reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczynki, które już blisko terminu - powiem tak, schody, seksy, herbata z liści malin, ostre jedzenie i ja robiąc to wszystko nic, ale pewnei tez pomogło. Kupiłam olejek rycynowy w środę i wzięłam 2 małe łyżki, popiłam cola i po 3 h mnie przeczyscilo, o 3 w nocy następny wc i przed 4 zaczęły się te skurcze, które już męczyły do dziś rano i urodziliśmy. No wiem ze niekazdy poleca ten sposób, ale krzywda się dziecku nie stanie i nam tez, to tylko lekko przeczyszczs i tym samym jak jest blisko terminu lub po prostu rozwiązania to powoduje skurcze ale tez nie u każdego. U mnie podziałało. Także tak tylko dla tych z was co już próbowały wszystkiego.

Sory ze to napisze, ale najważniejsze , aby pod żadnym pozorem nie stosować oleju bez uprzedniego kontaktu z lekarzem! Przedawkowanie oleju może nieść ze sobą ogromne konsekwencje. Olej może wywołać nie tylko uporczywą biegunkę, ale także wypłukać z organizmu drogocenne mikroelementy. Taki stan jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży, dlatego samodzielne stosowanie oleju, bez wsparcia lekarza, może jedynie zaszkodzić mamie i dziecku, prowokując ból, patologię podczas porodu oraz groźbę urodzenia dziecka z niektórymi chorobami wrodzonymi. Przy zwiększonej wrażliwości organizmu mamy może wystąpić również ostra reakcja alergiczna, która najczęściej przybiera postać wysypki, pokrzywki, oraz silnego obrzęk.

Naprawde dziewczyny przemyślcie zanim weźmiecie, może lepiej zaczekać kilka dni aż maluszek sam bedzie gotowy.

Sory ze to napisze, ale najważniejsze , aby pod żadnym pozorem nie stosować oleju bez uprzedniego kontaktu z lekarzem! Przedawkowanie oleju może nieść ze sobą ogromne konsekwencje. Olej może wywołać nie tylko uporczywą biegunkę, ale także wypłukać z organizmu drogocenne mikroelementy. Taki stan jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży, dlatego samodzielne stosowanie oleju, bez wsparcia lekarza, może jedynie zaszkodzić mamie i dziecku, prowokując ból, patologię podczas porodu oraz groźbę urodzenia dziecka z niektórymi chorobami wrodzonymi. Przy zwiększonej wrażliwości organizmu mamy może wystąpić również ostra reakcja alergiczna, która najczęściej przybiera postać wysypki, pokrzywki, oraz silnego obrzęk.

Naprawde dziewczyny przemyślcie zanim weźmiecie, może lepiej zaczekać kilka dni aż maluszek sam bedzie gotowy.

Napisałam, ze zazylam 2 malutkie łyżeczki tego. Nie więcej jak niektóre szalone cała butle piją w desperacji.. także spokojnie. Nasza Kornelka cała i zdrowa jest :)

reklama
Hej dziewczyny.
Ja do dziś rano męczyłam się bez spania z tymi coraz mocniejszymi skurczami co były już co pare minut i ledwo żyłam przy porodzie, ale o północy przewiozła mnie Pani na przeciwko na sale już porodowa i tam „spałam”. Miałam ciagle ktg robione i tętno sprawdzane, ale ciagle się „rozkręcało”, a ja nie przespałam się ani chwilki. Rozwarcie nadal było z 3 cm na 5 tylko.. Wiec rano kazała mi pójść pod prysznic trochę tam postać, orzezwic się, tam to masakra, w ciągu 15 min to ciagle mnie na stojąco takie mocne skurcze łapały i takie miałam parcie na krzyż, ze już miałam wrażenie, ze ona się pcha do porodu. Wróciłam ledwo co „odświeżona” tam na sale porodowa i zaczęłam tak przed 8 krzyczeć, ze boli, ze aż przyszła następna zmiana położnej i sprawdziła mi rozwarcie pięścią, było już 8 cm. Ja przerażona i szczęśliwa, bo już się zaczynało. Późniejsze skurcze to pominę opisywanie wszystkiego, bo łatwo nie jest przy końcówce gdy już organizm wymęczony od 48 h.. tak, poród boli, ale jak ja dałam rade z moim kijowym progiem bólu to wy tez dacie rade. To jest chwila, jak kładą dziecko na brzuch prosto po to cudowne uczucie, zakochałam się.

Narazie takie zdj z daleka, tatuś nie zdążył tzn jak ja juz czułam te skurcze przy 9-10 cm to już mówię do położnej krzycząc ze zaczynamy i nie czekamy bo umrę z bólu.. ale trzymałam jedna położna mocna za rękę i się darlam xd obsługa super, pomocne, mówiły kiedy co robić. Mój przyjechał to zachwycony i przepraszał jak nienormalny, ze nie zdążył itd a ja mówię ze dobrze ze go nie było w sumie, łatwiej mi się chyba rodziło niż on by patrzył jak się drę i jak mnie „nie boli”.

Kornelia miała na usg rzekomo 2,7 kg a jest po porodzie 3050 g, ma 54 cm, włoski na główce, urodziła się o 8:25. O 8 było już pełne rozwarcie.

Wyglądała mi z buźki na mniejsza i z buzi moim zdanie czysty tatuś.

Ja leżę i odpoczywam po szzytskim, czuje się dobrze. Miałam zszywane trochę tam na dole, już leżę na sali swojej. Mala była ze mna praktycznie cały czas i jak coś pociumkala z piersi to później jak ja głaskalismy pi policzku i buzi to zasnęła i spała do teraz. Pani zabrała ja na szczepienia itd.
Ja teraz zjem obiadek i odpoczywam dalej. Później prysznic żeby się ożywić bo upał i masakra. Malutka niezłe minki strzela przy spaniu i oczywiście odkryłam ja z tego rożka i w pieluszcze spała tylko zawinięta ciasno, bo masakra tu w szpitalu..

A tu dumny tatuś i nasza księżniczka Zobacz załącznik 884853Zobacz załącznik 884854

Serdeczne gratulacje!!!! Kornelio witaj❤️!!!!

Do góry