reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny powiedzcie czy która z Was tak miała...po usg dopochwowym mialam uplawy w kolorze brązowo brunatnym to było w 8 tc ...zauwazylam to po godz. jak wróciłam od lekarza więc do niego wróciłam i przerażona mówię co sie dzieje. A on na to że tak.moze być po usg. Utrzymywalo sie to dwa dni. Po tygodniu patrzę na wkladce śluz coś w rodzaju kawa z mlekiem...dzwonię przerażona a on żebym zwiększyła duphaston do 3 dziennie. A JAK pojawi się tego więcej lub krew to na ip. Przerażona nie czekałam tylko pojechałam na izbę. Tam gin włożył mi tylko wziernik, czy jak to się tam nazywa, i bez usg stwierdził, że nie ma plamienia. Pytam się jego czy mam zwiększać duphaston a on , że nie. Ale przerażona i tak zwiększyłam...dziś po tyg znowu ten śluz z rana ...fakt wróciłam do dwóch duphastonow ale dopiero dziś więc to nie powinno mieć znaczenia. Najdziwniejsze jest to , że ten śluz raz jest biały następnym razem juz cirmny zolty lub kawa z mlekiem. Przyspieszylam wizyte na czwartek, ale boję się

Ja miałam to co piszesz tylko tak,najpierw miAlam takie plamienia z 2dni,poczekałem do wizyty tydzień i po usg dopochwowym znów się pojawił śluz brązowy.zadzwonilam do giną i mówił ze przez badanie tak się stało .

reklama
Hej dziewczyny, dawno temu pisałam gdzieś na pierwszych stronach więc pewnie mnie nie pamiętacie.. U mnie coraz lepiej, mdłości coraz rzadziej, chociaż wczoraj miałam gorszy dzień i przytulałam kibelek :( mam nadzieję, że niedługo to złe samopoczucie całkiem przejdzie. W piątek mam prenatalne i mam nadzieję, że będę tą co przyniesie na forum dziewczynkę :) mam w domu dwóch chłopaków i tak mi się marzy teraz córcia :)

My juz po prenatalnym z testem pappa, wszystko dzieki Bogu dobrze :biggrin2: no i.... bedzie syneczek :D:o bylam pewna, ze druga corka! Widzielismy Jajeczka i pitolka, lekarz mowi, ze napewno!
Na usg odkryłam tez, ze czuje juz ruchy, gdy lekarz dociskał glowice, czułam kopniaki.widziałam ze mały w tym momencie kopał, albo ruszał rączka, a ja czułam to. Teraz wiem, ze to juz ruchy :happy: P.Doktor powiedział, ze tak moge juz czuc.

Gratulacje!!:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do różnicy wieku...
U nas różnica będzie 9lat :cool2: syn akurat w lipcu kończy tyle. Może i duża... Ale mi się serio taka różnica podoba :tak:

Po urodzeniu syna ciągle słyszeliśmy kiedy drugie? ale ja jakoś nie czułam takiej potrzeby :blink: podobało mi się bycie mama i wszystkie aspekty z tym związane ale ja się czułam spełniona mając tego mojego jednego skarba.. Nie potrzebowałam więcej... Cieszyłam się że mogę poświęcić mu i tylko mu tyle czasu ile tylko potrzebuje i jakoś tak dumna byłam że w tym wszystkim nie zapomniałam o sobie i o M, że potrafię dla Nas wynaleźć trochę czasu że mój M czuł się też dobrze w tej naszej mało licznej rodzince :-p
Po prostu nie chciałam więcej bo wszystko było tak akurat i w sam raz
No a teraz syn coraz bardziej samodzielny... Coraz więcej czasu chce spędzać z kolegami czy sam - nie potrzebujemy aż tak się angażować i...
Więc teraz kiedy już chyba wszyscy w koło zwątpili że nam się jeszcze zechce wracać do pieluch My oszalelismy na punkcie kolejnego baby :laugh2: więc każdy dojrzewa w swoim czasie do tego ale to nasze dzieci nasze decyzję...

Ludzie zawsze będą komentowac że mała, że duża różnica...
A propo komentarzy innych to:
Jak rodziłam syna (miałam 25lat) usłyszalam że czy nie jestem za młoda że wszyscy myśleli że poczekamy jeszcze z dzieckiem ( byliśmy że sobą 6 lat) że teraz to kobiety trochę później rodzą bo chcą z życia skorzystac.. Teraz za to już usłyszalam że może to był ostatni gwizdek :laugh2:

No to się rozpisalam....
pani Administrator czy dzisiejsza Norma wyrobiona? :rofl:

Załączniki

• Screenshot_2018-01-24-15-55-26.png
    Screenshot_2018-01-24-15-55-26.png
    60,5 KB · Wyświetleń: 63
  • Screenshot_2018-01-24-15-55-42.png
    Screenshot_2018-01-24-15-55-42.png
    37,9 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
To super, że troszkę Ci lepiej. Mnie ciągle męczy :(Ja dzisiaj byłam na prenatalnych. Ultrasonograficznie wszystko super, za trzy tygodnie wyniki z krwi. Jest duże prawdopodobieństwo, że będzie dziewczynka :) QUOTE="polka33, post: 16189129, member: 178213"]Hej dziewczyny, dawno temu pisałam gdzieś na pierwszych stronach więc pewnie mnie nie pamiętacie.. U mnie coraz lepiej, mdłości coraz rzadziej, chociaż wczoraj miałam gorszy dzień i przytulałam kibelek :( mam nadzieję, że niedługo to złe samopoczucie całkiem przejdzie. W piątek mam prenatalne i mam nadzieję, że będę tą co przyniesie na forum dziewczynkę :) mam w domu dwóch chłopaków i tak mi się marzy teraz córcia :)[/QUOTE]

reklama
Do góry