajemy Sab Simplex i jest ok. Nie zwraca jedzenia i przestal sie drzeć nocami. Także jak widać, Espomisan może pogarszac stan rzeczy.
A lepiej Ci robi kupki po SS czy podajesz tylko w celu przeciw kółkom ?

A lepiej Ci robi kupki po SS czy podajesz tylko w celu przeciw kółkom ?

Wcześniej były kupy co dwa dni. A teraz są codziennie. Wczoraj to o dziwo nawet zrobił dwie. I nie ma już tak twardego brzuszka. Jak przychodziła godzina 19 to zaczynało się darcie tak przez godzinę a teraz odpukac jest cisza. Wiem że ss ma za zadanie rozbijac te gazy w jelitach ale ja mam wrażenie że mu po tym więcej wychodzi bączków i robi je z większą łatwością niż wcześniej.

Wcześniej były kupy co dwa dni. A teraz są codziennie. Wczoraj to o dziwo nawet zrobił dwie. I nie ma już tak twardego brzuszka. Jak przychodziła godzina 19 to zaczynało się darcie tak przez godzinę a teraz odpukac jest cisza. Wiem że ss ma za zadanie rozbijac te gazy w jelitach ale ja mam wrażenie że mu po tym więcej wychodzi bączków i robi je z większą łatwością niż wcześniej.
Bo ja wczoraj kupiłam kolejny Espumisan a w lodówce mam dwa SS , zastanawiam się czy później nie przejść lub nawet teraz bo coraz gorzej jej idzie kupka. Ale to od HiPPa HA zauważyłam. Może po Bebilonie będzie lepiej. A jak nie to wprowadzę kropelki. A ijak dawkujesz ?

Dzisiaj w nocy mały dostał czopka, bo temperatura urósł do 38.7. Po spadla i rano urosla do 37.8. Teraz śpi, ale jak wstanie będę znowu mierzyć.

U nas espomisan sprawiał, że co Maluch zjadł mleko to wszystko, ale to wszystko zwrócił. Teraz podajemy Sab Simplex i jest ok. Nie zwraca jedzenia i przestal sie drzeć nocami. Także jak widać, Espomisan może pogarszac stan rzeczy.

Widocznie każdy organizm inaczej reaguje. Ale nie sadze żeby dziecko darlo się nocami przez podawanie espumisanu. Bardziej przez te problemy brzuszkowe i wzdęcia czy coś innego. A ten niemiecki specyfik jest po prostu o wiele mocniejszym lekiem dlatego skutkuje i już nie macie tych objawów także nie ma co porywnywac do espumisanu, który jest pikusiem przy tych kroplach drugich :)

reklama
Do góry