reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Cudna [emoji5] u nas tez już więcej uśmieszków Zobacz załącznik 894524
Cudownie :) najpiękniejszy widok dla rodziców ❤️
Moja od dwóch tygodni już jak się do niej coś mowi, bawi się z nos to cała buzia się śmieje aż oczy się błyszczą. Myślałam , że to będzie później a ona już świadomie się patrzy i aż dziaselka widać tak się cieszy kochana :)

@klaudiaa975 doskonale Cie rozumiem.. wiem jak takie ciagle problemy potrafia demotywowac z dalszego starania/dzialania.. ale jesli macie mozliwosc i fundusze na wynajem mieszkania w pelni umeblowanego to nie wahac sie,nie ma sensu siedziec gdzies "jak na szpilkach" bo cos sie moze wydarzyc.. :* zycze ci wytrwalosci i cierpliwosci kochana :*
Dziękuje :* my mamy podobne sytuacje życiowe i identyczne córki [emoji23] więc Tobie też życzę wytrwałości dużo dużo :*

@KatiNails mam pytanko bo wiem ze juz dostałaś:)
Jak jest wypłacane kosiniakowe?
Za wrzesień we wrześniu? Czy dopiero w październiku?
Powinnam dostać za końcówkę sierpnia i teraz za wrzesień. U Nas w mops czegoś się dowiedzieć to masakra:/

@KatiNails mam pytanko bo wiem ze juz dostałaś:)
Jak jest wypłacane kosiniakowe?
Za wrzesień we wrześniu? Czy dopiero w październiku?
Powinnam dostać za końcówkę sierpnia i teraz za wrzesień. U Nas w mops czegoś się dowiedzieć to masakra:/
W sierpniu dostałam za sierpień i wyrównanie od lipca od dnia porodu.
Podstawowe pytanie czy dostałaś już decyzję? Kiedy są u Was wypłaty pieniądzy z mops. U nas są 15, a jak 15 wypada na weekendzie to dostajemy w piątek przed weekendem. Czyli np 13 czy 14 dnia miesiąca.
Jeśli dostaniesz dezycje we wrześniu przed dniem wypłat to powinnaś we wrześniu dostać za wrzesień i wyrównanie za sierpień. Jeśli nie zdążą z decyzją do dnia wypłaty teraz we wrześniu tylko po tym dniu to najpewniej w październiku dostaniesz wyrównanie za sierpień, wrzesień i październik.
W każdym bądź razie nic nie stracisz ani za sierpień ani za wrzesień.
Na dezycji będziesz miała dokładnie wyliczone ile którego miesiąca dostajesz.
Ja za lipiec miałam 130 zł. Teraz co miesiąc po 1000. I w lipcu 2019 jak będę dostawać oststnia wypłatę kosiniakowego będę miała 870 zł.
I będziesz na decyzji też miała którego dnia miesiąca są u Was wypłaty.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry