reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

ale profli

profilaktycznie czy miałyście takie problemy?

Mi gieniu profilaktycznie kazał, biorę jedną magne b6 dziennie do moich witamin, które same w sobie też mają magnez.

Dziewczyny czym smarujecie brzuszki i cialo? Bo nie dosc ze mam sucha to mi sie rozciaga i swedzi.. zaczelam brzuszek,dupcie,boczki i cycuchy smarowac czyms naturalnym typu smalec gesi z ziolami i propolisem(takie mazidlo jakby) a nogi i rece ziaja mleko kozie ;)
ja mam nivea soft, rewelacyjnie nawilża skórę, do całego ciała się nadaje :) do twarzy, rąk, brzuszka, tyłeczka, nózie czy rąsie :)

reklama
Mi gieniu profilaktycznie kazał, biorę jedną magne b6 dziennie do moich witamin, które same w sobie też mają magnez.

ja mam nivea soft, rewelacyjnie nawilża skórę, do całego ciała się nadaje :) do twarzy, rąk, brzuszka, tyłeczka, nózie czy rąsie :)

Z tym magnezem musze tez sie dowiedziec bo czuje te skurcze przepowiadajace a nie chce brac nospy non stop :/

Ja mialam ta nivee ale wysuszala mi skore :/ dziwne nie?

ale profli

Ja musiałam, ale z tego co mówił lekarz to zawsze na pewnym etapie każe brać magnez[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

hej dziewczyny :) Gratuluje udanych wizyt, innym życzę zdrówka a wszystkim wiosny i dużo słońca.
Od dziś jestem bezrobotna więc powinnam być bardziej na bieżąco :) Teraz po tylu postach ciężko mi się odnieść do tego co pisałyście ;(
Dziękuje za polecane termometry.
Kołyska bardzo fajna i też o takiej myślę(ew. dostawka) bo też mam mało miejsca w pokoju.
Magnezu łykam albo B6 3 razy dziennie a teraz dostałam jakiś z duża dawka więc tylko 1 tabletka. Ja muszę brać magnez bo mam problemy z sercem.

a dlaczego bierzecie magnez?
ale profli

Biorę magnez raczej profilaktycznie. Magnez teoretycznie zmniejsza skurcze, a jak wiadomo od skurczy może się np skrócić szyjka :) ja już biorę od miesiąca i przyznam że do tej pory chyba z raz bolał mnie brzuch takie ciągnięcia i raz jak na okres. mi pani doktor powiedziała że przy mojej szyjce chociaż jest w normie ( wtedy 3.5cm ) będziemy brać magnez ale że z reguły go przepisuje większości ciężarnym :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Brałam przed ciążą MBE, czyli magnez, wit B6 i wit E i jak się dowiedziałam o ciąży przestałam brać. Chyba nic się nie stanie jak do nich wrócę? Zapomniałam o tych tabletkach, a wizytę u mojego gina mam dopiero w polowie kwietnia

Mnie bardzo skóra się rozciąga i swędzi zaczęłam porządnie smarowac masłem z Perfecty dla kobiet w ciąży 17 zł pudełko i jest o niebo lepiej w Carrefour było po 8 zł kupiłam zapas mam nadzieję że do końca ciąży wystarczy.
Co do magnezu ja nie biorę nawet gin nie wspomniał że lepiej brać ale w 2 poprzednich ciazavh tylko witaminy brałam.Na ostatniej wizycie szyjka 4 cm więc ok a pachwina jak ciągnie i boli (najgorzej jak leze)tak nic się nie stety nie zmienia.Dzidziuś aktywny najbardziej po śniadaniu i jak coś zjem a tak to chyba śpi :biggrin2: wczoraj wieczorem pozwoliła 1 raz tatusiowi poczuć jak fika wcześniej jak położył rękę to się uspokajalo:p

reklama
Z tym magnezem musze tez sie dowiedziec bo czuje te skurcze przepowiadajace a nie chce brac nospy non stop :/

Ja mialam ta nivee ale wysuszala mi skore :/ dziwne nie?
ja polecam Lipikar Balsam AP+ od La Roche-Posay , jest do skory suchej, atopowej, nawet moga uzywac go niemowleta, do ciala twarzy, bezzapachu, parabenow :)
Link do: La Roche-Posay Lipikar Balsam AP + | Skóra sucha i wrażliwa
Lipikar Balsam AP+ od La Roche-Posay to produkt skutecznie działający przeciw podrażnieniom i swędzeniu skóry. Odpowiedni już od PIERWSZYCH DNI ŻYCIA. Stworzony z myślą o najwyższym bezpieczeństwie. Jest również dedykowany osobom, borykającym się z problem wrażliwej i atopowej skóry. Błyskawicznie niweluje swędzenie i zaczerwienienia. Delikatnie łagodzi suchą skórę, gwarantując jej odpowiedni poziom nawilżenia. Lekka konsystencja produktu sprawia, że balsam wchłania się błyskawicznie, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Już po pierwszym użyciu pozostawia skórę nawilżoną, gładką i miękką.

Do góry