reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Jeszcze chciałam dodać info o tych testach na endometriozę.
Jak jest duże podejrzenie endometriozy to lepiej od razu udać się do specjalisty od endometriozy, który na USG zobaczy gdzie są zmiany, jak rozległe i ustali plan leczenia. Robienie tego testu z krwi nie ma sensu (w tym momencie), ponieważ jest drogi, około 1500-2000 zł. Koszt wizyty u specjalisty od endometriozy to około 500-800 zl lub NFZ. Pojawiaja sie osrodki leczenia endometriozy. Ja rowniez dostalam sie do osrodka SU w Krakowie. Jedyna informacja jaką daje test to tak albo nie. Do tego parametry, które bada ten test roma plus markery CA125 przy endometriozie są niewiarygodne. Do tego endometrioza zrobiła się też modna choroba i diagnoza więc chciałam Was przestrzec dziewczyny przed pseudo lekarzami i pseudo diagnozą.
to bardzo cenne informacje!

Tylko małe sprostowanie, te badania niby kosztują 300 zł, właśnie mnie też zaskoczyła ta cena i wydawało mi się, że za taką cenę już samo info czy jest czy nie może być cenne.

to bardzo cenne informacje!

Tylko małe sprostowanie, te badania niby kosztują 300 zł, właśnie mnie też zaskoczyła ta cena i wydawało mi się, że za taką cenę już samo info czy jest czy nie może być cenne.
To ciekawe, że cena teraz jest 300 zł bo do niedawna była dużo dużo wyższa, ale tak jak mówię jeśli to te same badania, o których ja wiem to nie są do konca wiarygodne 😊

To ciekawe, że cena teraz jest 300 zł bo do niedawna była dużo dużo wyższa, ale tak jak mówię jeśli to te same badania, o których ja wiem to nie są do konca wiarygodne 😊
to chyba nie te same. Wydaje mi się, że mówisz o tych badaniach w invimedzie, które są dostępne od kilku miesięcy i kosztują właśnie ok. 2k. Te nowe w labie Gyncentrum w Sosnowcu są chyba jeszcze nowsze, jak teraz wyszukuję to widzę, że ogłosili to medialnie i prowadzą chyba tym samym kampanię reklamową w tym tygodniu

reklama
Do góry