reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oj tak... dzisiaj jest kiepski dzień.

Jajniki mnie nie bolą, ale za to więzadła tak..

16uds65gk16dflk6.png
A gdzie są więzadła ? Haha może ja złe interpretuje mój ból :D

reklama
Dziewczyny, robicie sobie zdjęcia w ciąży?
Ja robię co tydzień, dwa tzn m mi robi. Z poprzednich ciąż też mam takie zdjęcia, powkładane wg. dat do albumu. Moje dzieci oglądają teraz te zdjęcia i się zastanawiają, porównują mój brzuch ze zdjęć do tego teraz. Fajna pamiątka nawet się nie spodziewałam, że tak fajnie będzie się oglądało te zdjęcia po latach.
Mąż mi robi co 3 tygodnie w tym samym miejscu w domu, w tych samych ciuchach :) oprócz tego ja sobie robie selfiaczki co jakiś czas :D

p19u43r8yerdtwen.png

Hihi ja też do drobnych nie należę ale na moje szczęście wysiadła bateria w wadze łazienkowej :-D
Ubolewam jeszcze nad jednym. W maju wychodzę za mąż. Będę w 27 tygodniu i będę wyglądać jak ciężarówka na pełnym etacie :-D:-D
Z jednej strony to fajnie, bo super wyglądają brzuszki w eleganckich sukienkach :D ja bym chciała mieć jakąś okazję gdzie mogłabym się wystroić w ładną, ciążową sukienkę :D a tu ani wesela, ani komunii, ale chrzcin, NIC :D
Będziesz mieć tradycyjną białą suknię do ziemii? :)

p19u43r8yerdtwen.png

Witam nowe mamusie :)
Kiiinia91 Mnie pobolewa jajnik albo pęcherz :/ a grubiej ubrana już chodzić nie mogę ;/ też mnie coś rozkłada dobrze, że week to mam nadzieje wyleżeć.
Fiorna 19 maj moje urodziny :) Na pewno będziesz wyglądać pięknie :)
Zdjęć nie robię, bo jakoś nie mogę się zmobilizować, ale czuje dzidzie coraz bardziej intensywnie :)
A lekarz bada mnie na każdej wizycie + usg przez brzuch.

A gdzie są więzadła ? Haha może ja złe interpretuje mój ból :D
Tak będzie najszybciej[emoji16]

"Bóle więzadeł w ciąży
Bóle więzadeł to bóle odczuwane w dolnej części brzucha i tułowia. Zwykle występują wtedy, gdy intensywnie rośnie brzuch, czyli w drugim i trzecim trymestrze. Ból więzadeł zwykle mają postać swoistego kłucia w podbrzuszu. Więzadła łączące przednią część macicy i pachwiny rozciągają się i wywołują dolegliwości bólowe w tych okolicach. Mamy opisują je zwykle jako ostre kłucie w brzuchu, plecach lub nawet w pęcherzu. Co ciekawe, bóle występują nie tylko w pierwszej ciąży, ale także w kolejnych.
Co robić, gdy bolą więzadła: najlepiej jest po prostu odpocząć w pozycji leżącej, by więzadła nie odczuwały naporu, który potęguje siła grawitacji."

16uds65gk16dflk6.png

Z jednej strony to fajnie, bo super wyglądają brzuszki w eleganckich sukienkach :D ja bym chciała mieć jakąś okazję gdzie mogłabym się wystroić w ładną, ciążową sukienkę :D a tu ani wesela, ani komunii, ale chrzcin, NIC :D
Będziesz mieć tradycyjną białą suknię do ziemii? :)

p19u43r8yerdtwen.png
A mnie się szykują cztery wesela do porodu...Po porodzie również cztery[emoji23][emoji23][emoji23]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Może i więzadła mnie bolą i promieniują bardziej z prawej strony :D No nie wiem kłuje mnie po prostu :D ale powiem wam ze wzięłam sobie poduszkę pomiędzy nogi jak śpię i w lędźwiach mi ulżyło troszkę

Do góry