reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja się we wtorek tak okropnie czułam, ze pierwszy i ostatni raz mam nadzieje spędziłam w toalecie na wymiotach teraz od dwóch dni mam apetyt taki normalny jak miałam 3msc wcześniej już przestaje mnie mdlic

1518459763-095e975ee84c1713-aaaaaa.jpeg

Co sądzicie o takim rożku beciku? Będzie on uniwersalny czy bardziej dla chłopczyka? Bo nie mogę się powstrzymać i chciałam już zamówić.
Wiem, że jest to w miarę uniwersalna rzecz, bo można i w tym nosić dzidziusia na rękach, i używać jako kołderki, może leżeć w tym w łóżeczku, do wózka tez się nada.
Wy kupujecie coś takiego? [emoji848]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Becik śliczny uniwersalny. Ja kupiłam przy córci Ale używałam krótko bo niewygodnie mi było. Teraz podejrzewam że też tak będzie. Do tego to będzie Lato być może gorące i dzieciaczek może się pocic.
Ale każdy może uważać inaczej [emoji6]

Heej :cool2: byłam dziś na prenatalnych. Kamień z serca - z dzieckiem wszystko ok. Wszystkie narządy wewnętrzne widoczne, serducho bije 165 uderzeń/min, kość nosowa widoczna, przezierność karku 1,5 mm. Dzidzia starsza o 2 dni na podstawie wcześniejszego usg. Ryzyko ze względu na wiek 1:1000, a na podstawie pomiarów 1:5000. :happy:
Gdy zapytałam o płeć to lekarz zadał pytanie co bym chciała. Odpowiedziałam że dziewczynkę. Na to lekarz "coś tu odstaje, prawdopodobnie będzie chłopiec". Ale i tak cała szczęśliwa i w skowronkach :laugh2::laugh2:
Gratulacje[emoji4]

Heej :cool2: byłam dziś na prenatalnych. Kamień z serca - z dzieckiem wszystko ok. Wszystkie narządy wewnętrzne widoczne, serducho bije 165 uderzeń/min, kość nosowa widoczna, przezierność karku 1,5 mm. Dzidzia starsza o 2 dni na podstawie wcześniejszego usg. Ryzyko ze względu na wiek 1:1000, a na podstawie pomiarów 1:5000. :happy:
Gdy zapytałam o płeć to lekarz zadał pytanie co bym chciała. Odpowiedziałam że dziewczynkę. Na to lekarz "coś tu odstaje, prawdopodobnie będzie chłopiec". Ale i tak cała szczęśliwa i w skowronkach :laugh2::laugh2:

Super wieści [emoji5][emoji56] cieszymy się razem z Tobą [emoji4]. A może jeszcze wszystko z płcią się zmieni, nie ma co się nastawiać ja chyba bym chciała synka, ale z każdej istotki będę się jednakowo radować [emoji179]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Becik śliczny uniwersalny. Ja kupiłam przy córci Ale używałam krótko bo niewygodnie mi było. Teraz podejrzewam że też tak będzie. Do tego to będzie Lato być może gorące i dzieciaczek może się pocic.
Ale każdy może uważać inaczej [emoji6]

W sumie racja, ale z tym naszym latem to różnie może byc, a i tez jak zacznie się wrzesień to pogoda lekko jesienna i może jednak się przyda na dłużej, zobaczymy [emoji4] ja liczę na to, że przyda się jeszcze jako zapasowa kołderka do łóżeczka, do wózka żeby opatulic tez, albo jak już zacznie coś raczkować i szaleć to jako taki kocyk na panele [emoji1]

oar8flw1mdp5ujvp.png

U mnie samopoczucie raz lepiej raz gorzej . Dzisiaj pierwszy raz dzidzia się tak ruszala tak mocniej ze czułam pod ręką nawet mąż raz poczuł, więc jestem szczęśliwa :-) tylko ostatnio często mnie zgaga męczy :-(

Zazdroszczę tych ruchowo już, ja miałam 2 razy wrażenie ze mnie delikatnie kopie od środka. Ale nir wiem czy to juz to. I tak ją też mam zgage :hmm: nie mogę jeść wielu rzeczy znowu jak nie urok to....
Kiniia91 mam nadzieje ze te mdłości to takie już ostatki i że nadrobisz tym jedzeniem teraz. Ja po l4 wróciłam do pracy i tez zaczęłam na nowo odprawiać modły przed śniadaniem. Nic miłego niestety

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze żadnych kopniaczkow, ruchów i wygibasów nie odczuwam [emoji19] ale na wszystko przyjdzie czas i nie ma co się stresować. Chociaż czasami mam dziwne myśli i strach, bo niby usg genetyczne w porządku, ale zawsze człowiek zanim pójdzie na następne usg i wizytę do lekarza to ma za dużo czasu na myślenie. Już się nie mogę doczekać kiedy znowu pójdę [emoji5]
Mnie żadna zgaga nie meczy, jedyni tylko jak się najem syto to mam takie lekkie mdłości, ale nie wymiotuje.
W pracy dziś w końcu muszę szefowej powiedzieć o „mojej chorobie”, bo ciagle zwlekałam, ale dziś trzeba to zrobić. Do końca lutego planuje pracować, a później chyba zwolnienie.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Do góry