reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A coś Ty. Powiedz jej żeby leżała ☺ ma temp tak lekko powyżej 37 to nawet jej nie czuje.Ona się położy jak ma koło 39. Katar też nie jakiś dramatyczny. Właśnie jesteśmy na dworze. Mam nadzieję tylko że na katarze się skończy.

Myślę , że lepiej wynajmować już w pełni urządzone i umeblowane mieszkanie niż wziąć puste, pokupić, porobić wszystko a tu niech Ci wypowiedzą umowę i co wtedy.
Na długo teraz tatuś Ali wyjechał?

Fajna ta Twoja śmieszka ☺ Piotruś na razie słucha i czasem zrobi grr.. jak się do niego mówi. Macha rączkami i czasem coś krzyknie w odpowiedzi. Ale jeszcze się nie uśmiecha świadomie
Najczęściej śmieje się we śnie albo jak durda cyca
Ty całkiem chcesz kp odpuścić i przejść na mm?

To silna dziewczynka :) da sobie radę z chorobskiem :*
W przyszłym tygodniu będzie :) gdyby wiedział , że tak szybko to by przeczekał te dwa tygodnie i wrócił , przynajmniej by go nie okradli :/
Jeszcze troszkę i też będzie się uśmiechał. Z dnia na dzień dziecko tak szybko się zmienia i uczy nowych "rzeczy" :)
Niee. Ja bym chciała piersią ale skoro się nie da tylko i wyłącznie nią. To będę dostawiala ciągle mała , może w końcu zalapie a jeśli nie , to chociaż będę odciagala i podawała w butelce. Pocieszam się tym , że co najlepsze to już jej dałam w pierwszych tygodniach.. szkoda , że taka uparta i obrażona na tego cycka ..
A u Was jak idzie karmienie ?

A na odparzenia pieluszkowe jaką maść polecacie? Moja mama upiera się żeby puder Alantan zastosować bo kiedyś to stosowała na mnie i siostrze:)

To silna dziewczynka :) da sobie radę z chorobskiem :*
W przyszłym tygodniu będzie :) gdyby wiedział , że tak szybko to by przeczekał te dwa tygodnie i wrócił , przynajmniej by go nie okradli :/
Jeszcze troszkę i też będzie się uśmiechał. Z dnia na dzień dziecko tak szybko się zmienia i uczy nowych "rzeczy" :)
Niee. Ja bym chciała piersią ale skoro się nie da tylko i wyłącznie nią. To będę dostawiala ciągle mała , może w końcu zalapie a jeśli nie , to chociaż będę odciagala i podawała w butelce. Pocieszam się tym , że co najlepsze to już jej dałam w pierwszych tygodniach.. szkoda , że taka uparta i obrażona na tego cycka ..
A u Was jak idzie karmienie ?
U mnie maly do południa co godzinę lub półtorej domaga się cycka, po południu już dłuższe drzemki sobie ucina 3-4 godziny i mniej chce.

A na odparzenia pieluszkowe jaką maść polecacie? Moja mama upiera się żeby puder Alantan zastosować bo kiedyś to stosowała na mnie i siostrze:)
Moja mała jak miała odparzenia przez kwaśne, alergiczne kupy smatowalam grubsza warstwa maści alantan plus.
Dzięki tej tłustej warstwie też kupa bezpośrednio skóry nie dotykała i wszystko ładnie się zagoiło. Odkąd ją stosuje to nie miała więcej pupy odparzonej.

reklama
A Maji nie wiem co się stało. Mały gałgan się przejada. Je, ulewa, je, ulewa. Już się smokiem nie da oszukać. Na ręce ja wezmę od razu cycka szuka. Już nie wiem co robić [emoji33]
Przepajaj :) nam się takie mocne ulewanie skończyło i wymioty (chlustanie), z dniem kiedy wprowadziłam wodę i herbatkę koperkowa :)

Do góry