reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja nie piję na noc[emoji4] i tu tkwi szkopuł...A sikam jak najęta. 4 razy w nocy to minimum.
@Anulaa88 współczuje niejedzenia słodyczy, ja zs to nie wiem czy nie przesadzam z nimi :D
Ja się zwolniłam i chciałam się przebranżowić a tu po miesiącu test pozytywny. Poszłam na staż, bo się męczyłam siedząc non stop w domu

Jak już w końcu zasnelam o tej 6 to śniło mi się, że urodziłam córeczkę i to wszystko było takie realne, że przykro mi było jak się obudziłam ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Słodyczy brakuje mi najbardziej [emoji23][emoji23][emoji23] i świeżego pszennego pieczywa i sera białego[emoji23] wszystkiego mi brakuje[emoji23]
Niezłego farta miałaś z tym testem. Teraz jesteś też na stażu?

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
Ale mustela podoba jest bardzo dobra. Ja zainwestowałam 70 zł z 75 ml takiego serum na rozstępy które się pojawiły żeby spróbować jeszcze coś uratować. Ale ja mam świra na punkcie rozstępów, dla mnie to największa zmora ciąży

p19u43r85mf3dc6h.png

Mustele super ale 100 zł za 250 ml kremu to przesada. W pierwszej ciąży smarowalam się oliwka jakaś dla kobiet w ciąży za 10 zł ale już jej nigdzie nie widzę. Mam 1 rozstęp więc może i tym razem będzie ok.
Córce kupuje lipikar ap i kosztuje tez kupę pieniędzy ale ona jest stolikiem to musimy kupować a ja zobaczę jak coś zacznie się pojawiać to wykosztuje się te 100 zł.

Ja pracuję, zobaczę ile jeszcze dam radę. Dopiero tydzień szkole koleżankę na moje miejsce a nie chce jej zostawiać z tym wszystkim samej więc może jeszcze do końca kwietnia...zobaczymy co lekarz powie:)

Hej :) ja gdy chciałam tylko potwierdzić ciążę poszłam do prywatnej kliniki gdzie przyjął mnie ordynator i jak mu opisałam warunki pracy stwierdził że do 16 tc mogę spokojnie pracować - za wizytę tylko z USG zapłaciłam 170 zł. Z tego co zauważyłam to każda koleżanka w pracy szła od razu na L4 więc postanowiłam zmienić lekarza - uparłam się że musi to być kobieta. Znalazłam obecną ginekolog i jestem przeszczęśliwa. Kobieta anioł. Zadaje dużo pytań, co wizytę wszystko sprawdza, a jak sama nie mam pytań to mi podsuwa pytania i ogólnie opowiada dużo. Jak pokazałam jej moje skierowanie na badania okresowe to od razu mówi że L4 bez dyskusji ze względu na pole magnetyczne. I tak od 6 tc siedzę sobie w domu :)

Ja nie piję na noc[emoji4] i tu tkwi szkopuł...A sikam jak najęta. 4 razy w nocy to minimum. Słodyczy brakuje mi najbardziej [emoji23][emoji23][emoji23] i świeżego pszennego pieczywa i sera białego[emoji23] wszystkiego mi brakuje[emoji23]
Niezłego farta miałaś z tym testem. Teraz jesteś też na stażu?

16uds65gf2i39h6o.png

Na początku miałam doła, że akurat w takim momencie, ale później pomyślalam, że widocznie musiałam się zwolnić, żeby zajść ;) wcześniej się stanęliśmy jakieś 1,5-2 lata i nic. Staż mam akurat do końca lipca, zobaczymy jak długo się uda :)

Na początku miałam doła, że akurat w takim momencie, ale później pomyślalam, że widocznie musiałam się zwolnić, żeby zajść ;) wcześniej się stanęliśmy jakieś 1,5-2 lata i nic. Staż mam akurat do końca lipca, zobaczymy jak długo się uda :)

No widocznie tak musiało być[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Dokładnie taki sam przypadek jak u mnie :) też chciałam się przebranżowić i też tyle się staraliśmy :) tylko że ja nie mogłam sobie pozwolić na staż czy pracę w ciąży bo już w 5 tygodniu ciąży wylądowałam w szpitalu z krwiakiem :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak z wstawaniem do toalety w nocy to jakiś koszmar. Tak 3-4 razy musze iść, przed snem 2 h staram się nie pić juz nic ewentualnie jakieś małe łyczki jak mnie suszy do tego od jakiegoś miesiąca mam mega problem z zatkanym nosem w nocy( mecze się strasznie aby jakoś oddychać ). Przy ostatnim wstaniu juz właśnie załącza mi się myślenie i po spaniu:( czyli tak o 5-5;20 a usypiam zazwyczaj 10 min przed budzikiem i w pracy jestem nieprzytomna . Ale pracuje tylko do następnego wtorku i kończy mi się staż i będę bezrobotna. Co do bólów i klocia w podbrzuszu tez mam, lekarz na badaniu pow ze to normlane i mam dużo odpoczywać i w razie czego brać nospe. Ale myślę że dla naszego spokoju warto iść do lekarza na kontrolę.

Dokładnie taki sam przypadek jak u mnie :) też chciałam się przebranżowić i też tyle się staraliśmy :) tylko że ja nie mogłam sobie pozwolić na staż czy pracę w ciąży bo już w 5 tygodniu ciąży wylądowałam w szpitalu z krwiakiem :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Współczuje :( cóż, widocznie potrzebowałyśmy odpoczynku:) Moja praca była stresująca więc może tu była przyczyna.

reklama
A co do picia w nocy to strasznie mnie suszy jak sie budze, pije wode ale to w ogole nie pomaga, czasami az gardlo mnie boli takie wysuszone. Podejrzewam ze mam mala wilgotnosc w mieszkaniu

Do góry