reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny od kilku dni zauważyłam u siebie dziwne upławy, kolor od żółtego po jasno zielony, bez zapachu, ale niekiedy pojawiają sie jakby grudki tego śluzu. Nic mnie nie swędzi nie mam żadnych objaw jakiegoś zapalenia. Tez tak macie czy u mnie cos nie tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja praktycznie nie mam uplaw,czasem na wkładce widzę lekki ślad żółty ale muszę się bardzo przyjrzeć, w ciąży uplawy są normalne wiec wydaje mi się że to nie jest nic złego,a w którym tygodniu jesteś?

reklama
Ja praktycznie nie mam uplaw,czasem na władcę widzę lekki ślad żółty ale muszę się bardzo przyjrzeć, w ciąży uprawy są normalne wiec wydaje mi się że to nie jest nic złego,a w którym tygodniu jesteś?

8t3d. Wcześniej miałam czasami żółte to lekarz powiedział ze jak sie nic więcej nie dzieje to spokojnie. Miałam trochę spokoju a teraz znowu. Idę do lekarza 4go, chyba będę musiała o tym mu wspomnieć :)

gannyx8dsoycbms0.png

Dzień dobry :) chciałam do Was dołączyć termin mam na 18.08.2018 r. Pozdrawiam Ania. Ogólnie dziewczyny jesteście już na L4 czy chodźcie do pracy? Bo ja chodzę jeszcze o zastanawiam się nad chorobowym bo Pani ginekolog już ostatnio chciała mnie wysłać na L4
Hej :) termin z OM też mam na 18.08.2018 ale pewnie się to zmieni po wizycie u lekarza (idę 3.01).
Na L4 nie planuję iść póki nie będę musiała :D mam dość lekką pracę więc mogę sobie na to pozwolić ale rozumiem dziewczyny, które idą na L4 bo w pracy są szkodliwe warunki, trzeba dźwigać albo względy medyczne tego wymagają.
Jak się czujesz w ogóle?

8t3d. Wcześniej miałam czasami żółte to lekarz powiedział ze jak sie nic więcej nie dzieje to spokojnie. Miałam trochę spokoju a teraz znowu. Idę do lekarza 4go, chyba będę musiała o tym mu wspomnieć :)

Tak najlepiej wspomnieć o tym lekarzowi,a powiedz jak u Ciebie z objawami bo mi jakby lekko ustępowaly a zaczął mi się 9 tydzień.
gannyx8dsoycbms0.png

Do wczoraj z dnia na dzień było coraz gorzej, była masakra od rana do wieczora mdło, sennie i ogolnie czułam sie jak [emoji90]. A dzisiaj stwierdzam że jest lepiej, troszeczkę mnie rano zamuliło, przegryzlam cos i przeszło, teraz jest okej. Mam nadzieje ze troszeczkę będzie lepiej :)

gannyx8dsoycbms0.png

gannyx8dsoycbms0.png
Moim zdaniem zlapalas jakieś zapalenie lub inną infekcję intymna , o którą w ciąży nie trudno. Wkładki bezzapachowe i jak najbardziej naturalne i oscenisept do higieny intymnej polecam. :)

Ja osobiście uważam ze jeśli nie ma przeciwskazań i warunki w pracy pozwalają na pracę w ciąży czyli nie ma dźwigania, oparów itp. to można spokojnie pracować, mój lekarz np. nie da wam zwolnienia bo chcecie, muszą byc jakieś powody. W pierwszej ciąży pracowałam do 32 tygodnia w sklepie więc byłam całą zmianę na nogach, czułam się dobrze nie miałam obrzęków nie puchłam wydaje mi się ze dzięki temu byłam w dobrej formie do końca, zobaczymy jak będzie teraz mam pracę
więc praca lekka ale mało ruchu.
Karokao ja mam takie jakby grudki podbarwione ale na lekko brązowo, nie zostają one na wkładce i na papierze tylko poprostu jak sikam to widzę je na muszli, zresztą ja mam fioła przez te moje wcześniejsze plemienia teraz obserwuje wszystko co ze mnie wypływa wiec nawet takie coś mi nie umknie, lekarz rozłożył ręce biorę luteine a z dziadkiem ok wiec co ma być to nie przeskoczę. Ale zielone to mi podchodzi może pod jakieś zapalenie czy coś lepiej się jakoś skontaktować z lekarzem

reklama
Hej :) termin z OM też mam na 18.08.2018 ale pewnie się to zmieni po wizycie u lekarza (idę 3.01).
Na L4 nie planuję iść póki nie będę musiała :D mam dość lekką pracę więc mogę sobie na to pozwolić ale rozumiem dziewczyny, które idą na L4 bo w pracy są szkodliwe warunki, trzeba dźwigać albo względy medyczne tego wymagają.
Jak się czujesz w ogóle?

Pracy ciężkiej nie mam ale moja Pani doktor twierdzi, że po trzydziestce trzeba uważać. Mdłości już mi raczej minęły. Od rana nie mogę jedynie patrzeć z dwie godziny na jedzenie a później jem delikatne śniadanie i jest Oki :) jedynie w niektóre dni to bym mogła spać całą dobę. Też tak macie?

Do góry