reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mnie takie przeziębienie dopadło że spałam cały dzień i cała noc z przerwami na karmienie synka Ale dziś jest trochę lepiej.. Tylko kaszel okropny meczy. Mnie mdłości męczą jak doprowadze do małego glodu.. Raz zaliczyłam spotkanie z porcelana.. Z dziwnych zachcianek hmm ochota na chipsy.. Nigdy nie jem żadnych chipsów A ostatnio aż mi się uszy czesly tak jadłam:o I mam mega ochotę na sałatkę jarzynowa że śledziem kwaśnym [emoji7][emoji7] już jutro zjemmmmmm

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
Dziewczyny jak czytam ze ktoś na noc kebaba wciska to padam, z zazdrości głównie o to że ja po takim kebabie miałabym +2kg :p Niestety natura mnie tak obdarzyła że tyje od liścia sałaty i od samego patrzenia :/ Stoczyłam w ostatnim roku wielką walkę o siebie i udało mi się schudnąć 16kg, co było okupione ogromnym wysiłkiem i potem. Teraz bardzo się boję ciązy + jojo bo już tak lekko jak wczesniej nie mogę jeść, zwłaszcza że odrzuca mnie od moich ukochanych sałatek i zdrowych dań :/ I co tu jeść?? Już mam +1kg na wadze mimo że jem często a mało. Niestety nie mogę dopuścić do uczucia głodu bo tak mnie śscie i mdli że aż boli. Więc muszę jeść min co 3 godziny, staram sie jak najwiecej owoców, ogólnie przyzwyczaiam się do zdrowego jedzenia i lubię to, ale mimo wszystko widzę że bedzie masakra z wagą.
Z synem przytyłam 20kg, mimo że pracowalam prawie do samego porodu, jadłam tyle co zawsze, ćwiczyłam :/ Gdybym jadła to na co mam ochotę to lekko 30kg by pękło. Tak już się dobrze czułam w swoim ciele po tym schudnieciu, a teraz już mi brzuch wywaliło i znowu czuję się jak świnia :( Czekam jeszcze do końca 1 trymestru i zapisuję się na siłownie na zajęcia dla ciężarnych, może to coś pomoze, ale nie mam złudzeń, co bym nie robiła te 20kg pęknie jak nic, byle nie więcej

W ogóle mam teraz tak że cokolwiek nie zjem to brzuch mi się dmucha jak balon, po posiłku +5cm, czuję się beznadziejnie, a jak zjem większą porcję to już w ogóle amba fatima, nie mogę się ruszać. Byc może przez ten wielki pęcherz tak mnie wysadza. Zaburzona perystaltyka jelit... Lekarz kazał łykać espumisan ale nic nie pomaga. Boję się że na święta będę umierać po kapuście. W pierwszej ciązy nie miałam czegoś takiego :/

Ja w ciąży z córką przytyłam 13 kg wiec w miarę prawidłowo, wyszłam z porodówki płaska, niektórzy nie mogli uwierzyć ze urodziłam, teraz startuje z taką wagą jak w poprzedniej ciąży 61 kg, ale czuję że może być znacznie gorzej z tego względu że mdłości mam jak poczuje głód wiec musze coś jeść staram się wciskać jakies owoce, warzywka ale mięskiem też nie pogardzę

@chomiczka007 - wcale sie nie dziwie ze teraz sie boisz. Stoczylas wielka walke, 16kg to nie byle co. Podejrzewam ze poza wysilkiem i potem byly tez i lzy. Jedno moge Ci powiedziec na pewno - jesli dalas rade raz to jesli bedzie trzeba to drugi raz tez podolasz bo jestes silna i zawzieta :*

Ja nie mam jeszcze mdlosci ale wiem ze dziewczyny maja z tym problem glownie gdy zoladek jest pusty. Moze spraw sobie orzechy, podjadanie ich jest na pewno zdrowesze niz chipsow. A do tego maja duzo zdrowych tluszczy i cynk ktory jest wazny dla skory w ciazy. Jakis nabial - serek wiejski na pewno nie jest Ci obcy, tylko czy lubisz i czy Ci w ciazy smakuje. Moze modny niedawno chia pudding od czasu do czasu w nieduzej porcji albo kasza manna na mleku z jakims dodatkiem? Takie rzeczy zajmuja zaskakujaco duzo miejsca w zoladku i syca. Twoje cialo na pewno teraz reaguje odmiennie, wywalony bebech po jedzeniu to chyba cos do czego wszystkie, no moze prawie wszystkie, musimy sie przyzwyczaic. Daj sobie czas i potraktuj ciaze jako stan odmienny. Po urodzeniu zaczniemy walke o sylwetke, teraz dbajmy o zdrowie. Oczywiscie nie nawoluje do wrzucania w siebie wszystkiego jak leci ;)

