reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Jest

Ja tak jak mówiłam bylam tam w poprzedniej ciąży i wiecej nie pójdę. Nie dość że Panie z recepcji niemiłe i jak powiedziałam, że nad tym trzecim badaniem się zastanowię to mnie chciały pogryzc. Nie dość, że kupe kasy się płaci to czeka jak za zbożem. Porażka!

Wspolczuje Ci tylko niepotrzebnych stresów. Zakładam, że przed zapłatą mieli inne do Was podejście...
Prof. Krzysztof Sodowski odbieral porod mojej mamy I uratowal mi zycie. Ciekawe czy wie, co tam sie dzieje. We wtorek podjedziemy jak dalej nic nie bedzie ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale smaka na słodkości robicie. Ale ja dwa dni temu zaspokoilam sie w-z tka i musi wystarczyć. Za to jajecznicy oprzeć się nie mogłam, od tygidnia mialam ochotę ale jakos sie zebrac nie moglam. Dzisiaj mnie zmotywowalyscie.
Ja znów przeziębiona wiec ogarnę z grubsza i znowu w łóżku masakra. A na obiadek jedno z ulubionych miesek mojego męża lopatka z frytkownicy beztluszczowej.

Dziewczyny a co wy sądzicie o szczepieniach. Mojej przyjaciółki synek ma autyzm objawił się koło trzeciego roku życia. Ona głęboko wierzy że to od szczepień. Ja natomiast swoje dzieci szczepie i wszystko ok. W następnym tygodniu mam szczepienie mojej córki i aż mnie ciarki przechodzą.

Napisane na ZTE BLADE A310 w aplikacji Forum BabyBoom
Nasz Leo nie szczepiony w ogole.. po za zastrzykiem z vit k przy porodzie... ale to wszystko.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś popełniam karpatkę :D Uwieeelbiam! A chleb piekę sama, na zakwasie, w piekarniku. I już się tak przyzwyczaiłam, że nawet z osiedlowych piekarni już mi tak nie smakuje jak kiedyś ;)
Jutro mamy gości. Małżeństwo z półrocznym synkiem. I się dowiedziałam dzisiaj, że młody uczulony na gluten i jego mama musi też oczywiście uważać, bo go karmi piersią. A już kupiłam wszystko na obiad na jutro, bo chciałam zrobić tradycyjnie rosół z makaronem a na drugie makaron z kurczakiem i sosem mascarpone. I nie mam bezglutenowego makaronu :( Muszę wysłać męża do jakiegoś innego sklepu, bo w naszym markecie przy bloku nie ma.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

O szczepienia. Okropny temat. Ja osobiście, jako nieuświadomiona dzicz, nie mogę słuchać, że dziecko ma autyzm od szczepionki. Autyzm ma jednak nieco inne podłoże...
Z drugiej strony rozumiem rozpacz rodziców i desperackie szukanie powodów takich problemów.zdrowotnych u dziecka.
Syn znajomej nieszczepiony, bo ona jest bardzo przeciwna. Walczyła zacięcie. Zgadnijcie, co u niego finalnie zdiagnozowali tuż przed trzecim urodzinami...
Szczepię 5w1, dodatkowo rotawirus i ospa. I szczepienie przeciw rota naprawdę działa i ratuje dzieciaczki, sprawdzone. A ospę szczepię bo dzieci w żłobku mają za free a mnie już za dużo chorób, ospy dodatkowo mi nie trzeba.

Morawka, zazdroszczę takie swojskiego, prawdziwego, domowego chleba. Ja od kilku lat jestem motywowania przez Sierpniówki 2012, ale nie mam do tego chyba zdolności i cierpliwości jednak. Za dużo roboty z tym zakwasem :-p Ciasta, ciasteczka, torty - no problem. Ale bułki i chleb mi nie wychodzą.
A makaron ryżowy u nas jest w byle jakim najmniejszym spożywczaku. Niech mąż sprawdzi.

Ostatnia edycja:
Ja szarlotke ostatnio mialam. Ale przypomnialam sobie ze mam sernik kupny :D jak zescie o serniku wspomnialy :)
Jej zazdroszczę wam pieczywa w PL... nad tym ubolewam... bo u nas to nie jest dobre... :( bukeczki z ziarnami oj... zjadlabym... z maselkiem serem zoltym i pomidorem oj.. az mi slinka leci haha

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam podobnie. Tutejsze pieczywo czy wędliny jest beznadziejne. Raz że tyle w tym chemii, masz wrażenie, że jesz plastik. Z tych względów jadłam zawsze głównie warzywa i owoce. Chleb niejadalny. Teraz mamy polski sklep 30-40 min od domu. Raz w tygodniu bywam. Zazwyczaj w soboty rano, bo pracuję w tygodniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś popełniam karpatkę :D Uwieeelbiam! A chleb piekę sama, na zakwasie, w piekarniku. I już się tak przyzwyczaiłam, że nawet z osiedlowych piekarni już mi tak nie smakuje jak kiedyś

Jak kiedyś juz raczej nigdy nie będzie smakował. Moja babcia wypiekala swój na liściach winogron. Z własnego zakwasu. W swoim piecu.
Teraz sama piekę. Głównie dlatego, że używam innej maki niż te w sklepach. Ale robię to często w maszynie do chleba. Uwielbiam opcję wrzuć wszystko, włącz, zapomnij [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś popełniam karpatkę :D Uwieeelbiam! A chleb piekę sama, na zakwasie, w piekarniku. I już się tak przyzwyczaiłam, że nawet z osiedlowych piekarni już mi tak nie smakuje jak kiedyś ;)
Jutro mamy gości. Małżeństwo z półrocznym synkiem. I się dowiedziałam dzisiaj, że młody uczulony na gluten i jego mama musi też oczywiście uważać, bo go karmi piersią. A już kupiłam wszystko na obiad na jutro, bo chciałam zrobić tradycyjnie rosół z makaronem a na drugie makaron z kurczakiem i sosem mascarpone. I nie mam bezglutenowego makaronu :( Muszę wysłać męża do jakiegoś innego sklepu, bo w naszym markecie przy bloku nie ma.

Możesz jej ryż zaserwować do kuraka i bez sosu. Na pewno się ucieszy że o niej pomyślałaś pomimo że jej porcja trochę inna będzie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chałupa ogarnieta☺z grubsza, wstawiłam zupkę pomidorową i teraz siedzę. Zaraz mąż wróci z pracy i będziemy w komplecie. Niestety pogoda do bani. ..

Odnośnie szczepień to moja młodzież i Filip i Kaja szczepionka zgodnie z kalendarzem.Bez żadnych dodatkowych. I teraz Remika siedzącego w brzuchu też tak zamierzamy szczepic☺.

Do góry