reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A czy któraś kupiła już jakieś ubranko dla dzidziusia? Tak dla nastroju wiadomo że n uniwersalne bo płci jeszcze chwilę nie poznamy
U mnie waga startowa 60 przy 175 cm
Też zakładam chodzenie na basen ponoć tak jak pilates wpływa na lżejszy poród..ile w tym prawdy nie wiem...
Mam jeszcze takie pytanie czy któraś z was boryka się z zaparciami? Nigdy w życiu czegoś takiego nie przechodziłam a od 2 tyg mam tak że wypróżnianiem się po 3/4 dniach ale z takimi bólami że wpolzgieta chodzę po łazience i normalnie "rodzeństwa" kamienie
Ja jak do tej pory tylko raz dopuściłam do lekkiego zaparcia ale lekkiego od tej pory się pilnuje duuuuzo wody, jabłka, activia, i daje radę

reklama
Ja po prostu muszę to rozłożyć na miesiące zwłaszcza że mam remont na karku;) wydatków przybywa nie na odwrót niestety.

My już po wizycie :) USG pokrywa się z terminem z OM :) 6t1d :) serduszko pika :) termin 29.08.2018 :)

ckai9jcgk10emd23.png

O matko to jest parę,szalejesz:biggrin2:
Zgadzam się więcej ruchu,wody i owoców powinno ruszyć.

Jak będę znała juz płeć w 100 :% to zamówię sobie zestaw ubranek taką dużą pakę używane tak na pocztęk od rozmiaru 56do 68, pełno jest tego na olx czy allegro. Z doświadczenia przy synku juz wiem że czasem nie wszystko się zdąży założyć bo dziecko szybciutko rośnie, a taki maluszek nie niszczy ubranek bo tylko leży wiec są jak nowe. Wiec bez sensu kupować wszystko nowe od a do z. Wiadomo trzeba mieć nowe do szpitala, do lekarza na jakieś wyjścia :p

@pralinka to będziesz miała fajna pomocnice do opieki [emoji5]

Ja z kupowaniem czekam na pewno do drugiego trymestru. Dużo rzeczy mam po synu, wiec jeśli będzie drugi syn to tylko dla przyjemności dokupie kilka rzeczy - za to przy córce będzie szaleństwo na pewno [emoji16]

Ja po prostu muszę to rozłożyć na miesiące zwłaszcza że mam remont na karku;) wydatków przybywa nie na odwrót niestety.

Ja też muszę rozłożyć na miesiące, co miesiąc coś po trochu będę kupować nie wszystko na raz i powoli skompletuje wyprawkę. Wydatków zawsze też jest, mam już synka to zawsze jakieś wydatki się znajdą. tez będę miała remont na wiosnę bo musimy zrobić drugi pokój dla dzidzi

Ja ubranek rowniez nie kupuje lepiej poczekac przynajmniej do w trymestru tak to jeszcze wszystko sie moze zdarzyc. Ja z zaparciami mam problem cale zycie do tego doszly hemoroidy z dwoch ciaz i nie jest wesolo, a wiec polecam platki frutina z suszonymi jablkami i rodzynkami dodac do tego lyzeczke blonnika ( w zielarskim mozna kupic) i ja jeszcze dodaje zurawine taka jak rodzynki sa pyszne :) no i jesli sie je blonnik to powinno sie duzo pic.

reklama
Ależ Wam zazdroszczę tych wielu cm i tak mało kg ;) ja się zmagam z otyłością, w sumie od zawsze. Ale wzięłam się za siebie, tylko w trakcie diety zaszłam w ciążę :)) ale kontynuuje zalecenia dietetyczne wiec może nie będzie źle.

W końcu dziś idę na wizytę na 17.30, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze :)) zdam raport po ;) a do tego czasu nie wiem jak usiedzieć w miejscu bo nie mogę się doczekać :)
Czekamy na wieści! Też nie mogłam usiedzieć na tyłku przed wizytą. Zapewne przed następną nie będzie lepiej :D

Do góry