reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witajcie mamusie ale piszecie dużo, Jeszcze 1,5 tyg i będę miała więcej czasu na pisanie więc będzie mi łatwiej ogarniać te posty :) super ciuszki :)
Ja byłam wczoraj na połowkowym z luxmedu(19+3) teraz musze umówić się prywatnie jeszcze. Będzie chłopak :) wiec facet zadowolony hehhe. waży aż 300 g a ja na plusie 5 kg .wszytsko okej i tez długo leżał pupa do badania.dopoero po badaniu szyjki raczył się poruszyć. Chyba będzie śpiochem po rodzicach

reklama
Pamiętajcie jeszcze (bo nie wiem czy było napisane)że oprócz tych wszystkich urlopów opieki są jeszcze 2 dni opieki na zdrowe dziecko 100% płatne które przysługują do końca roku kalendarzowego jak my na macierzyńskim to tatuś niech je wykorzysta bo szkoda żeby przepadly

A nie wiesz czy jak urodzimy w sierpniu to też do końca kalendarzowego należy się tatusikm te dwa dni ?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Poszlam dzisiaj do poloznej podpytac co mysli o tym twardnieniu brzuszka a ona mi kazala wejsc bez kolejki od razu do lekarza mimo ze nie bylam zapisana :happy: czuje sie zaopiekowana :happy2: lekarz koniecznie kazal dalej brac leki, pytal czy jestem juz na l4 i mysle ze gdybym nie byla to zakazalby mi pracy. Nadal mamy zakaz seksu. Powiedzial ze na razie nic wiecej nie zrobimy. Zbadal mi szyjke i sprawdzil czy serduszko bije. Z dzidzia wszystko ok ale mowil ze mam sie obserwowac i jak bede czyms zaniepokojona to za tydzien do kontroli.
Przy okazji zapytalam o skierowanie na badania prenatalne i mi wypisal i jestem juz zapisana na polowkowe na 7 kwietnia :happy:

zapnialam się pochwalić ze przez 6 tyg przytyłam 1,5kg ,a przez cała ciąże czyli 16 tyg jestem 4kg na plusie, przez pierwsze 10tyg wskoczyło mi 2,5kg, ale nie ukrywam ze w cycach największa masę przybrałem Haha
a ja na początku przytyłam 1kg a przez ostatni miesiąc około 3kg :O zdziwiłam się lekko jak u lekarze na wagę stanęłam
@karolka22 kupiłam dokładnie te same spodnie i są do du... albo ubrać ich nie umiem

Martini31 trafiłas na dobrego lekarza i położna odpoczywaj kochana. Wszystko musi być dobrze.
GorzkaPomarancza 3 kg w miesiąc to chyba tak znośnie, chociaż rozumiem to zdziwienie heheh. Ja nie mam wagi w domu ale jak już jestem u lekarza i ma wagę to zawsze się ważę a później cierpię ze to już tyle na plusie ;) ale moje dziecko nadrabia chyba początki ciąży bo jestem ciągle głodna.

@lordzikowa teraz mam więcej dni w których nie czuję mdłości, chociaż wydaje mi się, że jakos specjalnie dużo nie jem, raczej tyle co zwykle. Też mam wagę ale coś nie miałam weny ostatnio do ważenia ;) może faktycznie jeśli wcześniej mało jadlaś to teraz nadrabiasz :)

37FEA1FE-3855-43D6-B13A-FFEA47DF4526.jpeg
Chyba przesadziłam z ilością ... przeraża mnie, jeszcze rajstopki i leginsy jakieś bym kupiła

Załączniki

• 37FEA1FE-3855-43D6-B13A-FFEA47DF4526.jpeg
    37FEA1FE-3855-43D6-B13A-FFEA47DF4526.jpeg
    688 KB · Wyświetleń: 345
@lordzikowa teraz mam więcej dni w których nie czuję mdłości, chociaż wydaje mi się, że jakos specjalnie dużo nie jem, raczej tyle co zwykle. Też mam wagę ale coś nie miałam weny ostatnio do ważenia ;) może faktycznie jeśli wcześniej mało jadlaś to teraz nadrabiasz :)

Dalej masz mdłości? Oj współczuję bardzo. Ja odczuwam rano przy śniadaniu i później jak jestem głodna albo coś mi śmierdzi. Ale to już nic w porównaniu do tego co było. Nawet w myślach nie chce do tego wracać

reklama
Do góry