reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Witajcie dziewczynki :)
Ja wczoraj w pracy usypiałam i po powrocie do domu miałam to samo. Dobrze że młodego odstawiłam do babci to mogłam wcześnie pójść spać :-)
A jak o myszach mowa to ja miałam wczoraj na wycieraczce ale na szczęście to nie ja ją spotkałam tylko mąż ale franca mała nawet nie odeszła na tupnięcie musiał ją potraktować patykiem... bo moje dziecko maniakalnie zbiera patyki i zostawia je pod drzwiami więc wreszcie się przydały :-):-):-):-)

Mnie mdłości ustąpiły i wymioty więc w zasadzie żadnych objawów ciążowych poza cycuchami i brzuchem powiększającym się nie mam. Za to chudnę i to mi się podoba.

Wy mówicie że chce wam się pić a mnie jakoś nie koniecznie ale zmuszam się. Za to mam jakiś problem z suchą skórą... na całym ciele, twarzy nawet na stopach. Usta też mam wiecznie suche i żadne pomadki nawilżające nie pomagają... nie wiem co to za cholerstwo się przyplątało.

Co do bakterii w moczu to ja w pierwszej ciąży też miałam cały czas.... łykałam urosept i żurawinę ale chyba już to pisałam :-D

Miłego dzionka wam życzę :-)

Anney u nas na myszy niestety tylko trutka pomogła. Jak tylko jesień nadeszła lazily po całym domu, pulapki praktycznie nie działały. Brzydze się dziadów okrutnie więc pod wszystkie szafki, pod schody wysypywalam trutke. Po dwóch tygodniach nie było ani jednej myszy a ja odzyskalam spokój.

Trzymam kciuki za wizytujace :-D

Ja się teraz denerwuje bo jest to okres w którym straciłam malucha. Jeszcze minęły mi mdłości, pobolewa mnie brzuch. Staram się nie denerwować ale głowa głupia się nie słucha.

Jesli chodzi o te bakterie to stwierdzilam ze narazie nie bede sie stresowac, poczekam co lekarka powie i chyba przestane czytac rozne newsy w necie bo niedlugo w psychiatryku wyladuje a nie na porodowce hehe
Co do kota i myszy, ja posiadam :) na szczescie lenistwem nie grzeszy i nawet myszke pod drzwi przyniesie zeby sie pochwalic ze zlapala, przedwczoraj dwa zdechlaki przytaszczyla, nie bardzo lubie takie widoki ale coz poradzic lepiej niech lapie niz zywe to mialoby po domu latac :)

Jesli chodzi o te bakterie to stwierdzilam ze narazie nie bede sie stresowac, poczekam co lekarka powie i chyba przestane czytac rozne newsy w necie bo niedlugo w psychiatryku wyladuje a nie na porodowce hehe
Co do kota i myszy, ja posiadam :) na szczescie lenistwem nie grzeszy i nawet myszke pod drzwi przyniesie zeby sie pochwalic ze zlapala, przedwczoraj dwa zdechlaki przytaszczyla, nie bardzo lubie takie widoki ale coz poradzic lepiej niech lapie niz zywe to mialoby po domu latac :)
[FONT=Helvetica, Arial, lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]taki kotek to skarb ;) w polsce i ja mam takiego u mamy, ale tu... [/FONT]

Mam pytanko jeszcze. Szczepicie sie dziewczyny na grypę w ciąży? Bo w uk podobno bardzo zalecają. Ja nigdy nie byłam szczepiona wcześniej I hmmm nie wiem czy iść czy nie

reklama
Ja sie se trzy razy szczepilam ale wtedy nie bylam w ciazy, fakt wtedy na nic nie zachorowalam, jesli u Ciebie ciezarne sie szczepia to chyba przeciwskazan nie ma

Do góry