reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U, chłopców' to mniej inwazyjne przechodzi :) bo nie trzeba jamy brzusznej otwierać :) tyle szczęścia przynajmniej w tym wszystkim mają :)

Chłopy to zawsze maja lepiej:p nawet zwierzęta!

Moj partner cały czas meczy o braciszka dla małej o mnie na samo wspomnienie porodu otrzepuje, ale przed porodem bardzo chciałam dwójkę bo jedno to tak smutno.

reklama
A ja dziewczyny złapałam zapalenie spojówek ponoć teraz panuje zapalenie spojówek i rogówki jakieś wirusowe. Właśnie wróciłam od okulisty dostałam antybiotyk i steryd. Mam nadzieję że Młodego ani córki ani męża nie zaraze. Niestety Pani doktor powiedziała że to wirus i nie mam wypływu na to jedyne co to myć ręce nie dotykać oczu i z daleka z oczami od twarzy dzieci. Ale to i tak nie gwarantuje sukcesu.
Masakra naprawdę. Od razu wróciłam zakropilam oczy i mam nadzieję że szybko mi przejdzie.
Myj ręce jak najczęściej i pilnuj się żeby nie pocierać oczu. Zdrówka życzę. Oby Ci szybko przeszło

Któraś z Was pisała, ze nie powinno się dziecko w pionie nosic, ale gdzieś mi to umknęło. Dlaczego? Moja mała to uwielbia i się uspokaja jak już nic nie pomaga
W pionie dziecko można dłużej nosić jeśli trzymasz je tylko pod pupą i samo trzyma prosto kręgosłup i głowę. Dopóki tak nie potrafi to ja bym nie radziła.

U nas ciemno jak w tyłku hah :D jedynie w jej pokoiku mam zapalone te lampki na ścianie to taka lekka poświatę daje i przynajmniej ją widze czy je czy ulewa itd ale to nawet tu do nas na łóżko nie wpada to światło. Po prostu eczesniej nie miałam w ogóle takich sytuacji, wydaje mi się ze to te „skoki rozwojowe” i dziecko musi trochę pomęczyć skoro cały dzień mi praktycznie spała i nawet mówię wam w tych godzinach swoich aktywności dzięki przejażdżce autem 30 min dziecko spało nam od 20:30-23 także podejrzewam ze musiała w nocy pomęczyć siebie żeby zasnąć ;)
Te Twoje lampki z Ikei tak malo swiatla daja? Ja mam chmurke tez z Ikei ale musze pieluszka przykrywac, bo jest za jasno w nocy

Dziewczyny ratunku bo ja w histerie wpadam!! Mikroskopijne robaczki w kuchni mam! W szafce gdzie mąką itp. To na pewno nie larwa mola. Może z pół mm to ma. I nawrt nie mam jak zdjęcia zrobić bo to tak małe jest!!! Wiecie co to może być? Skąd się wzięło i jak się tego pozbyć??

Też tak myślę [emoji173]️świata poza nią nie widzę [emoji173]️ i powiem Ci , że jak płacze to zabieram z rąk kazdego bo czuję, że dziecko po prostu chce do mamy. Brat uspokajal ostatnio bo płakała jak się kąpałam. W 5minut wyleciałam i zabrałam heh
Tylko, zeby tez nie byla z Toba 24h i przebywala z innymi ludźmi czasem, bo wszedzie ja zabierać ze soba bedziesz musiala :) a rozne sa sytuacje w zyciu :)

A ja nie umiem na leżąco. Mała musi się starać żeby leżeć ładnie, ja cycka na wszystkie strony wyginam, siebie.. nieporadna jestem w tym karmieniu :(
Chociaż dzisiaj ładnie zjadła i nie chciała przez nakładki a wolała sutka :)
U mnie lewy sutek jakis niewyrobiony i jak wczesniej lapal, tak teraz tylko placze po przylozeniu do niego :( z karmieniem na lezaco tez musze kombinować, bo piersi mam wielkie i ciezkie ale jak juz odpowiednio sie uloze to jest najwygodniej

Myj ręce jak najczęściej i pilnuj się żeby nie pocierać oczu. Zdrówka życzę. Oby Ci szybko przeszło
Rece myje co chwila i jak tylko przyjechałam zakropilam oczy i już po 2 razach nie są czerwone ale dalej pieką. Muszę takczy siak 7 dni brać krople bo musi być pełna kuracja. Ale jak tak szybko podziałało to może już nie zarażam :)

reklama
Może trochę .. :) czasem gaworzy ale nie jakoś duzo.
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia miała 3 klucia jedno w ramie i 2 w udka . A 25 września będzie szczepiona przciw pneumokokom . Waży 5300 i 57 cm , urodzeniowa waga była 3500 . Jutro kończy 7 tygodni . Jeszcze żółtaczka całkowicie nie przeszła , trzeba dużo przebywać na dworze na slonku jak będzie pogoda . Mała ładnie je , cały czas kp . Naszczescie nie zaraziła się ode mnie i synka przeziębieniem . Wróciła z przychodni to tak płakała przez chwilę aż czerwona chyba prztpomnialo jej się kłucie :(

Zamówiłam małej Pampersy 2 z allegro 228 szt za 104 zł z wysyłką , to chyba ok cena nawet nie wiem jak w sklepach wypada , bo tylko w Biedronce kupowałam dwa razy te wielkie paki

Odezwę się w wolnej chwili , narazie mam co robić bo muszę tez psinka się zajmować bo sama na lozko nie wskoczy bo jest po zabiegu , wczoraj miała sterylizacje i jest jeszcze słaba , pierwsze dni najgorsze . W wczoraj przez pierwsze godziiny po zabiegu piszczała chodziła z kąta w kąt nie mogła sobie znaleźć miejsc nawet na łóżku nie mogła sobie znalesc wygosniej pozycji tak mi jej szkoda było , dzisiaj już lepiej . Narazie musi chodzic w takim ubranku a za 12 dni zdjęcie szwów .Zobacz załącznik 894943
Tylko szczepionek na raz daja?[emoji43]

Biedna psinka :( moj kotek byl dzisiaj na wyrywaniu zębów i go nosilo po narkozie tak, ze wpadal na sciany. Szkoda mi go :( ale kilka dni i bedzie dobrze

Do góry