reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak chodzi o dbanie o siebie to ja dziś wyregulowalam brwi, związałam włosy i poczułam się jak bogini. Postanowiłam że popłynę dalej na tej fali i poszłam po depilator żeby wydepilować łydki. Ale że ostatnio z pośpiechu golilam, a nie depilowalam nogo to dziś boli jak... Bardzo boli. Czucie się jak bogini odeszło w niepamięć. Teraz czuję się jak kupa. Spocona z bolu kupa. z wydepilowana jedną lydka...
to moje dbanie o siebie też jest właśnie podobne , ha ha

reklama
Po prostu ze jest mała i bedzie mi sie łatwiej rodzic - takie było podsumowanie . Ale czy to normalne ze tak nagle przestała rosnąć ? Wcześniej była w 50 centylu , czemu teraz nagle 5-10 centyl :( w środę zapytam ginekolog co ona o tym myśli .
Nie martw się na zapas. Szkoda , że ten lekarz Cie nastraszył a nie uspokoił. Napiszę jeszcze raz, bo pisałam już z trzy razy ale może nie doczytałas kiedyś. Waga dziecka w danym momencie jest odpowiednia do wielkości żołądka , brzuszka dziecka.
Podczas USG w 36 tygodniu , mała ważyła 3300, a ostatnio w 38 tygodniu 3kg. Wystraszyłam się , że schudła. Ale lekarz mi pokazał za 5minut , jak córka zjadła , że już wazy 3200. Więc nie ma co aż tak na to patrzeć. :-* bądź dobrej myśli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie mam taką nadzieję,że to pomyłka wg niego w wyniku jest napisane wiek ciąży na podstawie Usg 34 tydzien i 1 dzień a termin porodu 30 sierpnia. Ani razu podczas wszystkich USG nie miałam aż tak dużego rozjazdu jak teraz. Zazwyczaj wychodził termin porodu 18 lub 20 sierpnia.
U mnie bylo tak, ze caly czas dzidziuś wychodzil starszy z usg a na ostatnim data porodu o 2 dni pozniej. Pomyslalam sobie, ze gdyby ginekolog wzial pod uwage to, ze mialam dluzsze cykle niz standardowe to wlasnie tak by wypadalo ;)

reklama
Do góry