reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wlasciwie od zawsze lubilam imprezy, zaczelo sie jakos w liceum, pozniej studia i skonczylo sie dopiero jak zaszlam w ciaze ;) mowie znajomym, ze ja juz sie wybawilam w zyciu i dla mnie to dobra pora na dziecko, oni mówią, ze sami nie sa gotowi i chca jeszcze pozyc ;)
Wspolczuje Wam takich znajomych. Ja mam dwie najblizsze kolezanki, ktore caly czas pytaja o moja ciaze i sa tym zainteresowane :) od czasu ciazy bylam na dwoch imprezach alkoholowych ale ja oczywiscie nie pilam. Taka leniwa sie zrobilam, ze to mi sie nigdzie wychodzic nie chce :D
No mi też właśnie nie chce się wychodzić to później jakieś obgadywania i "wyśmiewania" że wole w domu siedzieć [emoji14]

Niektóre kobiety odradzają , a bo dziecko powinno spać u siebie, bo się przyzwyczaj i później nie będzie chciało samo spać. Mi to tam nie przeszkadza. Kiedy będzie potrzebowała to będzie ze mną. Czekam na to z niecierpliwością ❤️ a ile teraz ma twoja córka ?

Natalka w czerwcu skończy 4 latka. Odkąd ma swój pokój to lubi spać w swoim łóżeczku ale nieraz w nocy do nas przyjdzie i się wtula do mnie. Ciekawe jak to będzie jak się Mały urodzi..

Ja nie muszę golić nóg po tym jak użyłam kiedyś, z avonu, taki krem do "debilacji" :p Tak mi popaliło mieszki włosowe, czy co tam odpowiada za odrastanie włosa, że do dzisiaj mam jakieś kłaki na nogach, ale właściwie to ich nie widać. Pamiętam, że ten krem śmierdział jak diabli... Czy jeszcze dzisiaj jest dostępny, nie mam pojęcia :)

To super masz. Ale to są właśnie plusy mieszkania w większym mieście.. u mnie ledwo miejsca do prywatnych lekarzy sa. I kiedy chcesz to włącza 3d ?

Wiesz co ja do gina jeżdżę do niego do domu. Tam ma gabinet. To jest jakieś 30 km od miasta gdzie mieszkam i to jakaś wiocha totalna, gdzie wrony zawracają. U nas na miejscu nie przyjmuje żaden gin, który miałby tak dobrą opinię i mogłabym mu zaufać. 3d i kolor ewentualnie włącza jak dzidzia ładnie pokaże buziaka.

reklama
Ja przed ciążą we wrześniu zaczęłam chodzić na fotodepilację: pachy, bikini i nogi. Byłam 4razy, efekt super 60-70% włosów mniej ale musiałam zakończyć bo w ciąży nie wolno a trzeba 8-10 zabiegów żeby efekt był trwały. Mam jeszcze chyba po 6zabiegów na każdą ze stref ale to można najwcześniej 3mies po ciąży zacząć znów chodzić i zaczynać serię zabiegów od nowa. Na nogach i bikini rośnie mi mniej włosów ale pachy bez zmian.

Ja w ciąży byłam 2 razy z koleżankami one na piwie ja drink bezalkoholowy. Ostatnio jak byłyśmy w piątek miałam wrażenie, że ludzie się na mnie dziwnie patrzą. Tak jakbym w ciąży małą zamknąć się i nie wychodzić.
Ja z koleżankami mam taki zwyczaj, że kilka razy do roku wychodzimy na miasto. Najpierw spotkanie u którejś w domu wypijemy po 2 drinki i ruszamy w miasto. Każda ma przynajmniej 2kę dzieci w wieku 1-7lat, dzieciaki zostają z tatusiami a my wychodzimy. Czasami jakieś kino albo spotkanie przy winie u którejś bez dzieci bo czasami trzeba od nich odpocząć. Z mężem tez czasami wyjeżdżamy bez dzieci na 2dni bo na dłużej mi się tęskni ale to wystarczy żeby naładować akumulatory i nacieszyć się sobą sam na sam. Właśnie jutro mamy rocznice ślubu i planowałam gdzieś wynająć weekend w spa ale raz, że dzieci chore więc nie będę ich mamie zostawiać a dwa, że mąż pracuje w weekend. Muszę czegoś poszukać na majówkę i wtedy pojedziemy sobie najlepiej gdzieś blisko bo boję się daleko jechać w tej ciąży przez ten guz na jajniku. Lekarz ze szpitala kazał mi się nie oddalać daleko do 32tc.

Do góry