reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tez bolalo ;) teraz cos mnie boli gdy gazy ida... i to boli brzuch na dole i z tylu jelita jakby.. ale to tak w srodku gleboko.. :/ chyba mam tam hemoroida :/
O boziu nawet nie mów :( mnie też boli coś tam ale pocieszam się że może to jeszcze wcześnie i wszystko się tam w środku ułożyć musi i już. Brzuch już w miarę wyglądać zaczyna chociaż wiadomo że będzie trzeba nad nim popracować.
Najgorzej z mięśniami Kegla bo zwykle przypominam sobie o ćwiczeniu podczas karmienia a ponoć podczas karmienia nie wolno ćwiczyć ehh

O boziu nawet nie mów :( mnie też boli coś tam ale pocieszam się że może to jeszcze wcześnie i wszystko się tam w środku ułożyć musi i już. Brzuch już w miarę wyglądać zaczyna chociaż wiadomo że będzie trzeba nad nim popracować.
Najgorzej z mięśniami Kegla bo zwykle przypominam sobie o ćwiczeniu podczas karmienia a ponoć podczas karmienia nie wolno ćwiczyć ehh
Tzn tez mysle ze jeszcze sie tam sciaga wszystko.. ale hemoroida musze miec, bo wczoraj z tamtad krew leciala, a mialam zatwardzenie wiec musialam go uszkodzic.. ;)

Czy wasze maluchy maja zakodowana godzine kąpania? Bo moja jak w zegarku.. nawet gdy dopiero co zasnie.. godz. 19.40 rozbieram ją i ona chyba wie ze idzie sie kąpac ,uwielbia to :p i pielegnacje po kąpieli :p nawet nie przeszkadza jej ze woda jej leci w oczka czy nos.. Wiki to sie darła hyhy

Miesnie kregla ja zapominam cwiczyc tez ;)

Czy wasze maluchy maja zakodowana godzine kąpania? Bo moja jak w zegarku.. nawet gdy dopiero co zasnie.. godz. 19.40 rozbieram ją i ona chyba wie ze idzie sie kąpac ,uwielbia to [emoji14] i pielegnacje po kąpieli [emoji14] nawet nie przeszkadza jej ze woda jej leci w oczka czy nos.. Wiki to sie darła hyhy
Mój jeszcze nie ma zakodowanej [emoji16] a kąpać się uwielbia, ale pielęgnacji późniejszej nie lubin[emoji16][emoji16][emoji16]

Hej , sorki ze wbijam. Ja z wrześniowych ... teoretycznie. Bo mały już na świecie. Was tu dużo już urodziło i mam pytanie : czy któraś ma opuchnięte stopy ? Rodziłam cztery dni temu , a stopy jak były opuchnięte tak są. W ciąży to chociaż się zmniejszało a teraz mam pod kostkami takie jakbym napompowala. Nie widać bardzo ale ja widzę po sobie. Mogę to uciskać i wtedy zapada się tak na kilka mm, trzymam w gorze cała noc , moczę w zimnej wodzie , teraz smaruje altaziaja, na zmianę z sexy mama tym miętowym z rossmana. Nie boli to , nie gorące tylko mnie obrzydza i trochę zastanawia / martwi. Wiem ze mogę do lekarza ale sobota a zreszta u nas same ciemnoty ... z góry dzięki za rady
Ja miałam przed porodem kilka dni kostki opuchnięte a po porodzie już całe stopy i to strasznie. We wtorek urodziłam i w sobotę ostatni dzień takie były. Od niedzieli wróciło wszystko do normalności ☺ położne mówiły że to woda w organizmie się zatrzymała. Trzeba pić jak najwięcej mimo wszystko.
Czyli jesteś sierpniowa mamusia ☺

reklama
5 minutowe!? Ja się budzę co prawda tylko 2-3 razy w nocy ale zmiana pampersa+karmienie+odbicie to jest 30 min... do tego później nie mogę usnąć bo sprawdzam czy mały oddycha albo nie ulewa [emoji23]
I odbija się małemu za każdym razem? Ja to w sumie zauważyłam, kiedy tak łapczywie je aż mu cyc nieraz ucieknie to wtedy nałyka się powietrza i potem mu się beknie zdrowo. A jak je spokojnie i cyca z buzi nie wypuści to nie odbije mu się wtedy. A nie trzymam długo w pozycji pionowej bo boję się o kręgosłup żeby nie nadwyrężać.

Do góry