reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chyba i na mnie nadszedł czas na szpital .. boli mnie brzuch i plecy ..:( pierwszy raz tak .. aż się boje bo nie chce jeszcze rodzić nie mogę .. :( idę się lepiej wykąpać i spakować jak nie przejdzie dzwonię po męża i na IP.. aż płakać mi się chce z tego wszystkiego... Dzisiaj dopiero 36.1 tydz ..
Narazie wzięłam nospe może coś pomoże ..

Nie martw się, będzie dobrze. Jesteś już w bezpiecznym tygodniu, serio ;) tam na tym fb to widziałam już 4 dziewczyny urodziły wcześniej tzn w 34-36 tyg i dzieciaczki zdrowe, piękne i bez komplikacji :) dawaj znać jak dalej się rozwija wszystko

reklama
Co za dziewoja hah :D pewnie się uśmiałas pod nosem z niej. Przecież wiadomo, ze skoro zostało już tak niewiele to brzuszek musi schodzić niżej jak dziecko już coraz większe jest, nam skóra już się napręża na brzuskuz, już ciężko żebym się powiększał jakoś bardzo to dziecko ciśnie się w dół już :)
Ja przede wszystkim miałam wcześniej niżej [emoji14] a im bardziej się mięśnie brzucha mi rozchodzą tym mniej te mięśnie trzymają brzuch i chcąc nie chcąc pod swoim ciężarem też się obniża [emoji23] ona ma dwójkę dzieci. Starszego w wieku mojego syna i rok później córkę [emoji23] ale ona taka Panikara od początku mojej ciąży że głowa mała. A że czemu wychodzę w taki upał, a że czemu tyle siedzę w kuchni. Ze się powinnam oszczędzać. Uważać. Jak tydzień leżałam że skirvzami to razem ze swoim synem odbierała mojego żeby tyle nie siedział w przedszkolu i Aleks siedział i niej ze Stasiem się bawił aż Damian po pracy po Niego nie przyjechał. Czasami mam wrażenie że się tak mną przejmuje jak nie koleżanka a kimś z rodziny [emoji23] ja rozumiem że jesteśmy blisko, ale ciąża to też nie choroba i sama dobrze wiem ile mogę i co mogę [emoji23][emoji23] tym bardziej że to nie moja pierwsza ciąża [emoji23]

Dziewczyny teraz już się nie zmienia termin porodu, dzieci rosną indywidualnie. Termin z usg może być brany z pierwszego trymestru tylko . Ja mam termin 3.08 z usg 27. 07 , a mały jest już tak duży, że ostatnio termin się przesunął na 24.07 (ale nie bierze się tego pod uwagę).

U mnie ostatnie dwie noce fajnie się śpi , tylko 4 razy na siku pobudka :sorry:.
Jutro mam wizytę u ginekologa i endokrynologa , proszę trzymać kciuki aby wszystko było ok:) do terminu sierpniowego 31 dni :yes:

Mhm.. to pewnie dlatego jest tak mokro.. ja jak bralam luteine dopochwowo nie mialam tak mokro.. teraz po szpitalu jak mi zmienili luteine to mam [emoji14] widocznie jest to normalne ;)
Raczej tak bo jak 2 tygodnie temu lekarz mnie badał to mówił ze sluz w normie. No i w sumie tak mokro to już mam od 20 tygodnia. Także na wkładkach jadę

Właśnie tez mi się tak wydaje, czyżby mała chciała tak za 2 tyg zrobić niespodziankę i mieć 15 lipca urodzinki jak piesek hahah. Bo sobie ustaliłam, ze skoro pieska wzięliśmy jak mial 2 miesiące i akurat jak był koniec mojej tamtej ciąży :( i początek koniec października następnej to piesek już rok 15 lipca kończy [emoji5][emoji5][emoji7]
To chyba różnie bywa, już pisałam że mojej znajomej brzuszek opadł szybko, chyba jakoś w 34-35 tygodniu, a urodziła w 42 [emoji14]

Dziewczyny teraz już się nie zmienia termin porodu, dzieci rosną indywidualnie. Termin z usg może być brany z pierwszego trymestru tylko . Ja mam termin 3.08 z usg 27. 07 , a mały jest już tak duży, że ostatnio termin się przesunął na 24.07 (ale nie bierze się tego pod uwagę).

U mnie ostatnie dwie noce fajnie się śpi , tylko 4 razy na siku pobudka :sorry:.
Jutro mam wizytę u ginekologa i endokrynologa , proszę trzymać kciuki aby wszystko było ok:) do terminu sierpniowego 31 dni :yes:
Dokładnie :) jak data z usg to tylko z pierwszego prenatalnego :)

Ja jestem od wczoraj bez luteiny i magnezu. Może od tego coraz częściej mam twardnienia, kłucia i jeszcze dzisiaj miałam połowę majtek mokrych. Tyle miałam takiego mokrego , wodnistego śluzu. Pierwszy raz. Przez całą ciążę nie miałam ani kropki śluzu.

To może być czop. Patrzyłam w google ostatnio z ciekawości przez was hah i myślałam, ze u mnie pare razy się pojawił po prostu śluz z pipki i tyle, a to możliwe, ze już po małych kawałkach czop odchodzi. Gorzej jak już z krwią czy jakiś inny kolor niż biały. Ja miałam malutko biały i gesty taki

reklama
Do góry