reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hello

Ja płeć poznałam w 12 tc i teraz bardzo chciałabym żeby to było dziewczynka. Jak kiedyś zamknięty wątek to Wam napiszę dlaczego [emoji17]

Pralinka92, też myslam żeby załączyć zamknięty wątek moglibyśmy wstawiać zdjęcia i pisać o tym o czym nie mamy odwagi na otwartym ale może niech większość się opowie za czym są [emoji6]

Jakie macie plany na dzisiejszy obiad - totalnie nie mam weny [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
A jeśli chodzi o obiad :-D to myślę o czymś z makaronem zapiekanka jakaś czy lazania:-)jakoś bardziej wchodzą mi makarony, kasza czy ryż, ziemniaki wcale..

reklama
Dzisiaj vzytalam

Dzisiaj trochę właśnie czytałam o tych testach i o w

To szybko poznałaś płeć :-)ja trochę czytałam informacji należy ten temat i że w takich tygodniach jest trochę za wcześnie bo narządy chłopca i dziewczynki na tym etapie jeszcze wyglądają podobnie. Chociaż wolałabym tez juz poznać płeć to nie wiem jak z tym będzie :-)
Tez jestem za wątkiem zamkniętym :-)ja mam jutro usg 12.4 tydz ale wątpię że poznam płeć jeszcze z moim szczęściem :-/
a miałas robione usg w 3d czy to zwykle w 12 tyg?
Ja pewnie też nie poznam, bo mój malec nawet się nie kwapi by się ładnie do usg pokazać tylko się odwraca to co dopiero by coś tam dojrzeć. ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

W kwestii obiadu to u mnie dziś będzie ogórkowa, która chodzi za mną drugi dzień już i to wszystko przez @Wiola1985 !! [emoji16]

@oliwiapatrycja - ja wręcz przeciwnie [emoji32] ziemniaki mi tylko wchodzą... Makarony, ryże, kasze fuj teraz [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] co drugi dzień jem podpiekane na masełku ziemniaki + jajko sadzone + kefir [emoji16]a normalnie to ziemniaków prawie nie jadłam
No może jedynie latem młode ziemniaczki, one są wyborne [emoji173]

8une3e3kck8m6mea.png

A te testy to u mnie odpadają. Są niemiarodajne gdy bierze się luteine. A szkoda, bo myślałam nad takim gadżetem. ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

Też mam Filipa. :-)teraz gdyby był chłopiec to nie mam pojęcia jakie imię. Dla dziewczynki podoba mi się Ola ale że ja mam na imię Oliwia to chyba Ola dla córki nie będzie już pasować bo do mnie dużo osób w rodzinie mówi Ola chociaż Ola to Alexandra a Oliwia to Oliwia, więc to chyba odpada :-) podoba mi się jeszcze Laura albo Jagoda

Ja mam nadzieje ze zobaczę płeć jak pójdę na wizytę za tydzień :) jeśli będzie dziewczynka to Laura a chłopczyk Michał :)

gannyx8dsoycbms0.png

Co do USG na nfz u mnie w przychodni robi się tylko 3.. dlatego w tej ciąży chodzę ibprywatnie i na nfz :p dziś na 12 mam właśnie 1 Usg na nfz Ale tam to mają sprzęt.. z lat 80 chyba.jak nie dalej.
Ja bym chciała teraz synka ale druga córeczka też nie pogardze :)
Dziewczyny, czy któraś z was boli żołądek ?? Ja wieczorami umieram. Tak boli jakbym się kamieni najadla :( ani zjeść ani wypić. Do tego te mdłości. Kieedy to się skończy :(
I jak z tym zamkniętym wątkiem ??
U nas będzie Julia albo.. nie wiem :D Myślę o Bartku, Marcelku.. I wiele innych. Ciężko będzie z chłopcem :p

reklama
@KatiNails 3maj się [emoji31] mam nadzieję, że to ogarniecie z lekarzem [emoji9]

Ja nie dołączę do dyskusji o płci, bo mi to obojętne, nie przejmuję się rzeczami, na które nie mam wpływu [emoji16] oczywiście chętnie poznam płeć, jak lekarz zobaczy :) ale wyprawkę to w dużej mierze uniseksową będę pewnie robić na wszelki wypadek no i na przyszłość [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Jak znajdziesz unisexowe ciuszki w jakiejś sieciówce czy czymś to dawaj znać bo podchodzę do tego tak samo. U mnie w okolicy niestety mało jest sklepów z odzieżą używaną, a jak są to w chorych cenach, a wiem że cuda tam można znaleźć.

Do góry