reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
cichosza przy becikowym jest też jakiś limit dochodu na osobę, mąż sprawdzał i mówił że nam się nie należy, wychodzi nam kilkanaście zł więcej.

Na ból gardła psikałam hascoseptem, lub tantum verde, w ciązy można. A gardło boli okrutnie od kilku dni, czuję sie fatalnie. Pije miodki, i inne mikstury ale niewiele pomagając. Mama polecała roztwór wody z solą lub octem jabłkowym do płukania, a koleżanka jakiś rozwtór z goździków co niby działa super przeciwbólowo ale jeszcze nie próbowałam.

Colorado rzeczywiście lipa na JDG, sama miałam przez 3 lata, obecnie zawieszona. Nie pracuję od kilku miesięcy, ale dostanę tyle samo macierzyńskiego co Ty prowadząc JDG. Płacąc najniższy ZUS na macierzyńskim na JDG dostaje się dużo ponizej 1000zł. "Na szczęście" jest to kosiniakowe, i każdej mamie podwyższają do 1000zł miesięcznie jeśli zasiłek ma niższy, tak jak w przypadku działalności. Ja nie pracując obecnie zawodowo też dostanę 1000zł przez okres macierzyńskiego.

Margeritka8 fajnie że się ujawniłaś :) Gratuluję!

CzarnaJagoda kurde ale pech z tą wizytą, tak sie martwiłas a teraz jeszcze tydzień niepewności. Ale za to wizytujemy razem, ja też mam usg 31 stycznia o 10 :)

gabjee1982 Dołączaj kochana, gratulacje! Ja też mam jednego synka w domu, prenatalne dopiero 31 stycznia takze czekam z niecierpliwością, choć serce podpowiada że bedzie dziewczynka, to tak naprawde jest mi to obojętne :)

Maljan tak wlicza się już kolejną osobę w rodzienie, bo już jest na świecie, a limit wynosi chyba 1922zł

Gola84 gratulacje, kolejna sierpniowa mama <3

Mag_Lena26 Gratulacje! Rozgosć się :)

YingYang Niby mówią że druga ciąża łatwiejsza ale chyba nie do końca. Przynajmniej u mnie wygląda tak samo niespokojnie, a może nawet bardziej bo jestem bardziej świadoma niż za pierwszym razem ;)

MAMY KTÓRE MAJĄ WIĘCEJ NIŻ JEDNO DZIECKO - powiedzcie jak to było z drugim porodem. Czy było łatwiej, szybciej? Wsród znajomych i rodziny większosć lepiej zniosła drugi poród, niektóre mamuśki ledwo do szpitala dojechały na czas :) Chciałabym się pocieszyc ze za drugim razem będzie chociaż odrobinę lżej...
dziękuję:)

Dziewczyny mam podejrzewam głupie pytanie, dla niektórych odpowiedź pewnie oczywista. Czy informuje się ginekologa, że został wybrany na lekarza prowadzącego? Zakładam, że tak, bo wtedy dostajecie nr tel itd, ale dajcie znać jak jest w Waszym przypadku.
Ja wiem czy sie informuje, raczej nie. Masz kartę ciąży, wpisy, pieczatki od lekarza prowadzacego, zalecenia itp. Mysle, ze nie ma potrzeby informowania, to jest taki proces naturalny, np u mnie, przed pierwszymi wizytami, dzien wczesniej dostawałam sms z potwierdzeniem, ze bede, teraz juz nie dostaje, bo jestem stała pacjentką.

Witamy Margeritka 8 w jakim wieku masz synkow?

Witamy Gabriela :)

Czarna Jagoda wiem że jesteś mega zła na przelozłożona wizytę i Cię rozumiem w 100 %! Ja moja pierwsza ciążę poronilam w 9 tyg i też ta druga ciaza nie była dla mnie taka normalna tylko pełna strachu i obaw ale gdzieś w głębi czulam że się uda i się udalo:) zobaczysz że Tobie też się uda. Mam nadzieję że wizytę przełoża Ci tylko o kilka dni...
Starszy synek skończy w kwietniu 7 lat a młodszy pod koniec września 3 :)

@pralinka92 trzymaj sie tam i lez i odpoczywaj ! Ja bede trzymac kciuki !

Ja lekarza nie informowalam. Jest to moj lekarz i to takie naturalne ciagle do niego chodze i ciaze rowniez mi prowadzi.

Placki ziemniaczane najczesciej po węgiersku ale jak naleci ochota to i z cukrem zjem.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Przyszlam odwiedzić mamę, a tam... Placki ziemniaczane. Nic jej nie wspominałam by zrobiła a tu taka niespodzianka bo oczywiście została narobiona mi ochota. [emoji14]

Placki ziemniaczane tylko z cukrem. Żadnej cukinii, żadnej cebuli czy czosnku, choć mama u mnie też tak jada. Ja tylko na słodko. Jak najmniej wymyślnie.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Haha placki dzisiaj królują:-D

A dziewczyny widzialyscie ze juz watek przyszlych mam z pazdziernika sie pojawil. Ale to zlecialo. Niedawno my tutaj a teraz juz pazdziernik sie pojawil ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry