reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Raz jest cisza totalna, a raz mama myje naczynia, brat Bawi się z psem więc różnie..
Zdążyłam właśnie sobie tylko wodę wlać do czajnika bo mała w wózku sama w pokoju została i już płacz , nie leciałam odrazu , dopiero jak zaczęła płakać bardzo.. nie wiem jak ja oduczyć tego noszenia, kołysania , usypiania na rękach .. zostanę sama od września w mieszkaniu i nawet nie będę miała jak się wysikac ..eh
To moja też była wymagająca ale jednak spała nawet 4 godz w ciągu dnia jak już udało się ją uśpić.
A mój mały też śpioch. Śpi od 9:30 zaraz się chyba będzie budził na obiadek☺ Dzisiaj w nocy też budził się już co 4 godz.

reklama
Przy drugim dziecku jest inaczej. To prawda. Nie jesteśmy już takie przewrażliwione. Chociaż ja mam tak że jak mały po kąpieli się uśpi a ja idę czytać książkę Natalce i ją uśpić to co kilka minut zaglądam do niego i pochylam się nad nim i nasłuchuję czy oddycha. Ale ogólnie wokół Natalki bardziej skakałam bo w sumie była dzieckiem bardzo absorbującym a Piotruś póki co mały anioł[emoji5]
Właśnie śpi już 3 godz a mi już cycki dają znać o porze karmienia [emoji5]
Witam w klubie u mnie 2,5h i też czekam jak na zbawienie aż wstanie [emoji23]

Tak jeszcze nie do końca bo czasem się jeszcze gibie :) :)
Ciekawe jestem ile już waży ale za nie całe tygodnie tego się dowiem na wizycie :) z nie których ciuszkow już wyrosła na 56 :)
Super!! Moja jak podniesie glowe lezac na brzuchu to mam az stracha bo tak wysoko :p hyhy tez wyrosla z 56 zostaly mi tylko kaftaniki na ten rozm.reszta za mala, ma naciagniete wszystko,a to krepuje jej ruchy :/

No to my po wizycie położnej i u pediatry :)
I pediatra i położna stwierdzily że to ewidentnie kupy alergiczne. Wiec ja nadal dieta.
Ma trądzik niemowlęcy a nie potowki.
Całe szczęście to nie katar! Albo ulewa do dróg oddechowych albo jeszcze z niej śluz wychodzi (u nas w szpitalu nie odśluzowuja dzieci). Mam nic nie odciągać tylko psikac wodą morską :)
Ogólnie w 2 tygodnie przybrała 350g więc jak na jej niska wage urodzeniowa to bardzo ładnie :)
Waży 2950g :) waga wypisie ze szpitala to było 2280g.
No i w szoku była że mała tak pięknie przybiera jedząc 5-7, Max 10 minut co 2-2,5h. Stwierdziła że muszę mieć duży strumień i mała szybko i bez większego wysiłku się najada :) a najada się bez wątpliwości skoro tak ładnie przybiera :) trochę mi ulżyło :)

Tak pierwszy, o 11 sączyły mi się wody o 4 pojechałam do szpitala bo krwawiłam o 6 siedziałam z facetem na korytarzu po 6 zaczęły mi się skurcze i o 7 urodziłam... moja mama tez miała tylko parte, położna do mnie: Kinga ty rodzisz ciesz się, a ja na to , a znieczulenie? Umrę bez niego? Ona: po co ci znieczulenie jak już dzidziuś zaraz będzie:D alee nie chce już tego przechodzić, nie wyobrażam sobie mieć skorczy 15 h:D
Super szybko też jestem Kinga może tez tak mi szybko pójdzie ;)

reklama
Do góry