reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gratuluję :** będzie Wam na pewno dużo łatwiej :)

Czyli rozwarcie się zrobiło już ? :(
Ja na początku schudłam 7kg i teraz waze 69 więc doszłam pierw do wagi sprzed ciąży a później doszło 3kg więc nie wiem ile jestem na plus. Już nawet nie liczę ..
Oszczędzaj się i będzie dobrze :* a który jesteś tydzień ?

Niby nic niepokojącego się nie dzieje bo gdyby tak było to pewnie już bym pisała ze szpitalnego łóżka ;) ale sam fakt że jednak coś się z szyjka zaczyna się dziać potrafil mnie skutecznie zatrzymać w domu :D oby to był skutek sprzątania po remoncie i kilku upojnych wieczorów z mężem przed jego wyjazdem :D a teraz niech się nic nie zmienia do początku sierpnia, kiedy mężuś Wroci (teraz 31 tydzień)

reklama
Ja dużo dostałam i są przeróżne rozmiary, jak kupowałam nowe to na 56 i 62 :) Ogólnie mam wszystkiego 53, bo jest kilka opasek, kilka ciepłych czapeczek, chusteczek na główkę u zwykłych bawełnianych :)
Zobacz załącznik 862726 Zobacz załącznik 862727 Zobacz załącznik 862728 Zobacz załącznik 862729 Zobacz załącznik 862730

Ale kolekcja, fiu fiu będzie mała modnisia :)
Ja mam około chyba 25 szt różnych czapeczek na różne rozmiary i grubości i oprócz tego 3 słodkie opaski na główkę :)

Ja nie wiem czy sprawdzony i nie wiem czy godny polecenia, ale ja za tydzień zamawiam 2 szt od tego sprzedawcy, bo dobra cena.

Link do: BIUSTONOSZ CIĄŻOWY STANIK BEZSZWOWY DO KARMIENIA
Dziękuje :)
Kurcze ja to już nie wiem jaki rozmiar zamówić... Noszę 38/85B
Ale jak przymierzam 75B to jest za mały, nie wiem jak by było z 75C.. a wydaje mi się , że miseczka B mi spłaszcza biust i tylko obwód jest okej.. jeden mam do karmienia 80B bo jest bez push upu , a takie zwykle nosze. i jest w sam raz. Drugi mam miękki 75B i też jest okej...

Ja będę sprawdzała już jak się mała urodzi, które mi się przydadzą, które są wygodne :) dopiero wtedy będę odkładała i oddam bratu :) mam malutkie wełniane i te na pewno się im przydadzą na grudzień :)
U sąsiada mały ma się urodzić w czerwcu więc te czapeczki pasowało dać teraz żeby się przydały..przynajmniej mam więcej miejsca w szafce :D

Niby nic niepokojącego się nie dzieje bo gdyby tak było to pewnie już bym pisała ze szpitalnego łóżka ;) ale sam fakt że jednak coś się z szyjka zaczyna się dziać potrafil mnie skutecznie zatrzymać w domu :D oby to był skutek sprzątania po remoncie i kilku upojnych wieczorów z mężem przed jego wyjazdem :D a teraz niech się nic nie zmienia do początku sierpnia, kiedy mężuś Wroci (teraz 31 tydzień)
Chcesz wytrzymać do 40 tygodnia tak ?:)

Ale jak przymierzam 75B to jest za mały, nie wiem jak by było z 75C.. a wydaje mi się , że miseczka B mi spłaszcza biust i tylko obwód jest okej.. jeden mam do karmienia 80B bo jest bez push upu , a takie zwykle nosze. i jest w sam raz. Drugi mam miękki 75B i też jest okej...
Najlepiej kupic 2-3tyg przed porodem, bo piersi do tego czasu rosna :)

Ja mam teraz tez na pewno B70 czy coś, nie wiem ale ja zamówię rozmiar wiekszy, bo po porodzie jeszcze na pewno urosną teoche przez pokarm itd.
Ja nosze tylko miękkie, materiałowe staniki. Już nie mam ani jednego usztywnionego i nawet nie wiem czy do takich wrócę wcześniej niż w przyszłym roku na wiosnę hah

reklama
U sąsiada mały ma się urodzić w czerwcu więc te czapeczki pasowało dać teraz żeby się przydały..przynajmniej mam więcej miejsca w szafce :D
A no pewnie , przynajmniej maluszek skorzysta :) ja schowam do szuflady do łóżeczka pudełko z czapeczkami, skarpetkami, rajstopkami :) bo nigdzie indziej nie zmieszczę :D

Do góry