reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Polecam zrobić żeberka z przepisu, który dostałam jakiś czas temu od znajomego z Ukrainy z majonezem. Majonez wymieszać z cebulą i przyprawami i natrzeć żeberka, wstawić na dwie doby do lodówki i potem upiec pod przykryciem. Mówię wam pycha, zrobiły furorę w całej mojej rodzinie. Mięsko mięciutkie i bardzo delikatne. Szczerze polecam. Nigdy nie jadłam lepszych.
To napewno spróbuję ten przepis :-)

reklama
Ja niestety mam wszystkie obawy glod tyle ze ja nie jestem w dobrej sytuacji bo tabletki na tarczyce mam na conajmniej 30 min przed jedzeniem, problemy ze snem a o siusianiu nie wspomne czasem co 2 Godz :( choc czasem spie cala noc :)
Ja co prawda za dużo nie pije ostatnio to pewnie dlatego nie mam nocnych spacerow. Może też masz tak przez tabletki, bo niektóre leki mają też działanie moczopędne,albo po prostu ze się więcej pije. :-)

Witam dziewczyny :*
Ja rano pojechałam do szpitala bo po wszystkich za i przeciw zdecydowałam się na zabieg ale jest duża szansa na to ze się obejdzie bez niego :(
Lekarza zbadał mnie dokładnie i co się okazało to mój dzidziuś zatrzymał się na etap 4 tygodni... Dziwi mnie to że żaden z lekarzy nie powiedział nic wcześniej ale może faktycznie sami nie widzieli a nie chcieli straszyć nie potrzebnie... nie wiem i nie wnikam... Jest dobrze jak jest...
Od wczoraj krwawie i nie jest to mocne krwawienie i lekarz powiedział, że wszytsko się dopiero zaczyna i jest właśnie dużą szansa, że obejdzie się bez zabiegu :)
Pisze do was z domu ( bardzo się z tego cieszę bo nie lubię szpitali ) i serdecznie was pozdrawiam :*
Gratuluję wizyt i dobrych wiadomości :*
Pralinka oby wszystko samo się oczyściło jak najszybciej. Życzę Ci żebyś szybko doszła do siebie i mogła spokojnie starać się o kolejną ciążę. Dobrze, że pozwolili Ci wyjść do domu, zawsze to inaczej niż w szpitalu z mnóstwem zarazków i tak obco.. wszystkiego dobrego :*

p19ugox1xy9dlkqw.png

No ze smażeniem najdłużej bo ciasto z mięsa chwila moment w lidlomixie.
Jak wystygną to pomroze w porcjach Aleksowi :)
Może mu się odechce McDonald's jak w domu będzie miał [emoji23]
Ja niestety nie przełknę :(
Tzn ze smażeniem nie mam problemu, nawet pięknie pachną, ale mój żołądek mięsa nie przyjmuje :(

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Podeslesz przepis na nuggetsy z lidlomixa?:) Teraz też mięsa nie zjem, ale kiedyś chętnie :)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Ja co prawda za dużo nie pije ostatnio to pewnie dlatego nie mam nocnych spacerow. Może też masz tak przez tabletki, bo niektóre leki mają też działanie moczopędne,albo po prostu ze się więcej pije. :-)
Ja wlasnie az tak duzo nie pije fakt czasem jak wypije wiecej to laze co 30 min :) a biore tylko na tarczyce i witaminki dla kobiet w ciąży przynajmniej jak ma razie :)

Dziewczyny, w końcu odnotowałam dziś przypływ energii. Melduję, że posprzątałam całe mieszkanie i 2h bez przerwy prasowałam zaległości, które momentami października sięgały [emoji23][emoji23][emoji23] przez to wszystko zjadłam dziś tylko 2 posiłki, zamiast 6 zaleconych :/

A takie zaniedbanie było z mojego lenistwa, że jakby sanepid wpadł... [emoji23]

Co do mężowych uzdolnień i funkcji, mój także nie jest wyposażony w funkcję prasowania. Jedynie odkurza czasem podłogi, no i naczelnym obowiązkiem jest zmywanie naczyń, ja nie mogę, mam alergię na płyny [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png

Justyna Czasem tak,ale uważam że to objaw szybko powiększającej się macicy.W końcu dzieci szybko rosną im dalej w las tym więcej tych dolegliwości będzie.Jeśli ból nie jest ciągły,czy tam długotrwały to nie ma powodów się niepokoić tym kuciem.Spokojnie czekaj na wizytę i poinformuj lekarza o swoich obawach,będziesz spokojniejsza.

Ja też Was opuszczam.
Poroniłam 2 tygodnie temu.
Zabieg nie był konieczny. Lekarz dał mi wybór albo czyszczenie i 2-3 dniowy pobyt w szpitalu albo sama się oczyszcze co będzie trwało dłużej...
Wybrałam tą drugą opcję. Mam dziecko w domu i nie za bardzo lubię szpital od strony pacjenta...
Nie myślałam, że uda mi się zajść w ciążę bez leków, a tu proszę zaskoczenie... a potem to poronienie...
Pisze dopiero teraz, bo dochodziłam do siebie, w sensie psychicznym, bo fizycznie po prostu krwawie dłużej niż przy okresie...

Ja też Was opuszczam.
Poroniłam 2 tygodnie temu.
Zabieg nie był konieczny. Lekarz dał mi wybór albo czyszczenie i 2-3 dniowy pobyt w szpitalu albo sama się oczyszcze co będzie trwało dłużej...
Wybrałam tą drugą opcję. Mam dziecko w domu i nie za bardzo lubię szpital od strony pacjenta...
Nie myślałam, że uda mi się zajść w ciążę bez leków, a tu proszę zaskoczenie... a potem to poronienie...
Pisze dopiero teraz, bo dochodziłam do siebie, w sensie psychicznym, bo fizycznie po prostu krwawie dłużej niż przy okresie...
Bardzo mi przykro [emoji22] oby drugi raz udał się z pełnym sukcesem [emoji9]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Zuzanka bardzo mi przykro :(
Ja dzisiaj zaliczyłam bal karnawałowy w przedszkolu wiec odpoczywam. Zazdroszczę Wam mężów z funkcjami typu prasowanie, mój P ma jedynie funkcję sprzątania samochodu, kuchnie omija szerokim łukiem, żelazka nie tyka ehh szkoda gadać ;)

Do góry