reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My jesteśmy po wizycie u położnej. Nie przyjeżdża do domu trzeba się pofatygować do przychodni. Zdjęła mi szwy z brzucha i jedt o niebo lepiej nie ciągnie mnie tak brzuch ba dole. Zmartwiło mnie to, że Iza przez 5dni od wyjścia ze szpitala nic nie przybrala:( karmię ją tylko piersią kiedy chce na żądanie, mleko mam, ona je choć jest leniwa i szybko przysypia przy piersi. Kazała mi ją dokarmić mm ale nie mam zamiaru. Po karmieniu będę ściągać laktatorem i podawać swoje ze strzykawki po palcu bo nie chcę żeby się przyzwyczaiła do butelki. Następną wizyta we wtorek.
Wiesz jak jest z ważeniem na dwóch różnych wagach. A nieraz na oko widać czy dziecko się zaokrągliło. Najlepiej to ocenia ktoś kto nie widzi dziecka na co dzień tylko rzadziej. Niektóre dzieciaczki słabiej przybierają i to wcale nie znaczy , że się źle rozwijają. Moja córka też słabo na początku przybierała ale widocznie taki jej urok. Też miałam zalecenie podawać mm i próby były tylko że moje dziecko butelki nie chciało i co zrobiłam flachę to z rykiem wypijała może 10 ml reszta do zlewu bo nie miałam sumienia jej męczyć.

reklama
Może za ciepło ubierasz w domu? Ja ubieram tylko w pampersa i od tego czasu jej skora jest normalnego koloru, a wcześniej taka lekko czerwona i miała na szyjce i na ramionach u góry potowki, ale posmarowalam mąką ziemniaczana z 3 razy, wietrze te miejsca nie ubierając ją w te ciuszki i zniknęło :)
Ma gołe ręce i nóżki. U mnie w domu to nie jest tak w blokach. Ja bym w samym pampersie nie miała sumienia bo by zmarzł. Ale jakby był przegrzewany to może na ciele gdzieś te potówki by wyszły pod ubraniem właśnie. A tu buzia i głowa.

Moja ma takie krostki czerwone i kasia mowila ze to tradzik niemowlecy
Synek mojej sąsiadki co jest taki jak moja córka miał trądzik za niemowlaka i to faktycznie wyglądało wtedy jak trądzik u dorosłych. On miał nawet maści od dermatologa. I leczenie chyba z rok trwało. I on te krostki miał na policzkach. Moja córka miała głównie na czole , trochę na policzkach. I trwało to tak do tygodnia. Piotruś ma najwięcej na głowie , trochę na policzkach i trochę na czole, na powiekach wczoraj miał a dzisiaj widzę jakby mu się przysuszyły te krostki.

Ja mam głowę na jakiejś poduszce wyższej a mały na płasko
Ja tak córkę karmiłam na początku ale zauważyłam że bardzo ulewala leżąc tak na płasko i kladlam ją na podusi potem. Teraz syna karmię póki co tylko na rękach. Póki jest w miarę lekki. Jak zacznie mi być juz ciężko to będę szukać innej pozycji☺

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie [emoji8] liczylam na to ze akcja mi sie zacznie nawet chwile po terminie ale nie, ze tydzien po terminie nie bede w ogóle gotowa na porod i tyle czasu spedze w szpitalu :(

Do góry