A mnie takie przeziębienie dopadło że spałam cały dzień i cała noc z przerwami na karmienie synka Ale dziś jest trochę lepiej.. Tylko kaszel okropny meczy. Mnie mdłości męczą jak doprowadze do małego glodu.. Raz zaliczyłam spotkanie z porcelana.. Z dziwnych zachcianek hmm ochota na chipsy.. Nigdy nie jem żadnych chipsów A ostatnio aż mi się uszy czesly tak jadłam:o I mam mega ochotę na sałatkę jarzynowa że śledziem kwaśnym [emoji7][emoji7] już jutro zjemmmmmm

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Mi wlasnie tez juz przeziebienie prawie minelo tylko ten kaszel oh, co na niego stosujesz? Ja sie zastanawiam czy syrop prawozlazowy bym mogla wziasc.
Co do spania to teraz spie jak zabita, jak tylko corka sie nie budzi na jedzonko w nocy to spoe cala noc bez pobudki :)
Co do wagi to wczoraj sie wazylam i takjakbym schudla kg, ale jem mniej niz przed ciaza bo praktycznie nie mam apetytu tylko wciskam w siebie chyba ze mam zachcianke to zjadam :)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 7 kg a tydzien po porodzie wazyłam -12 kg. Z tydzien temu myslalam, ze juz mi brzuch wywala, ale nie to jakies wzdecia byly. Narazie moja waga stoi.

Mi wlasnie tez juz przeziebienie prawie minelo tylko ten kaszel oh, co na niego stosujesz? Ja sie zastanawiam czy syrop prawozlazowy bym mogla wziasc.
Co do spania to teraz spie jak zabita, jak tylko corka sie nie budzi na jedzonko w nocy to spoe cala noc bez pobudki :)
Co do wagi to wczoraj sie wazylam i takjakbym schudla kg, ale jem mniej niz przed ciaza bo praktycznie nie mam apetytu tylko wciskam w siebie chyba ze mam zachcianke to zjadam :)
Ogólnie na to przeziębienie piję syrop z cebuli, jak głowa od zatok pęka wezmę paracetamol 500, i na noc też łykam, smaruje się na noc vickiem(olejki pomagają mi oddychac) duzooo herbaty owocowej z sokiem malinowym, na gardło holsy miodowe. Syrop prawoslazowy też piję, ale jak już nie mogę wyrobić.. I otrivin.. bez niego ani rusz..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Dziewczyny to rzeczywiscie pech. Ja w pierwszej ciazy w 4msc zachorowalam na angine niestety skonczylo sie na antybiotyku ktory w trakcie leczenia mnie uczulil.... mialam mega swedzaca wysypke ehhh kto by pomyslal a miesiac pozniej jeszcze doszlo zapalenie dziasla i zab do kanalowego to byla masakra... pamietam jak z brzuszkiem juz stalam spuchnieta na twarzy, jakby mi ktos niezle przywalil, ibten wzrok ludzi na mojego bogu ducha winnego meza hehe

reklama
Ja w ciąży z córką przytyłam 13 kg wiec w miarę prawidłowo, wyszłam z porodówki płaska, niektórzy nie mogli uwierzyć ze urodziłam, teraz startuje z taką wagą jak w poprzedniej ciąży 61 kg, ale czuję że może być znacznie gorzej z tego względu że mdłości mam jak poczuje głód wiec musze coś jeść staram się wciskać jakies owoce, warzywka ale mięskiem też nie pogardzę
To podobnie jak ja. Bo w ciąży poprzedniej przytyłam 11 kg po porodzie odrazu płaska byłam i mieściłam się też odrazu w ubrania sprzed ciąży. Startowałam z wagą 59 kg przy 171 cm. Teraz startuje z wagą 64 kg i napewno teraz kolorowo nie będę miała bo też mam mdłości jak mam pusty żołądek przez co często musze jeść :-/ ale co poradzę może zrzuce kiedyś to co mi teraz dojdzie

Do góry