reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ikulka no pewnie....to tylko termin i tak możesz urodzić w sierpniu.
Ja jak będę mieć cc to też mogę urodzić w lipcu.
Klusek a moja Emi 18.06 a termin miała na 7 czerwca.
A ja się wyspałam..choć tylko 4 h odespałam po pracy.Coś mi suę zdaje że ja przy maleństwie najlepiej będę znosić nieprzespane noce.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wszystko wyjdzie w praniu jak się maluch urodzi.
Moja nie spała w nocy prawie wcale. Masakra była. Potem się okazało że ją refluks tak męczył. Wtedy jej ojciec też szybko wyemigrował z sypialni. Życie samo pokaże.

Robicie smaki na wszystko ;)
Ja mam dzisiaj pieczeń rzymską, ziemniaczki, sos i buraczki.

Wybywam potem po sklepach się poszwędać. Młoda do szkoły jutro jeszcze nie pójdzie. Muszę gdzieś wyjść i się przewietrzyć. Oderwać umysł. Miłego popołudnia!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Beata1313 z wyobraźnią moich dziewczyn to ja już się boję jak maluch podrośnie.
Jak dla mnie to też wielka wygoda...być kierowcą.Przy dzieciach to już mus.
Dorotea też nam gdzieś znikła.
Patysia152 to nie zazdroszczę....wolę już jednak mieszkać w mieście.
Jak Ci się udało tu załatwić zwolnienie?Przekupiłaś lekarza?
Mychaa napewno maluch będzie u nas w pokoju w naszej sypialni.

Przyziemne rzecz, a cieszę się jak dziecko ;D Albo i bardziej, bo kupiliśmy odkurzacz po dłuuugich poszukiwaniach. :D Zawsze tak mamy, że nie kupimy nic tak od razu. Jejku jaka wygoda! :D

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Ajć to mi przypomniałaś straszne rzeczy w full wypasie wątróbkę drobiową zjem od czasu do czasu,ale bez większych zachwytów ;)

Kiedyś lubiałam wątróbkę i żołądki. Potem dowiedziałam się ile chemii i hormonów idzie w kurczaki(przynajmniej te tu, Unia Europejska ma nieco lepsze zasady jak FDA). Nigdy więcej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czemu Wy tyle o tym jedzeniu piszecie :p później człowiek na wszystko ma ochotę a nie ma pod ręką :( U nas dzisiaj domowa pizza. Przyszła bratowa robi więc mam dziś wolne :D
U nas maluch będzie spał z nami w sypialni tak jak wcześniej starszy synek. Zresztą nie mamy zbyt dużego mieszkania, żeby miał oddzielny pokój. U nas chyba M nigdy nie szedł do salonu spać ale go nie budził płacz. Rano był zdziwiony jak mu mówiłam, że mały słabo spał. A co najdziwniejsze płacz synka go nie budził ale np jakiś szmer już tak :p zresztą kiedyś czytałam artykuł że faceta prędzej obudzi bzyczenie muchy niż płacz dziecka :p

Wiktoriaa mi się mojej nie udało sprzedać.Zrobiłam z niej becik dla mojego chrześniaka akurat był do chrztu.
Nina90 przy dzieciach ten sen się zmienia.Mój jako bezdzietny też twardo spał ...a teraz reaguje na najmniejszy szmer w pokoju Emilki.

Beata1313 z wyobraźnią moich dziewczyn to ja już się boję jak maluch podrośnie.
Jak dla mnie to też wielka wygoda...być kierowcą.Przy dzieciach to już mus.
Dorotea też nam gdzieś znikła.
Patysia152 to nie zazdroszczę....wolę już jednak mieszkać w mieście.
Jak Ci się udało tu załatwić zwolnienie?Przekupiłaś lekarza?
Mychaa napewno maluch będzie u nas w pokoju w naszej sypialni.

Luska mialam czesto migreny plys mega zmeczenie i nudnosci. Dala na 2 tyg a potem polski lekarz dal.

Mój mąż wie że ma pomagać w pierwszy tydzień po cesarce. Będzie wstawał i podawał, przebierał. Potem już nie bo cycka nie poda [emoji23] chyba że będzie chciał wstać i przebrać. Poprzednio jakoś budził się ze mną. Pogadał trochę, czasami przebrał (wstawałam co 2 godziny jak w zegarku).
Wy ciagle o żarciu [emoji23][emoji23][emoji23] ja tu dopiero się do śniadania przymierzam (pancakes z syropem klonowym). Obiad? Jest piękna pogoda. Marzy mi się mięso po hawajsku w zalewie z ananasa z sosem sojowym z grilla i grillowany ananas. Do tego ryż. Chyba faceta pogonię dziś na dwór obiad robić [emoji12]

reklama
Kiedyś lubiałam wątróbkę i żołądki. Potem dowiedziałam się ile chemii i hormonów idzie w kurczaki(przynajmniej te tu, Unia Europejska ma nieco lepsze zasady jak FDA). Nigdy więcej.

To swoją drogą ale inaczej by było gdyby to smakowało,wtedy nawet gdy wiemy o tej chemii to inaczej się na to patrzy i je ja żołądków, salcesonu, czarniny i tej całej reszty za wyjątkiem wątróbki w usta nie włożę bleee :no:

Do góry